Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Let og luftig: Brombærmousse på Oreo-bund

En lækker middag er ikke fuldendt uden en sød og luftig dessert. Derfor har vores dessertkok, Rebecca, sammensat en fantastisk dessert med frisk brombærmousse på en lækker og fyldig Oreo-bund. Læs med, så giver vi dig opskriften og en video, der viser, hvordan det skal gøres.

Hvad gør Oreos så specielle?

Den berømte Oreo-kiks kan spores helt tilbage til 1912(!), og selv om den ikke har været helt så lang tid i Danmark, er den hurtigt blevet populær. Der findes efterhånden mange varianter, men den klassiske kiks består af to runde og mørke chokoladekiks med hvid vaniljecreme i midten.

Gennem reklamer og tv-serier har vi lært, at den berømte chokoladekiks skal spises på en bestemt måde: Først skal man dreje toppen og bunden fra hinanden, så skal cremen i midten slikkes af, før toppen og bunden dyppes i mælk og spises. I vores dessert bliver Oreo-kiksene brugt som en lækker bund til den luftige brombærmousse.

Ingredienser

**Oreo-bund:
* 1 pakke Oreo-kiks
* Ca. 60 g smør

**Brombærmousse:
* 2½ plader husblas
* ¼ dl vand
* 250 g brombær
* 1½-2 spsk flormelis
* ½ tsk vaniljesukker
* ½ dl creme fraîche
* 1 æggehvide (kold)
* Lakrisgranulat (valgfrit)

Sådan gør du

Er du mest til video, kan du se hele fremgangsmåden i videoen her. Ellers kan du læse videre og finde en beskrivelse under videoen.

Embedded content: https://fast.wistia.com/embed/medias/c3442uc8h2.jsonp

Lav Oreo-bunden

Smelt smørret i mikroovnen eller i en gryde. Kom Oreo-kiksene i en foodprocessor og kør, til de er helt fintmalede. Hæld smørret i og kør igen, til det er blandet godt sammen. Beklæd en form med bagepapir og læg de små forme på. Pres kiksemassen ind i formene og sæt dem på køl.

Lav brombærmoussen

Hæld koldt vand i en skål og læg husblas i blød. Lad pladerne ligge i vandet, til de er bløde, det tager ca. 5-10 minutter. Kog 1/4 dl vand, brug evt. elkedlen. Hæld vandet fra husblassen, pres det kolde vand ud og læg dem tilbage i skålen. Hæld det kogende vand over og brug en gaffel til at røre rundt, til husblassen er helt opløst i vandet.

Vej 200 g brombær op - du kan godt bruge brombær fra frost, de skal bare være helt optøede. Find en si frem og sæt den over en stor skål. Hæld brombærsaften igennem, så stenene sorteres fra. Brug en ske for at få al saften igennem. Bland flormelis, vaniljesukker og creme fraiche ind i saften med en dejskraber.

Del ægget, find håndmixeren frem og pisk æggehviden stiv. Vend æggehviden i brombærblandingen og vær forsigtig, så du ikke slår luften ud. Kom husblassen i, igen skal det vendes forsigtigt med dejskraberen. Hæld moussen i formene og sæt et brombær i midten. Sæt i køleskabet i 1 time, eller til desserten har den ønskede konsistens. Jo længere tid, den står i køleskabet, jo mere fast bliver den.

Kageopskrift

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk