Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Hvidevarer
Guides

Guide: Sådan afrimer du din fryser

Arbejdet med at afrime fryseren behøver slet ikke at være så besværligt. Gør du tingene smart og i den rigtige rækkefølge, har du inden længe en fryser, der yder optimalt og ikke indeholder så meget sne og is, at dens indre ligner et vinterlandskab i miniformat.

Er du ikke så heldig at have en fryser med automatisk afrimning, er afrimningsarbejdet desværre uundgåeligt. Vi guider dig trin for trin, så din fryser snart er frostfri og så god som ny.

1. Tøm og sluk fryseren

Dette punkt kommer nok ikke som en overraskelse. Som det allerførste skal fryseren tømmes for madvarer. Du kan eventuelt opbevare maden i en køleboks, i et køligt skur eller udenfor, hvis du afrimer om vinteren.

Mens du tømmer fryseren, kan du passende overveje, om al maden egentlig skal tilbage i fryseren, eller om noget af det har ligget for længe i fryseren og måske bør smides ud.

2. Tag proppen ud

De fleste frysere har en prop eller en afløbsstuds forneden, som du skal tage ud, inden du påbegynder afrimningsarbejdet. Her løber vandet nemlig ud af fryseren, så det ikke samler sig i bunden. Husk at sætte en balje under afløbsstudsen, så du ikke har vand på hele gulvet, når du afrimer.

3. Fjern den løse is

Trænger din fryser godt og grundigt til at blive afrimet, vil der sikkert være større, løse isklumper, som du let kan fjerne med hånden. Fjern så meget løs is som muligt, det får resten af processen til at gå hurtigere.

4. Sæt en skål varmt vand i fryseren

For at fremskynde processen kan du stille en skål med varmt  vand ind i fryseren og lade den stå i 5-10 minutter. Det varme vand smelter ikke isen fuldstændigt, men det løsner isen og gør det lettere for dig at skrabe den af.

Brug ikke elektriske apparater som brødristere og hårtørrere til at smelte isen med – du kan for det første gøre skade på fryseren, og som det andet er vand og elektricitet en rigtig dårlig og farlig blanding.

5. Skrab den sidste is fri

Når isen er tilpas løsnet, er det let for dig at skrabe den af. Det er vigtigt, at du bruger en skraber, som ikke ridser fryseren – brug f.eks. en træpalet. Det er fristende at hakke i isen, men også dette skal du prøve at undgå, da du risikerer at lave buler og mærker.

6. Gør fryseren ren

Når fryseren er afrimet, kan du lige så godt udnytte situationen og give den en rengøring indvendigt. Brug en ren klud og sæbevand eller en blanding af 2 dele eddike og 3 dele vand.

Tør til sidst efter med en ren klud og læg frysevarerne tilbage i fryseren - og vupti, din fryser er så god som ny!

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk