Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips

Nem guide til rengøring af dine elektroniske gadgets

Du har sikkert prøvet at have så fedtet en tablet eller en smartphone, at det er svært at se noget som helst. Hvordan slipper du bedst af med de fedtede fingeraftryk? Vi giver dig de bedste tips til rengøring af gadgets.

Din smartphone/tablet

Du behøver ikke at købe en masse dyrt udstyr for at få din touchskærm ren. Det eneste, du skal bruge, er vand og en microfiberklud. Hvis du ikke allerede har en klud, kan du købe dem i de fleste elektronik-, kamera- eller brillebutikker, eller bestille dem på nettet.

Find så hvid en baggrund som muligt på skærmen (eller sluk den), så du lettere kan se snavset. Derefter tørrer du bare skærmen forsigtigt af med kluden. Hvis den ikke bliver helt ren, kan du bruge en 50/50 blanding af vand og klar eddike.

Kom en smule af væsken på kluden og husk at slukke for telefonen først. Det er vigtigt, at du ikke kommer væske direkte på skærmen. Tør forsigtigt af igen bagefter med en tør microfiberklud eller et tørt hjørne af den klud, du allerede har brugt.

beskidt tablet

Din fladskærm

Microfiberkluden og vand/eddike-blandingen er også dine venner, når det er tid til at få fjernsynet eller computerskærmen ren. Men i modsætning til skærmen på din telefon er disse skærme ikke bygget til at blive rørt ved. Derfor skal du være ekstra forsigtig, når du tørrer dem med kluden.

Husk at holde microfiberkluden ren

Når du er færdig med dine skærme, trænger microfiberkluden selvfølgelig også til at blive renset. Det gør du nemmest ved forsigtigt at skrubbe den ren i varmt sæbevand. Lad kluden lufttørre i stedet for at vride vandet ud af den. Hvis det skal gå hurtigt, kan du eventuelt tage hårtørreren i brug.

Dit tastatur

Til rengøring af tastaturet skal du bruge to ting: en luftblæser eller en dåse trykluft og et alkoholbaseret rengøringsmiddel. Trykluften hjælper dig med at fjerne støv og snavs mellem tasterne (du kan også bruge en tandbørste i stedet), mens en vatpind dyppet i rengøringsmidlet klarer tasterne. Hvis det står virkelig slemt til, kan du også fjerne tasterne. Det gør du lettest ved at løfte dem op med en kniv eller en skruetrækker, indtil de ”klikker” af. Vær forsigtig, så der ikke er noget, der knækker.

støvblæser på tastatur

Du kan skylle tasterne i varmt vand eller give dem en ekstra tur med vatpinden. Selve tastaturet trænger muligvis til en klud i stedet for en vatpind. Hvis du har en bærbar computer, er det ikke sikkert, at du kan komme til at tage tasterne af uden at skille selve computeren ad. Til gengæld betyder det også, at det er mindre sandsynligt, at det skulle være nødvendigt. I stedet kan du tage fat i microfiberkluden igen.

Din mus

Vatpinden vender stærkt tilbage, når det kommer til din mus, for her kan den nemlig også bruges. Både undersiden og museknapperne har godt af en kærlig hånd med vat og alkoholbaseret rengøringsmiddel. Med de fleste nyere mus behøver du ikke gøre dem rene indvendigt, så der er ingen grund til at skille musen ad.

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk