Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
 • MandagLukket
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Nem opskrift: Lav din egen fondant

Kagebagning er in. Tv-sendefladen og bladene bugner af kunstfærdige sukkerbomber, som næsten ser for avancerede ud til at lave derhjemme. Den gode nyhed er, at det slet ikke er så svært. Med denne simple opskrift på hjemmelavet fondant kan du også bage kager, der ligner en million.

Hvad er fondant?

Fondant er en sukkermasse, som du kan overtrække kager med og lave små figurer af, som kan pynte oven på kagen. Den er lettere at arbejde med end marcipan, og når du har øvet dig lidt, kan du lave helt glatte overflader. Samtidig kan du farve din fondant i alle regnbuens farver, og det giver dig næsten uendelige muligheder, når du skal designe din næste kage.

Fondantkage med bamser

Det skal du bruge

Fondant er heldigvis ikke svært at købe ind til. Alle ingredienserne kan du faktisk finde i dit nærmeste supermarked.

 • 15 store skumfiduser (f.eks. Haribo)
 • 2 spsk citronsaft
 • 1 spsk solsikkeolie
 • 380 g flormelis
 • Lidt maizena til at rulle ud i

Sådan laver du din fondant

Ingredienserne er på plads, og vi er klar til at rulle ærmerne op og gå i gang. Ud over de nævnte ingredienser skal du bruge et vandbad, en kagerulle, en skål, et glat underlag og en plasticpose. Vi guider dig igennem processen trin for trin nedenfor, og du kan også se det hele på video. Videoen er lavet af Annemette Voss, som vandt Den Store Bagedyst i 2013. Du kan finde meget mere bageinspiration på hendes YouTube-kanal.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/SVJ4nRiDjdA

Lad massen smelte i vandbad

Gør et vandbad klar. Når det er varmt, hælder du en spsk olie op i skålen i vandbadet. Tilsæt 2 spsk citronsaft – du kan også bruge limesaft eller endda vand, men citronen giver en lidt syrlig smag, som er god i den ellers meget søde fondant.

Tilsæt 15 store skumfiduser og lad dem smelte, til du har en helt glat og ensartet masse. Det tager ca. 5-10 minutter, og det er en god ide at holde godt øje med din fondant og røre i den hele tiden. Den skal helst ikke komme op at koge, bare smelte lige så stille.

Ælt massen, til den er glat og ensartet

Når massen er helt glat, hælder du den op i en skål, hvor du allerede har hældt din flormelis i. Rør det let sammen i skålen, inden du hælder massen ud på en glat bordplade eller et plasticunderlag, hvor du har strøet en lille smule Maizena.

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på natron og bagepulver?

Ælt det med hænderne, til din fondant er helt sammenhængende og ensartet – den må gerne være lidt klistret, så tilsæt ikke mere flormelis, selv om det er fristende.

Lad din fondant hvile i køleskabet

Læg massen i en pose i køleskabet, så den kan samle sig lidt, indtil du skal bruge den. Den må ikke ligge for længe i køleskabet, så bliver den for hård. Skal du først bruge den dagen efter, kan du lade den ligge på bordet ved stuetemperatur.

Nu er der ikke andet tilbage end at slippe fantasien løs. Du kan bruge din fondant til at lave små figurer, eller du kan vælge at overtrække hele kagen med den. Har du ikke prøvet at overtrække en kage før, viser Annemette Voss dig her, hvordan du gør.

Flere lækre bagetips til dig

Kageopskrift

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk