Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Lav hjemmelavet vaniljesukker med ægte vanilje

Er du glad for at bage, kan du med garanti bruge en gang hjemmelavet vaniljesukker selv – og mangler du en hurtig, men hyggelig julegave, er vaniljesukkeret også perfekt. Du skal kun bruge to ingredienser, og så taler det velduftende resultat for sig selv.

Sådan tjekker du, om vaniljestangen er god

Vil du være sikker på at bruge god vanilje, skal du tjekke, om vaniljestangen er blød og bøjelig. Så ved du, at den er af god kvalitet. Ubrugte vaniljestænger skal opbevares i en lufttæt beholder i køleskabet, ellers kan de blive knastørre og svære at bruge til bagning.

Ingredienser

  • 1 vaniljestang
  • 200 g sukker

Sådan laver du vaniljesukkeret

Del vaniljestangen på langs, så du kan se vaniljekornene. Kom vaniljestangen i en foodprocessor sammen med sukkeret og lad den køre, til blandingen er helt fin. Sæt en fin si over en skål og hæld sukkeret igennem sien. Så er du sikker på ikke at få for store stykker af vaniljestangen med. Det var det – nu er det bare at hælde vaniljesukkeret i et lufttæt glas.

Vil du lave vaniljesukker med en mere intens smag, kan du enten bruge mindre sukker eller tilsætte en ekstra vaniljestang. Du kan også eksperimentere med forskellige slags sukker og lave mere eller mindre grove blandinger. Det er bare at prøve sig frem.

vaniljestang

Smid ikke de ”brugte” vaniljestænger ud

Du behøver ikke at smide vaniljestængerne ud, selv om de er brugte. Stængerne, selv uden korn, har masser af vaniljearoma og kan give smag og duft til sukker, hvis du opbevarer dem i samme lufttætte glas som sukkeret. Har du allerede lavet et glas hjemmelavet vaniljesukker, kan du også putte vaniljestængerne heri.

Vaniljestængerne kan genbruges op til flere gange, du skal bare sørge for, at de er helt tørre, når du lægger dem i sukkeret.

Værtindegave eller julegave

Hjemmelavet vaniljesukker er en hurtig og hyggelig julegave. Følg opskriften og hæld sukkeret i et fint glas med et bånd omkring - du kan også vedlægge en lille seddel med ideer til, hvad sukkeret kan bruges til. Det kunne f.eks. være til at pifte en kop hjemmelavet, varm kakao lidt op, til småkager eller vafler.

Kageopskrift

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk