Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Nem indendørs aktivitet - byg et legehus af pap

Her finder du forslag til, hvordan du sammen med dit barn kan forvandle en papkasse til timevis af sjov - og I har ikke brug for meget andet end papkassen og en smule fantasi.

Det skal du bruge

det skal du bruge til papkassehus

Det vigtigste er naturligvis en papkasse, og den må gerne være så stor som muligt. Flyttekasser eller emballage fra større apparater som støvsugere eller frysere er helt perfekte, og du har dem måske endda i forvejen. Når papkassen er på plads, er det bare at gå på jagt i gemmerne efter ting og sager, som kan bruges til udsmykning af huset.

Byg dit eget legehus - sådan gør du!

 • Bliv enig med dit barn om, hvordan huset skal se ud. Skal det ligne jeres eget hus? Skal det være et hotel eller måske en politistation? I har sikkert masser af gode ideer.

 • Gør selv det lidt svære forarbejde med at skære eller klippe døre og vinduer ud. Lad evt. være med at skære i den ene side, så vinduerne og dørene kan  åbnes og lukkes.

 • Giv dit barn frie tøjler til at male, farvelægge og pynte med mønstret papir og klistermærker. Her gælder ikke noget \"less is more\" - jo vildere, jo bedre!

 • Er I rigtig kreative, kan I også sætte gardiner op, lave en skorsten af en skotøjsæske og pynte fint op med friske blomster fra haven.

Byg en bil, en flyvemaskine, et sørøverskib ...

pige med papkassebil

Hvem siger, at legen stopper med et hus? I kan trylle papkassen om til lige det, dit barn ønsker sig. Uanset om din dreng har en lille pilot i maven, eller din lille pige drømmer om at sejle på de syv verdenshave, kan det klares med få midler.

Lidt mere inspiration

Brug et kosteskaft som mast på et sørøverskib. Et stykke papir eller karton med et dødningehoved bliver et sørøverflag, og et ekstra stykke aflangt pap på den ene side bliver den berømte planke. Mal blå bølger nederst på skibet, og I er klar til at stikke til søs.

En flyvemaskine kræver ikke meget andet end et par papvinger, som kan limes eller tapes fast. Lad dit barn tegne en masse knapper og håndtag i forskellige farver indvendig, så flyet kan manøvreres sikkert til rejsemålet.

En bil kan I lave ved simpelthen at tegne hjul, forlygter og døre på papkassen med tusch. En paptallerken bliver til et rat, og grydesvampe i bunden af bilen bliver til pedaler. Har I bygget en racerbil, skal der selvfølgelig males seje flammer på siden og måske en jetmotor bagpå.

Hjemmelavede legehuse for viderekomne

Kan du ikke få nok af avancerede gør det selv-projekter, og er en enkelt papkasse bare ikke rigtig nok for dig? Så tag et kig på denne video - vi garanterer wow-faktor for alle pengene.

https://www.youtube.com/watch?v=sfcYFxHPYVk

Aktiviteter for børn

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk