Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Alt du skal vide: Rengøring & pleje af havemøbler

Foråret nærmer sig, og det er snart tid til at stille havemøblerne frem. Med det svingende danske vejr vil dine havemøbler blive udsat for sol, vind, sne og regn, hvilket med tiden kan medføre slid og misfarvning. Derfor giver vi dig her alt, hvad du behøver at vide om rengøring og pleje af havemøbler i alle materialer, så du kan forlænge deres levetid og bevare deres optimale stand.

Vedligeholdelsesfri havemøbler

Pleje af havemøbler i plast: Havemøbler af plast er et af de mest vedligeholdelsesfrie havemøbler, du kan få. Vi anbefaler, at du blot vedligeholder dine plastikhavemøbler ved at rengøre dem med en våd klud eller eventuelt spuler dem. Herefter skal du blot tørre møblerne af med en tør klud for at undgå eventuelt kalkdannelse. Så snart møblerne er tørre, er de klar til brug.

Pleje af havemøbler i stål og aluminium: Havemøbler produceret i stål og aluminium kræver ligeledes minimal vedligeholdelse. Rengør blot møblet ved hjælp af en blød børste og vand eller en våd klud. Møbler i stål kan ligeledes klare alt slags vejr, og er utrolig modstandsdygtige. Dog anbefaler vi, at du opbevarer møbler i aluminium og stål tørt udenfor sæson i tilfælde af, at skruer og beslag ikke er lavet i rustfrit stål.

Havemøbler i polywood: Polywood er et utrolig populært materiale, da det ligner træ, men er lavet af plastik. Derved er havemøbler af denne type materiale utrolig vedligeholdelsesfrie – kontra møbler produceret i træ. Møblerne vedligeholdes blot ved at blive rengjort med vand og børste. Desuden tåler polywood stort set alt slags vejr, og du kan derfor nøjes med at dække dine havemøbler af om efteråret og vinteren.

Bellis lounge brun 07

Pleje af havemøbler i træ

Havemøbler produceret i træ er den type havemøbler, der kræver mest kærlighed i løbet af en sæson. Til vedligeholdelse af havemøbler i træ, anbefaler vi, at man enten anvender træolie, voks eller maling for at forlænge møblernes levetid. Du bør enten oliere dine møbler en til to gange per sæson eller give dem en omgang maling en gang om året – eller så snart træet trænger. Dog er teaktræ en undtagelse, da møbler produceret heraf er mere holdbare grundet et stort harpiks- og olieindhold. Ønsker du at bringe mere glød til dine havemøbler i teaktræ, skal du blot give dem en omgang olie for at fremhæve den gyldne glød.

På udkig efter nye havemøbler?+

Inden du begynder at pleje dine havemøbler, bør du først rengøre dine møbler med vand og børste eller en højtryksrenser for at fjerne eventuelle alger, støv mm. Hvis vand ikke er nok, kan trærens også anvendes. Efter rengøringen er det vigtigt, at du lader møblerne tørre før næste skridt igangsættes.

Så snart møblerne er tørre, skal du slibe træet ned. Er dine havemøbler af ældre stand, hvor maling er begyndt at afskalle, bør du, inden du begynder at pifte dine møbler op, få gammel, løs maling eller eventuelle olierester fjernet. Slib først langs træets årer med mellemfint sandpapir og anvend derefter fint sandpapir. Så snart møblerne er glatte og jævne, bør du tørre dem af med en klud.

Inden påføring af olie eller maling, er det vigtigt, at havemøblerne er helt tørre. Find den maling eller olie du ønsker, og som passer din træsort. Ved valg af maling kan du med fordel grunde dine møbler først. Malingen og olien skal påføres i et tørt vejr uden direkte sollys på møblerne. Mal eller olier gerne dine møbler to gange for at opnå et dækkende resultat. Så snart møblerne er malet eller olieret, skal møblerne endnu engang tørre. Der kan gå et par dage før møblerne er fuldt hærdet og klar til brug.

Sort Ellen Daisy stol 07

3 gode huskeregler til havemøbler i træ

1. Giv gerne dine møbler en oliebehandling inden brug – også selvom de er nye.

2. Sørg for at spænde skruerne efter, da disse kan have løsnet sig.

3. Opbevar møblerne tørt om vinteren.

Vedligeholdelse
Udeliv

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk