Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

Sådan overlever dine havemøbler vinteren

Det danske vejr er desværre ikke oplagt til at benytte dine havemøbler året rundt. Så når efteråret melder sig, bliver det tid til at overveje, hvad du skal stille op med dine havemøbler. Her får du nogle tips til, hvordan du bedst opbevarer dine havemøbler og hynder.

Materialer der kan blive ude

Hvis dine havemøbler er lavet af aluminium eller plastik, kan de sagtens blive ude hele året. Du bør dog dobbelttjekke, at alle skruer og beslag er lavet af rustfrit stål. Er de ikke det, bør du tage møblerne indenfor. Ellers risikerer du, at skruerne ruster hen over vinteren.

LÆS OGSÅ: Gør sommerhuset klar til vinteren

Materialer du bør tage ind

Havemøbler af tropisk eller hårdt træ, eller møbler der er behandlet med olie, lak eller maling bør alle overvintre indenfor.  Er dine møbler lavet af trykimprægneret træ, kan du dog overveje at lade dem blive ude – men de vil holde længere, hvis de bliver taget ind.

havemøbler vinter

Hvad med havehynderne?

Dine hynder er typisk den del af havemøblerne, der har mest behov for at blive pakket godt væk. Først bør du vurdere, om hynderne skal vaskes. Hvis der er spildt mad eller væske på hynderne, kan du med fordel give dem en tur i vaskemaskinen. Ellers risikerer du at det udvikler sig til store skjolder eller mug hen over vinteren.

Tør hynderne grundigt efter vask

Hvis du skal vaske flere hynder på én gang, er det en fordel at placere dem, så der er balance i tromlen, for ikke at overbelaste vaskemaskinen. Sørg også for at tørre hynderne grundigt efter vask, så du undgår dårlig lugt, når du tager hynderne frem igen.

LÆS OGSÅ: Nem guide til at spare på strømmen i sommerhuset

Opbevar dem tørt

Når hynderne er klar til at blive pakket væk, kan du med fordel give dem en omgang tekstilimprægnering. Imprægneringen bør også være helt tør, inden hynderne pakkes væk. Sørg for at der er helt tørt, der hvor dine hynder skal opbevares. Og pak dem gerne ind, for eksempel i en sort plastiksæk som lukkes stramt til. Og undlad at opbevare hynderne på loftet eller i dit skur, fordi de dér vil tiltrække mus.

Flere tips og tricks til dig

Vedligeholdelse

Christian fra WhiteAway

Christian hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han computerentusiast og passioneret læsehest.

Favoritter

Luk