Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips

Nem rengøring af mikroovnen - trin for trin

Mikroovnen er en god hjælp i nøden, når det brænder på (bogstaveligt og billedligt talt). Den kan være din genvej til hurtig madlavning og opvarmning - og heldigvis kan den også holdes i topform med hurtig rengøring. Læs med her, hvor vi giver tips til rengøring af den lille ovn - del for del.

Rengøring af de indvendige dele

Det er en god idé at give den indvendige del af mikroovnen en hurtig rengøring, hver gang ovnen har været i brug. Det er heldigvis ikke specielt krævende, du kan nøjes med at tørre den over med en fugtig klud vredet op med en lille smule mildt opvaskemiddel. Husk at vente, til mikroovnen ikke længere er varm.

Fastbrændte madrester

Skulle der være fastbrændte madrester i ovnen, er et godt tip at opvarme et glas vand i 2-3 minutter. Fugten, der opstår i ovnrummet, opløser madresterne og gør dem lynhurtige at tørre af med en fugtig klud. Så bliver det da ikke meget lettere, gør det?

Gummiliste og drejetallerken

Drejetallerkenen og gummilisten under den behøver ikke at blive gjort rene helt så ofte. Gummilisten kan du tørre af med en fugtig klud med opvaskemiddel, og drejetallerkenen er ofte lavet af glas og kan derfor gå i opvaskemaskinen. Har du ikke en opvaskemaskine, kan du naturligvis vaske den op i hånden.

Slip af med dårlig lugt

Fjern lugt i mikroovnen med et glas vand med citron

Har der sat sig en dårlig lugt i mikroovnen, kan du fjerne den ved at opvarme et glas vand tilsat citronsaft. Ovnens indre skal selvfølgelig gøres ren først - måske er det endda nok til at løse problemet.

Hold fronten skinnende ren

Det var de indvendige dele – hvad med fronten, som er den synlige del i køkkenet? Rengøringen af den udvendige side afhænger af dens farve og materiale. De forskellige varianter er typisk enten sorte, hvide eller af stål eller aluminium.

Sort eller hvid front

Har du en traditionel mikroovn med sort eller hvid front, skal den – ligesom indersiden – bare tørres af med en fugtig klud med lidt opvaskemiddel. Tør den sorte mikroovn efter med en tør klud, hvis du vil undgå zebrastriber.

Front i rustfrit stål

En overflade i rustfrit stål kan rengøres med en fugtig klud og tørres efter med en tør klud. Bagefter er det en god ide at behandle den med et middel, der gør den mindre modtagelig for fingeraftryk og fedtpletter. Det kunne f.eks. være Electrolux stålrens.

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk