Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

Sådan afrimer du din fryser

Arbejdet med at afrime fryseren behøver slet ikke at være så besværligt. Gør du tingene smart og i den rigtige rækkefølge, har du inden længe en fryser, der yder optimalt og ikke indeholder så meget sne og is, at dens indre ligner et vinterlandskab i miniformat.

Er du ikke så heldig at have en fryser med automatisk afrimning, er afrimningsarbejdet desværre uundgåeligt. Vi guider dig igennem skridt for skridt, så din fryser snart er frostfri og så god som ny igen.

1. Tøm og sluk fryseren

Dette punkt kommer nok ikke som en overraskelse. Som det allerførst skal fryseren tømmes for madvarer. Du kan evt. opbevare maden i en køleboks, i et køligt skur eller udenfor, hvis du afrimer om vinteren.

LÆS OGSÅ: Så længe holder din mad i fryseren

Mens du tømmer fryseren, kan du passende overveje, om al maden egentlig skal tilbage i fryseren, eller om noget af det har ligget for længe i fryseren og i stedet skal smides ud.

2. Tag proppen ud

De fleste frysere har en prop eller en afløbsstuds forneden, som du skal tage ud, inden du påbegynder afrimningsarbejdet, så vandet kan løbe ud af fryseren og ikke samler sig i bunden. Sæt en balje under, så du ikke forårsager oversvømmelser, mens du afrimer.

3. Fjern den løse is

Trænger din fryser godt og grundigt til at blive afrimet, vil der sikkert være større, løse isklumper, som du let kan fjerne med hånden. Fjern så meget løs is som muligt, det får resten af processen til at gå hurtigere.

4. Sæt en skål varmt vand i fryseren

For at fremskynde processen kan du stille en skål med varmt  vand ind i fryseren og lade den stå der 5-10 minutter. Det varme vand smelter ikke isen fuldstændigt, men det løsner isen og gør det lettere for dig at skrabe den af.

Brug ikke elektriske apparater som brødristere og hårtørrere til at smelte isen med – du kan for det første gøre skade på fryseren, og som det andet er vand og elektricitet som bekendt en rigtig dårlig og farlig blanding.

5. Skrab den sidste is fri

Når isen er tilpas løsnet, er det let for dig at skrabe den af. Det er vigtigt, at du bruger en skraber, som ikke laver ridser i fryseren – brug f.eks. en træpalet. Det er fristende at hakke i isen, men også dette skal du prøve at undgå, fordi du risikerer at lave buler og mærker.

6. Gør fryseren ren

Når fryseren er afrimet, kan du lige så godt udnytte situationen og give den en rengøring indvendigt. Brug en ren klud og sæbevand eller en blanding af 2 dele eddike og 3 dele vand.

Tør til sidst efter med en ren klud og læg frysevarerne tilbage i fryseren - og vupti, den er så god som ny!

Flere gode tips til din fryser

Rengøring
Vedligeholdelse

Christian fra whiteaway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk