Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides

Klar til rejsen? Sådan pakker du din kuffert optimalt

En uundgåelig og for de fleste ikke særligt spændende del af at rejse er at pakke kufferten. Ikke desto mindre kan en velpakket kuffert gøre både turen frem og tilbage og selve opholdet meget lettere – og med lidt forberedelse og omtanke går det faktisk ganske let.

1. Begynd i god tid

Der findes mange overspringshandlinger, der er sjovere end at pakke til ferien. Gør alligevel dig selv den tjeneste at begynde i god tid - der er langt større risiko for at glemme noget, hvis du løber rundt og panikpakker i sidste øjeblik.

2. Undersøg din destination

Der er to ting, du skal undgå: At pakke unødvendige ting og at mangle de vigtige. Den klarer du lettest ved at lave research på din destination: Hvordan bliver vejret? Er der risiko for regn eller sne? Er der mulighed for at (sol)bade? Det samme gælder for hotellet/sommerhuset/lejligheden: Er der dyner, sengetøj, håndklæder?

3. Selve kufferten må ikke være for tung

En let kuffert er et godt udgangspunkt, især hvis du selv skal transportere den rundt med f.eks. tog eller metro. Skal du flyve, giver en let kuffert dig rum til at pakke lidt mere vægt end ellers.

4. Lav en pakkeliste

Kuglepen og skriveblok

Det er tid til at få lidt struktur på tingene: Start med at skrive en liste over alt, hvad du skal have med. Gør det evt. en dag før, du begynder på selve pakningen – så er der tid til at komme i tanker om de ting, du (muligvis) har glemt.

5. Få det visuelle overblik

Læg alle tingene fra pakkelisten frem på spisebordet, inden du lader dem forsvinde ned i kufferten. Tjek, at du har alt på listen med – på den måde er du fri for at fiske det hele op igen for at se, om du nu huskede tandpastaen eller de ekstra underbukser.

6. Vælg tøj, der kan kombineres

Undgå at pakke for meget ved at pakke tøj, der kan kombineres på kryds og tværs.  Hold dig f.eks. til neutrale farver med enkelte farverige indslag eller vælg tøj inden for samme farveskala.

7. Begræns dig til 2 par sko

Sko på række

Det kan godt være sværere, end det lyder, men egentlig bør det være muligt at begrænse sig til 2 par sko – de praktiske og de pæne. Skal du på badeferie, er et par badesandaler måske også nødvendige.

8. Hæld shampoo på små flasker

Der er ingen grund til at fylde toilettasken op med store shampooflasker, der både vejer meget og tager plads op i toilettasken. Hæld shampoo, balsam og hvad du ellers skal bruge på små flasker, så du kun har det, du skal bruge.

Pak i en vandtæt toilettaske eller læg flaskerne i en plasticpose, så resten af din bagage ikke bliver ramt, hvis en flaske skulle være utæt.

9. Læg de tunge ting nederst

Pak de tunge ting som jeans, sweatre og sko nederst i kufferten, så de ikke krøller de lettere ting som skjorter og toppe.

10. Rul tøjet sammen

Du kan undgå skarpe folder i bukser og jakker ved at rulle dem i stedet for at folde dem sammen. Når tøjet er rullet sammen, kan det også pakkes helt tæt.

11. Udfyld hulrum med små ting

De små hulrum mellem tingene i kufferten kan du bruge til andet end at opbevare ekstra luft. Put f.eks. dine strømper ned i skoene og læg undertøj ned mellem de større stykker tøj. På den måde udnytter du både al pladsen og forhindrer, at dine ting rasler for meget rundt under transporten.

12. Tandbørste og undertøj i håndbagagen

Har du nogensinde prøvet at ankomme med et fly og opdage, at der mangler én lille ting – din bagage? Der er altid en lille risiko for forsvundne kufferter, men med en lille toilettaske og et sæt rent undertøj i håndbagagen kan det aldrig gå helt galt.

Har du smykker eller andre værdigenstande med, er det også en god idé at have dem i håndbagagen.

Husk, at der er regler for, hvor stor din håndbagage må være, og hvor meget den må veje. Tjek reglerne ved det flyselskab, du rejser med. Som udgangspunkt er det en god idé at vælge en lille rygsæk på op til 30 liter. De overholder som regel størrelseskravene hos alle flyselskaber, og så skal du kun være opmærksom på, hvor tung den bliver.

13. Kopiér dine vigtige papirer

Hav en kopi af dine vigtigste papirer som pas, kørekort og forsikringspolicer i både bagagen og håndbagagen. Så er du sikret, hvis uheldet er ude.

14. Lad nogle ting blive i kufferten

Nogle ting bruger du kun, når du rejser. Det kan f.eks. være skoposer, adaptere eller små rejseflasker til shampoo og balsam. Lad dem derfor ligge i kufferten, når du pakker ud efter rejsen og slip for at lede hele huset tyndt efter dem, næste gang du skal på farten.

Kilder: In.dk, Samvirke.dk og Politiken.dk

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk