Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer
Vasketøj

Sådan får du mest ud af din tørretumbler

Det er en skøn følelse at tage nytørret tøj på eller at gå i seng til et rent og varmt sæt sengetøj. Men tørretumbleren spiller også en markant rolle på elregningen, så den skal bruges med omtanke. Her får du 5 gode råd til din tørretumbler, som du samtidig kan spare nogle penge på.

Centrifugér tøjet i din vaskemaskine

Når du centrifugerer tøjet i din vaskemaskine, er der mindre vand i det, når du tager det ud igen. Det betyder, at din tørretumbler skal bruge mindre tid og energi på at tørre tøjet, og at du sparer nogle penge på din elregning.

Sortér dit vasketøj

Forskellige materialer tåler varme på forskellig måde. Derfor er det bedst at sortere dit vasketøj, inden du smider det i tumbleren.  Nogle tekstiler bør du overhovedet ikke lægge i din tørretumbler, som for eksempel uld. Er du i tvivl, kan du tjekke mærkningen på dit tøj.

Vaskemaskine whiteaway (3)

Undgå overfyldning

Jo mere tøj, du putter i din tumbler, jo længere tid tager det at tørre. Og hvis du propper tumbleren helt op med tøj, kan tøjet faktisk ikke bevæge sig inde i tromlen. Det forlænger tørretiden endnu mere.

Det er derfor bedst, at du følger de anvisninger om tumblerens maksimale fyldning, som du kan finde i brugsanvisningen.

Brug tørrebolde

Tørrebolde er med til at sørge for, at luften i tørretumbleren cirkulerer bedre rundt inde i tromlen, så det ikke tager så lang tid.

Tørrebolde er specialfremstillet til formålet og lægges ganske enkelt ind sammen med dit tøj. Mens tumbleren kører, sørger boldene for at skille tøjet ad, så den varme luft kommer ind mellem tøjet. Derfor tørrer tøjet hurtigere.

Husk at tømme dit fnugfilter

Din tørretumbler sender varm luft gennem fnugfilteret. Hvis filteret ikke er blevet renset, er det sværere for den varme luft at komme gennem filteret. Det betyder, at din tørretumbler skal generere meget mere varm luft for at tørre tøjet.

Derfor bruger tørretumblere med beskidte fnugfiltre langt mere energi end tørretumblere med rene fnugfiltre. Så lav en rutine, hvor du tømmer filtret efter hver tørring - det betaler sig, og du nedsætter samtidig risikoen for brandfare.

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk