Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer
Guides

Så længe holder din mad i fryseren

Nogle madvarer har en kortere holdbarhed i fryseren, end man lige skulle tro - her viser vi dig, hvor længe din mad kan holde sig i fryseren.

Måske får du også sommetider følelsen af, at dine madvarer leger gemmeleg med dig i fryseren. De kryber ind på den allerbagerste plads på hylden eller helt ned i bunden af skuffen - og til sidst aner du hverken, hvad der er i posen, eller hvor længe den har ligget der. Det kan være lidt af en kamp at holde orden i fryseren, men det betaler sig.

Holdbarheden afhænger af fedtindholdet

Som tommelfingerregel har madvarer med højt fedtindhold en kortere opbevaringstid i fryseren end madvarer med lavt fedtindhold. Derfor er visse madvarers holdbarhed angivet som et interval i den nedenstående oversigt.

Madvarer med lang holdbarhed i fryseren

Frugt og grøntsager er blandt de madvarer, som sagtens kan holde et helt år i fryseren. Det samme gælder kylling, oksekød og lammekød, som cirka kan holde sig 1-1,5 år på frost. Har du bagt for mange boller eller kanelsnegle? Frys dem ned og opbevar dem der i op til 8 måneder.

på udkig efter ny frysere

Madvarer med kort holdbarhed i fryseren

Mange madvarer bør faktisk ikke være i fryseren så længe, som vi måske går og tror. Har du eksempelvis rester fra aftensmaden liggende, så er det vigtigt at huske på, at de ikke bør være der mere end 3 måneder. Det samme gælder fisk, som alt efter typen, kan holde sig mellem 1-3 måneder.

Det er dog vigtigt at huske på, at du ikke kan blive syg af at spise mad, som har overskredet den anbefalede tid. Det bliver kun kvalitetsmæssigt forringet, da det langsomt mister smag og konsistens, desto længere det er på frost.

Hurtig oversigt over holdbarhed:

Madtype Holdbarhed
Frugt og grønt 10-12 mdr.
Mælkeprodukter 3 mdr.
Ost 3-4 mdr.
Bagværk 2-8 mdr.
Hakket kød 4 mdr.
Fjerkræ 3-9 mdr.
Svinekød 3-6 mdr.
Hele stykker oksekød 1 år
Lammekød 1,5 år
Magert vildt 1,5 år
Færdige middagsretter 1-3 mdr.

bozhin-karaivanov-3TmhC2vquPk-unsplash

3 tips til at holde styr på fryseren:

1. Sortér indholdet og sæt labels på: Skriv altid på fryseposerne, hvad der er i dem, og hvornår de er lagt i fryseren. Fryser du maden ned i plastikbøtter, kan du lægge en lille seddel ved. På den måde undgår du for gamle varer - og måske kan det være en ekstra påmindelse om at få brugt det, der ligger i fryseren.

2. Inddel skufferne til forskellige typer af madvarer: En inddeling kunne eksempelvis være en skuffe til kød, en til grøntsager og en til rester. På den måde har du altid et overblik over, hvor mange færdigretter eller grøntsager du har på lager.

3. Skab det ultimative overblik: Kom en seddel på din fryser, hvor du løbende kan skrive på, hvilken dato, der er tilføjet hvad. På den måde bliver dine indkøb også mere overskueligt, da du hele tiden har styr på, hvad du har, og hvad du mangler. Du vil elske dig selv for det!

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk