Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips
Guides

Sådan slipper du af med fastbrændt mad i gryder og pander

Har du glemt gryden med pasta på kogepladen, eller er du kommet til at skrue op for varmen i stedet for at slukke? Uanset hvordan det er sket, er der hjælp at hente. Vi giver dig de bedste tips til at fjerne fastbrændt mad i dit kogegrej.

Først og fremmest - vær opmærksom på materialet!

Inden du går i gang, skal du være sikker på, at din gryde eller pande kan tåle behandlingen, du har tænkt dig at give den. Nogle materialer kan f.eks. ikke tåle sæbe, mens man i andre tilfælde skal være varsom med skuresvampe og hårde børster.

LÆS OGSÅ: Vedligeholdelse af stegepander - støbejern, keramisk belægning og teflon

Den hurtige - vaskepulver eller opvasketabs

Hvis det skal gå hurtigt, skal du starte med at hælde vaskepulver (eller en opvasketab) i gryden og fylde godt med vand i, så det fastbrændte er helt dækket af vand. Bring vandet i kog og lad det koge i ca. 5 minutter. Derefter har det værste løsnet sig, men det kan være nødvendigt at børste efter med en skuresvamp eller en opvaskebørste.

Vil det ikke løsne sig? Brug natron

Bland natron op med varmt vand og lad gryden stå i blød natten over. Dagen efter burde det fastbrændte have løsnet sig, så du let kan børste det væk med opvaskebørsten. Du kan også bruge eddike eller vaskepulver i stedet for natron.

Har du kobbergryder, bør du bruge groft salt frem for natron.

LÆS OGSÅ: Hvad er forskellen på natron og bagepulver?

natron på stegepande

Brun sæbe eller skurecreme

Hvis du stadig har problemer, så smør gryden ind i brun sæbe eller skurecreme og lad den stå i 6-8 timer. Du kan eventuelt også komme et skvæt salmiakspiritus i og lægge gryden i en sort affaldssæk udenfor i de 8 timer.

Hvad med bunden?

Hvis din gryde har svidemærker på bunden, kan det være svært at have den i blød over en længere periode. Igen kan du bruge natron. Bland det op med en smule vand, så det får en glasur-agtig konsistens, og smør det på mærkerne. Lad det sidde i nogle minutter og skrub derefter med en svamp.

Du kan selvfølgelig også smøre bunden af gryden ind i brun sæbe og lade det sidde i 6-8 timer, præcist som med indersiden af gryden. Og igen kan salmiakspiritus være en hjælp, hvis det er ekstra slemt.

bund af gryde

Flere smarte rengøringstips

Kilder: hus-raad.dk

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk