Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • TorsdagLukket
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Madlavning

Sådan laver du din egen opskrift på grøn juice

Juice-trenden er over os, og især den grønne juice har ry for at være et sundhedsboost af kaliber. Læs med her og se, hvordan du selv mikser din egen lækre, grønne juice.

Det er let at lave din egen opskrift

Internettet flyder over med opskrifter på lækre juicer (du kan f.eks. finde en opskrift på grøn juice her) – men hvor tit er det lige, at opskrifterne passer præcis med det, du har i køleskabet? For mig sker det ikke specielt tit, og derfor har jeg lavet min egen lille "formel" for dels at få udnyttet grøntsagsresterne og dels for at eksperimentere med nye smagsvarianter.

Fremgangsmåden er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at det smager godt hver eneste gang men det er ok. Prøv dig frem, og du vil helt sikkert få nogle favoritter undervejs. Alt, det kræver at lave en god, grøn juice, er 4 slags ingredienser:

1. Hovedingrediens(er)

Hovedingrediensen skal have noget kraft og tyngde. Jeg bruger gerne broccoli og spinat som hovedingredienser, når jeg laver grøn juice – du kan også sagtens nøjes med én.

2. Væske

Vælg en eller to grøntsager, som afgiver en masse væske. Jeg vælger ofte agurk, men du kan også f.eks. bruge squash og bladselleri.

3. Sødme

Når jeg laver grøn juice, bruger jeg ofte et par æbler som det søde element, der runder smagen af. Du kan også eksperimentere med f.eks. ananas og mango.

4. Det ekstra pift

Du kan give smagen et ekstra spark med ingefær og basilikum. Her er der masser af muligheder – prøv også f.eks. chili eller krydderurter som timian, salvie eller mynte.

Et par ekstra tips til din juice

  • Bland de mest saftige ingredienser med de mindre saftige, når du putter dem i juiceren. En slowjuicer kører bedst, når der er en del væske i ingredienserne, og derfor er det godt at fordele væsken.
  • Opbevar juicen i en lufttæt beholder i køleskabet. Er juicen lavet i en slowjuicer, kan den holde sig helt op til 3-4 dage, når den opbevares lufttæt. Laver du juice i en centrifugaljuicer, kan den holde sig 1-2 dage.
  • Brug overskudsproduktet - den tørre pulp - i madlavningen i stedet for at smide den ud. Den er glimrende i bagværk og farsretter.

Har du lyst til flere sunde tips?

Drikke
Sundhed

Christian fra whiteaway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk