Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Naturoplevelser i det danske forår

Der er ved at komme gang i solen igen, hvilket giver os alle et tiltrængt skud energi oven på vintermørket. Solstrålerne sætter også gang i naturen omkring os, der lige nu byder på en overflod af naturoplevelser i det danske forår.

Hjemvendende trækfugle

Mange danske fugle trækker sydpå for vinteren, men i starten af marts begynder de første at vende tilbage til deres sommerhjem i Danmark. Derfor kan du lige nu være heldig at se store fugletræk, ligesom du kan se flere og flere forskellige fugle, hvis du tager en gåtur i naturen.

\"I

Grågæs

Grågæs er blandt de større fugle, så de er ret nemme at få øje på. Gæssene danner par for livet, så når du får øje på en flok gæs på en mark eller en eng, vil du sikkert se, at de går parvist rundt. De store flokke spredes gradvist ud i de danske moser og sumpe, hvor de begynder at bygge rede og lægge æg.

Traner

I slutningen af marts vender tranen tilbage, og dens ynglesæson starter med det samme. Derfor er det ikke unormalt at se tranerne danse for hinanden, for udover at have en social funktion, er dansen også en del af tranernes kurmageri. Tranerne kan findes i alle slags moseområder, lige fra åbne moser til mindre, tilgroede skovmoser.

Dansende harer

Forårets lune temperaturer og lysere dage sender også de danske harer ud i det fri. De samles ofte på enge og andre græsområder, formentlig på grund af, at dagene bliver længere. Det er meget almindeligt at se lange rækker af harer løbe rundt.

LÆS OGSÅ: Lav din egen køkkenhave

En gang imellem stopper de og fremfører dansetrin eller ”boksekampe” for at afgøre, hvem der finder sammen med hvem. En hare kan få 3-4 kuld harekillinger om året.

\"Harerne

Frøer og firben

Fra slutningen af marts og i april er det blevet varmt nok til, at krybdyr og padder vågner op til dåd. Frøerne finder du selvfølgelig i nærheden af søer og vandløb, mens firbenene holder sig til tørre skov- og engområder.

Firbenene lader op

I Danmark har vi to slags firben: mark- og skovfirben. De første, der dukker frem, er hannerne, som skal have ladet energidepoterne op. Derfor sidder de typisk og soler sig på mørke sten eller andre varme steder. Hvis du har sommerhus, kan du sikkert finde firben på mørke, udendørs trægulve eller i nærheden af varme vægge. Først i maj begynder hunnerne også at komme frem fra deres dvale.

\Markfirbenet

Frøsæsonen starter

April er også den måned, hvor de fleste frøer begynder at lægge æg. Én hunfrø kan lægge tusindvis af æg, der ligger i små geleklumper. Frøerne lægger kun æg i stillestående vand, så hvis du skal se dem, skal du kigge i den nærmeste sø og ikke i vandløbene. Æglægningen markeres altid af masser af kvækkende, voksne frøer. Derfor er du heller ikke i tvivl, om der er frøer i området, når du nærmer dig en sø.

Flere gode forårstips

Aktiviteter & DIY
Ud i naturen

Christian fra WhiteAway

Christian hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han computerentusiast og passioneret læsehest.

Favoritter

Luk