Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips

Sådan renser du dit strygejern og fjerner de grimme belægninger

Mange strygejern får en grim belægning på strygefladen, og det skyldes som regel, at man har strøget syntetisk tøj ved for høj varme. Heldigvis er der hjælp at hente, og de fleste remedier har du sikkert allerede i hjemmet.

Metode nr. 1: Silikonespray

En silikonespray kan du købe i ethvert byggemarked til omkring 30 kr. Spray på strygejernet for at løsne eventuelle belægninger og husk at stryge på en gammel klud eller et viskestykke, før du stryger den dyre skjorte eller den nye kjole.

Metode nr. 2: Stearin

Også stearin kan bruges til at løsne den genstridige belægning. Varm først strygejernet op og gnid på belægningen med hvid stearin. Pas på, at du ikke brænder fingrene. Stryg af på en ren frottéklud for at fjerne alle rester af stearin, før strygejernet igen skal i brug.

hvide stearinlys på blå baggrund

Metode nr. 3: RensLet

Gnid en lille smule RensLet på strygefladen. Rens efter med vand og sørg for at tørre strygefladen grundigt bagefter – eller varm det op for at tørre det hurtigt igennem. Det modvirker rust.

Metode nr. 4: Eddike

Fugt et stykke køkkenrulle med eddike og læg det på strygefladen – strygejernet skal være koldt. Lad det ligge og trække et par timer, til det har løsnet belægningen, som du herefter kan tørre af.

Metode nr. 5: Citronsaft

Pres en smule citronsaft på strygefladen, mens strygejernet er halvvarmt. Tør efter med en blød klud.

rengøring med citron

Metode nr. 6: Skraber

Du kan også prøve at skrabe strygefladen forsigtigt med den type skraber, man bruger til et glaskeramisk komfur. Husk dog at være ekstra forsigtig, fordi ridser i overfladen kan beskadige dit tøj – og brug IKKE denne metode, hvis der er teflon i bunden af dit strygejern.

Metode nr. 7: Viskelæder

Har du et godt viskelæder, kan det gøre underværker. Sørg for at bruge viskelæderet på et helt koldt strygejern, så det ikke smelter.

Vedligeholdelse

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk