Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Madlavning

Koldhævede rundstykker til morgenbordet

Der er ikke meget, der slår dufte af nybagte rundstykker om morgenen, og der er faktisk ikke så meget arbejde i det, som du måske tror. Størstedelen af arbejdet kan du gøre dagen før, og alt du skal gøre næste morgen er at tænde ovnen og bage rundstykkerne færdige.

Ingredienser

10 g gær
400 g fint speltmel + ca. 100 g rugmel
80 g solsikkefrø, 25 g hørfrø og 25 g sesamfrø
4 dl koldt vand
1 spsk olivenolie
1 tsk honning
1 tsk salt

Aftenen før

Bland vand og gær og tilsæt resten af ingredienserne undtagen rugmelet. Brug en dejskraber til at blande dejen godt sammen. Dejen skal være våd, men skal stadig kunne slippe skålen. Tilsæt rugmelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen lidt.

Hæld dejen ud på bordet og del den i to flere gange, til du har 8-9 klumper. Form dem til runde boller. Brug solsikkeolie for at få dem til at slippe, hvis de klistrer til bordet. Læg rundstykkerne på en bageplade med bagepapir og dæk dem med husholdningsfilm og lad dem hæve natten over.

Om morgenen

Tag rundstykkerne ud af køleskabet og lad dem hvile på køkkenbordet i 30 minutter til en time. Forvarm ovnen til 225 grader og bag rundstykkerne i 12-15 minutter.

Servér med smør, ost og syltetøj og en god kop te eller kaffe!

Flere lækre opskrifter til din morgen

Frokost

Mia fra WhiteAway

Mia er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk