Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Opskrifter

Sådan laver du den perfekte steak

Du tænker sikkert ikke, at der skal noget særligt til at lave en steak. Kødet skal vel bare på panden og så på tallerkenen. Men hvis du vil have et ekstra velsmagende resultat, kan det faktisk godt være lidt af en videnskab. Vi giver dig 7 gode råd til, hvordan du får den perfekte steak.

1. Vælg et godt stykke kød

Første skridt er altid at vælge det rigtige kød. Derfor starter rejsen til den gode steak ikke med en tur i Netto, men til din lokale slagter.

I supermarkedet kan du godt finde de mest almindelige former for steaks, men slagteren kan hjælpe dig med at finde det helt rigtige stykke kød. De kan også give dig et par gode råd om, hvordan du tilbereder det – så spørg løs!

2. Tag kødet ud af køleskabet

Du skal sandsynligvis ikke direkte fra slagteren og hjem for at lave mad. Derfor ender dit kød sikkert i køleskabet, så det kan holde sig. Så husk at tage det ud i god tid inden du skal lave din steak. Ellers bliver ydersiden af dit kød alt for hurtigt varmt, mens kernen stadig er kold.

Hvornår du skal tage kødet ud af køleskabet, afhænger lidt af hvor tykt det er. Hvis det er omkring 2 cm tykt, er en halv time nok. Er det tykkere end 2½-3 cm, så bør du tage det ud mindst en time før du skal have det på panden.

3. Brug masser af krydderi

Når du har betalt for en rigtig god steak, er det selvfølgelig vigtigt at du kan smage den. Derfor skal du ikke gå all-in med masser af forskellige krydderier. Men når vi alligevel skriver, at du skal bruge masser af det, er det fordi du kun kan krydre ydersiden af din steak. Brug salt og peber i rigelige mængder, så du rent faktisk kan se krydderierne på din steak.

steak på en grillpande

4. Vælg den rigtige pande

Til steaks er den bedst at finde den tykbundede pande frem, fordi den bliver ekstra varm. Det er ideelt til at få den rigtige finish på ydersiden af din steak. Hvis du skal lave mange steaks, så undgå at blive fristet til at klemme flere steaks på, end der er plads på panden. Lav én eller to steaks ad gangen, og lad de færdige steaks hvile imens. Det har de nemlig godt af - mere om det om lidt!

5. Vælg den rigtige olie

For at undgå at brænde fedtet på steaken af, er det vigtigt at bruge en olie med et højt røgpunkt. Gordon Ramsay anbefaler jordnøddeolie, men du kan sagtens eksperimentere med din yndlingsolie. Det vigtigste er at sikre, at temperaturen ikke bliver for høj, for så brænder du hurtigt ydersiden af, uden at kernen bliver færdig.

6. Brug ikke for meget tid

Sørg for at vende din steak ofte, så du får en jævn temperatur. For en medium-stegt steak er det for eksempel en god idé, at give den 1 minut ad gangen på hver side. Husk også at giv kanterne lidt kærlighed. Men hvor længe skal din steak så have i alt? Det afhænger af hvor tyk den er, og hvor meget den skal steges.

Steak på granitplade

Til den 2 cm tykke steak

 • Rød: 1½ minut/side
 • Medium: 2 minutter/side
 • Gennemstegt: 4 minutter/side

Til den 3½ cm tykke steak

 • Rød: 2½ minutter/side
 • Medium: 4 minutter/side
 • Gennemstegt: 5 minutter/side

Hvornår er steaken færdig?

Når du skal kontrollere om din steak er færdig, så anbefaler vi at du bruger et stegetermometer. Det kan godt være, at alle de professionelle kokke har smarte råd om at bruge hænderne eller endda ansigtet til at mærke, om din steak er færdig, men termometeret giver dig det mest præcise resultat.

På billedet kan du se, hvilken temperatur termometeret skal vise, for at få det ønskede resultat.

temperatur for en perfekt steak

7. Lad kødet hvile og skær rigtigt

Når kødet er helt færdigt, så lad være med at skære det ud med det samme. Lad det hvile i 5-10 minutter, så smagen får lov at sætte sig. Og når du skal skære kødet ud, så sørg for at skære på tværs af årerne i kødet. Så smager det bedre, og ser bedre ud. Win-win.

Hvis du har brug for lidt video-inspiration, så viser Gordon Ramsay dig hvordan det skal gøres i denne video.

Lækre opskrifter

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk