Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer

Integrerede og indbyggede hvidevarer - kend forskellen!

Mange hvidevarer fås både i en fristående, en indbygget og en integreret udgave. Lyder det forvirrende? Det forstår vi godt - ordene bruges nemlig tit i flæng, og det kan være svært at få styr på, hvad de indebærer. Læs med her, hvor vi én gang for alle forklarer de vigtigste forskelle.

Fritstående hvidevarer

Køkken med fritstående køleskab

Den første overskrift er vist mere eller mindre selvforklarende. De fritstående hvidevarer kan placeres hvor som helst (der skal selvfølgelig være adgang til strøm, vand, en aftrækskanal eller hvad din hvidevare har brug for). Fritstående hvidevarer har både top og sider, så de ser pæne ud fra alle vinkler. Læg mærke til, at nogle vaskemaskiner har en aftagelig topplade, så de passer under bordpladen i bryggerset eller badeværelset - men de betegnes stadig som fritstående, fordi de også kan stå for sig selv.

Indbyggede hvidevarer

Indbygget hvidevare opvaskemaskine

De indbyggede hvidevarer er mellemtingen mellem de fritstående og de integrerede. Vælger du en indbygget model, kan den indbygges i f.eks. et køkkenskab eller under køkkenbordet, mens dens egen front er stadig synlig. Især opvaskemaskiner er ofte indbyggede – det er modellerne med display og knapper foran. De indbyggede hvidevarer er en fordel, hvis det ikke skal være alt for ensartet i køkkenet (og dine gæster kan lettere finde opvaskemaskinen eller køleskabet!).

Integrerede hvidevarer

Integreret hvidevare opvaskemaskine

De integrerede hvidevarer er beregnet til at være helt camouflerede i dit køkken – hvis det skal være helt strømlinet og moderne, er det altså dem, du skal gå efter. Ligesom de indbyggede hvidevarer har de ikke top og sider, men i modsætning til de indbyggede hvidevarer er fronten ikke synlig. Det betyder, at de skal have monteret en køkkenlåge, som passer til resten af dit køkken.

En variant af de integrerede hvidevarer er de halvintegrerede. På en halvintegreret hvidevare skal der også monteres en låge, men den skal ikke fylde hele fronten, fordi betjeningsknapper og et evt. display skal være synligt og tilgængeligt på fronten. Denne type ses også tit på opvaskemaskiner, og det er især en fordel ved de lydsvage modeller, hvor det ellers kan være svært at afgøre, om de er i gang eller ej.

Hvad skal du vælge?

Vi håber, at den korte gennemgang kunne kaste lys over de forskellige typer hvidevarer.

Husk altid at overveje, hvilke muligheder der er i dit hjem, inden du køber en bestemt type – og tænk samtidig over, om du vil have et strømlinet og moderne udtryk, eller om hvidevarerne skal være synlige og lette at betjene.

Er du på jagt efter en ny opvaskemaskine, kan du tage et kig på vores guide nedenfor - også her fortæller vi lidt om forskellene mellem de forskellige typer.

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk