Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips

Lugter afløbet? Sådan renser du det uden afløbsrens

Kemisk afløbsrens er stærkt ætsende og skadeligt for miljøet. Derfor anbefaler vi i stedet en blanding af rengøring og varmt vand, når der kommer ubehagelige lugte fra afløbet. Vi giver dig en trin-for-trin vejledning i afløbsrengøring.

Fjern skidt og snavs

Dårlig lugt fra afløbet skyldes ofte, at der har samlet sig bakterier i de mad-, hår- og sæberester, som klumper sammen i hulrummet under risten. Start derfor med at få fjernet disse rester og gør hulrummet rent med et almindeligt rengøringsmiddel.

Hæld varmt vand i afløbet

Når du har fået fjernet det værste skidt, kan en gang varmt vand klare resten af arbejdet. Så længe vandet er 90 grader eller en smule varmere, dræber det de fleste bakterier. Men pas på med at få vandet varmet for meget op - eller lad det køle lidt ned, når du har kogt det. Kogende vand kan nemlig ødelægge plastrørene under vasken, så de bliver utætte.

31 paa udkig efter opvaskemaskine 1920x540

Særligt for afløbet i brusekabinen

Hvis det er afløbet i din brusekabine, du har problemer med, er der et ekstra tip. Start med at fjerne skidtet og hælde varmt vand i afløbet præcist som beskrevet herover. Har du stadig problemer bagefter, kan en såkaldt rensespiral komme dig til undsætning. De kan købes i de fleste byggemarkeder og kan rense et par meter ned i afløbsrøret – perfekt til at få has på propper af sæberester og lignende, der sidder fast længere nede i røret.

LÆS OGSÅ: Nem rengøring af fugerne på badeværelset: Sådan gør du!

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/c9-JDejqAkE

(BEMÆRK, at du ikke bør smide skidtet fra afløbet i toilettet som i videoen. Det skal i skraldespanden.)

Husk vand i vandlåsen

En vandlås er egentlig bare et rør, der er formet som et liggende S. Derfor vil der altid stå en smule vand i vandlåsen, der fungerer som en prop for kloaklugt. Men hvis du ikke bruger afløbet så tit, kan vandlåsen godt tørre ud. Det problem kan du løse ved regelmæssigt at hælde noget vand ned i afløbet.

vandlås

Glycerin til ferien

Hvis du har haft problemer med manglende vand i vandlåsen, kan du hælde en smule glycerin i afløbet. Det fordamper nemlig ikke, ligesom vandet gør, og bliver i stedet liggende som en effektiv lugtprop i vandlåsen. En deciliter glycerin burde være nok til at undgå, at du kommer hjem til lugtende afløb, hvis du er væk fra dit hjem i længere tid.

LÆS OGSÅ: 8 fantastiske rengøringstips med natron

Flere rengøringstips

Kilder: bolius.dk

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk