Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Indretningsidéer med pressede blomster

Blomster er ikke kun smukke i naturen, der er også uanede muligheder for at bruge dem i hjemmet. Presser du dem, er holdbarheden nærmest ubegrænset - og det er en hyggelig aktivitet for dig og dine børn at samle blomsterne og forvandle dem til kreative DIY-projekter, der bringer et lille stykke natur ind i stuen.

Det første skridt er naturligvis at tage en tur i skoven, i haven eller et andet sted i nærheden, hvor du kan finde friske blomster. Vil du gerne vide, hvilke blomster du har fingrene i, kan du få hjælp hos Danmarks Flora. Der findes også en smart mobilversion af det store blomsterleksikon - lige til at tage med på tur.

Sådan presser du blomster

Måske har du selv presset blomster som barn - så kan du bare springe dette afsnit over. Er du nybegynder, kan du være helt rolig: Det er nemt!

  1. Læg planten, du gerne vil presse, i en foldet avisside. Sørg for, at den ligger præcis, som du gerne vil have den til at se ud til sidst. Presser du flere planter i samme avisside, skal du sørge for, at de ikke dækker hinanden.
  2. Læg avissiden midterst i en lille stak aviser eller mellem siderne i en tyk bog og læg det hele i pres under noget tungt - fx bøger.
  3. Lad planten ligge i pres i 10-14 dage, til den er helt tør.

rammer

Og hvad bruger du så de pressede blomster til? Det finder du inspiration til her:

Pressede blomster i ramme

Det er ikke kun i skovene, der gemmer sig guld. Det gør der også i genbrugsbutikkerne, og de er det perfekte sted at finde smukke billedrammer. Når du skal montere en presset blomst, kan du blot lime den på et stykke hvidt papir med en limpistol - pas på ikke at bruge for meget lim - og sætte papiret i rammen. Du kan også undlade det hvide papir og i stedet montere planten mellem to glasplader. Det giver en fin effekt.

Hjemmelavede bogmærker

Bogmærker kan du lave med alle slags papir - hvidt kopipapir er fint, men du kan også lege med andre teksturer og farver. Lim planten på papiret en limstift - den behøver ikke at sidde godt fast, den skal bare lige holdes på plads. Klip et stykke selvklæbende folie i samme størrelse som bogmærket og sæt det på så jævnt som muligt. Nu er der ingen undskyldning for at lave æselører i bøgerne mere - og bogmærkerne er samtidig fine gaveidéer fra børnene til f.eks. bedsteforældrene.

pressede blomster

Decoupage med blomster

Bevæbnet med en pensel og decoupage-lim (som du kan få i alle velassorterede hobbyforretninger) er der næsten ingen grænser for, hvad der kan lade sig gøre. Udsmyk æsker, møbler - ja, endda sten fra stranden. Også her er det oplagt at lade børnene være med. Vi garanterer, at de vil elske det!

Tegninger med en ekstra dimension

Er du ferm med en blyant eller en tusch, kan tørrede blomster give det lille ekstra, som forvandler kruseduller til mesterværker. Sort-hvid-tegninger med tusch er fantastisk flotte med et strejf af blomstereng. Pynt f.eks. balletdanserens kjole med blomster, giv den fine dame en blomst i håret eller hjælp børnene med at plante blomster i vinduet på et hus, de har tegnet.

DIY
Indretning

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk