Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Sådan bruger du hårtørreren til din hårtype

Med til nye hårtørrere følger tit en stor mængde tilbehør. Det er ikke kun for syns skyld; alt efter din hårtype kan valget af mundstykke nemlig være afgørende for, om det bliver en god hårdag eller ej.

Husk at forberede håret på varmen

Inden føntørring er det altid en god ide at bruge et beskyttende produkt af den ene eller den anden art. Det kan f.eks. være en mousse, en termospray eller en creme til krøllet hår. Fælles for de beskyttende produkter er, at de lægger en tynd film på håret, som beskytter mod varme. For at beskytte håret yderligere bør du heller aldrig bruge føntørreren tættere på håret end 20 cm.

Kraftigt hår

Hvis du er indehaver af kraftigt og fyldigt hår og ikke ønsker, at det skal fylde endnu mere, skal du bruge det rektangulære mundstykke. Det kaldes også en koncentrator og følger næsten altid med, når du køber en hårtørrer. Som navnet antyder, koncentrerer mundstykket luften, og det er optimalt til at glatte håret uden brug af glattejern - og derudover tørrer det håret ekstra hurtigt.

Fint hår

Har du meget fint hår, er det ikke en fordel for dig at bruge det rektangulære mundstykke. Tag det af og brug føntørreren uden mundstykke, så luften spredes, og du får volumen til dit hår. Der findes også forskellige produkter som f.eks. særlige typer shampoo og mousse, som løfter håret og giver det fylde – spørg evt. din frisør eller gå på jagt i Matas.

Krøllet hår

Diffuseren, som er det runde mundstykke med pigge, er velegnet til krøllet hår. Diffuseren løfter håret og tørrer det, uden at det begynder at kruse. Det allerbedste resultat får du, hvis du vender hovedet nedad og bruger føntørreren ved en lavere hastighed end normalt for ikke at blæse krøllerne ud.

Langt hår

I langt hår kan du bruge diffuseren til at skabe fald og krøller- resultatet varierer selvfølgelig alt efter, hvor meget naturligt fald og krøl du har i håret. Du skal dog være opmærksom på, at det vil tage længere tid at tørre håret, når diffuseren er monteret på din hårtørrer. Du kan også vælge at bruge koncentratoren, hvis du vil have en glat frisure.

Kort hår

Også i kort hår kan du bruge diffuseren til at skabe fylde. Du kan også bruge hårtørreren uden mundstykke og samtidig rode lidt op i håret med fingrene – det giver et pjusket og let skødesløst look, som du kan give endnu mere liv ved at give frisuren et pift saltvandsspray bagefter.

Tip! Når du føntørrer dit hår, er det varmen, der "åbner" hårstråene og gør det muligt at sætte håret. Med kold luft lukker de sig igen, og du kan derfor fiksere din frisure ved at blæse med kold luft de sidste minutter af din føntørring.

Sundhed & personlig pleje

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk