Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Laundroid - En maskine, der lægger tøjet sammen for dig?

Vi har efterhånden haft vaskemaskiner i mere end 100 år, men vi har endnu ikke set skyggen af en maskine, der kan lægge vores færdige vasketøj sammen for os. Før nu. Laundroid er nemlig den første af sin slags - en maskine der lægger tøj sammen, og den forventes at være på markedet i 2019.

Japansk robotteknologi

Det kommer næppe som en overraskelse, at fremtidens husholdningsmaskiner bliver opfundet i Japan. Det samme gælder Laundroid, der har været knap 10 år undervejs og kommer fra det japanske firma Seven Dreamers. Ved hjælp af billedgenkendelse finder maskinen ud af, hvilken slags tøj den har fat i, og folder det derefter.

Langsomt, men sikkert

Som det ser ud lige nu, tager det mellem 3-10 minutter at folde ét stykke tøj. Du skal altså ikke regne med, at arbejdet kommer til at gå hurtigere end nu. Til gengæld kan maskinen køre natten over. eller mens du ikke er hjemme, så tøjet er klar til brug, når du skal bruge det.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/7apeh4tjsgI

Så stor som et køleskab

Den testversion, som Seven Dreamers præsenterede på CES-messen (og som du kan se i videoen herover), var på størrelse med et køleskab. Man fylder tøjet i en skuffe i bunden, og så klarer Laundroid sådan set resten. Det er noget af et monstrum at have stående, så når Laundroid skal lanceres til privat brug, bliver det formentlig i en noget mindre indpakning.

Og fordi det hele foregår i dybeste hemmelighed, ved vi selvfølgelig heller ikke, om testmodellen rent faktisk virkede – eller om der sad en person gemt bag ved alle panelerne, der foldede tøjet for maskinen.

Foldet tøj

Fremtiden foran sig

Visionerne er store for Laundroid, der i første omgang er tiltænkt hoteller, hospitaler og plejehjem. På sigt skal den nemlig integreres sammen med vaskemaskiner og tørretumblere i ét samlet system. Så kan man springe det manuelle arbejde med at flytte tøjet mellem maskinerne over.

Væbn dig med tålmodighed

Kalenderen kommer til at skrive 2020, inden de første Laundroid-modeller til privat brug er på markedet, og der vil sandsynligvis gå endnu længere tid, før maskinen kan fås i Danmark. Og i første omgang vil prisen nok kun være til at betale, hvis man i forvejen har råd til at betale andre for at vaske sit tøj.

Men udviklingen er spændende, især fordi det gennemsnitlige menneske (ifølge Seven Dreamers’ præsentation) bruger 9.000 timer på at folde tøj. Det svarer til 375 dage, eller lidt over et år af dit liv, som maskinen kan hjælpe dig med at bruge på noget bedre.

Kilder: bbc.co.uk og techtimes.com

Smart home

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk