Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Hvidevarer

Sådan holder du dit køleskab rent og friskt

Det er vigtigt at holde køleskabet rent, fordi der hurtigt kan samle sig bakterier og snavs, der i sidste ende kan påvirke holdbarheden af din mad og føre til sygdom. Vi hjælper med en ugentlig rutine for rengøringen og giver dig et par ekstra rengøringstips, du kan nøjes med at udføre et par gange om året.

Den ugentlige rutine

For at gøre køleskabet rent er det nødvendigt at tømme det først. Se det som en mulighed for at kontrollere dine madvarer, så du kan smide de gamle ud. Du får samtidig overblikket over, hvad der egentlig gemmer sig i køleskabet. Derfor kan du med fordel også udfylde din indkøbsliste samtidig.

Når køleskabet er tomt, kan du tørre hylder og indervægge af med en våd klud. Hvis der er spildt madvarer på hylderne, er det vigtigt at få tørret det op så hurtigt som muligt.

Den grundige rengøring

2-4 gange om året er det en god idé at give køleskabet en grundigere rengøring. Tag hylder og/eller skuffer ud, når du har tømt køleskabet, så du kan give dem en grundig rengøring. Hvis dine køleskabshylder ikke kan tages ud, må du nøjes med en grundig rengøring indvendigt på over- og undersiden af hylderne. Brug lunkent vand og almindeligt opvaskemiddel til at gøre indersiden ren. Hvis du har en sprayflaske, er det nemmere at få det hele rent, men ellers kan en svamp eller klud sagtens bruges.

rengøring af hylder i køleskab

Rengøring af hylder og skuffer

Hvis du har fået hylder og skuffer ud af køleskabet, er det nemmest at gøre disse rent i din håndvask. Men hvis der ikke er plads, kan du eventuelt give dem et karbad eller tage dem udenfor og bruge en haveslange eller lignende.

Tjek afløb og ventilation

Når du alligevel har gang i den grundige rengøring, er det oplagt at tjekke afløbsåbningen på køleskabets bagvæg. Den kan let blive tilstoppet, så det er en god idé at rense den med en vatpind. Og så er det også en god idé at støvsuge køleskabets ventilationsåbninger, der sidder udvendigt (typisk på bagvæggen).

Særligt for amerikanerkøleskabe – rengøring af vand- og isdispensere

Hvis du har den glæde at have et amerikanerkøleskab stående i dit hjem, så nyder du formentlig godt af luksusfunktioner som is- og/eller vanddispensere. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at få dem gjort rene. Den bedste måde at gøre dette på er at afmontere dispenseren, tømme den og gøre indersiden ren. Lunkent vand og opvaskemiddel er igen rigeligt til rengøringen.

Har du køle-fryseskab? Husk fryseren!

Hvis du har en fryser i dit køleskab, er det vigtigt at få fryseren rengjort også. Det vigtigste for fryseren er, at du husker at få den afrimet. Det behøver ikke være noget større projekt, og når fryseren er afrimet, kan du let give den en tur med en våd klud, så den også bliver ren igen. 

Kilde: CleanMySpace

Køkken

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk