Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Vasketøj

Sådan slipper du af med sand i vaskemaskinen

Sommeren kommer støt nærmere, hvilket betyder mere tid udenfor. Uanset om det er en tur på stranden, mere legetid i sandkassen eller vandreture i skoven, får I sikkert bragt en masse sand og jord med hjem, der kan ende i vaskemaskinen. Derfor har vi sammensat denne miniguide til at slippe af med sandet igen.

Hvorfor må der ikke komme sand i maskinen?

Sand er problematisk af flere årsager. For det første kan det ødelægge maskinen, hvis det kommer ud af tromlen og videre ind i de bagvedliggende systemer. Det slider også på selve tromlen, hvis det får lov at blive liggende derinde. Og så kan det faktisk også ødelægge dit tøj, når det bliver kastet rundt i tromlen under en tøjvask.

Undgå, at sandet kommer derind til at starte med

Det virker måske som almindelig sund fornuft, men den bedste måde at slippe for sandet er at undgå det til at starte med. Sørg for at ryste tøjet godt, inden du lægger det i maskinen og giv det eventuelt en tur med en børste for at være på den sikre side.

Når sandet er kommet ind i maskinen

Når først sandet er kommet ind, kan det være svært at få ud igen. Men der er tre gode råd, som du kan følge:

  1. Start med at lade maskinen tørre helt, så sandet ikke er vådt. Brug derefter et let fugtigt viskestykke eller køkkenrulle til at tørre så meget sand væk som overhovedet muligt.

  2. Brug din støvsuger til at fjerne det resterende sand. Fugemundstykket er godt til at fjerne genstridige sandklumper, mens børstemundstykket er godt til at få alt sandet med ud.

  3. Hvis det er vaskemaskinen, den er gal med, kan du eventuelt slutte af med at køre et vaskeprogram uden vasketøj. Det burde vaske den sidste smule sand ud af maskinen, uden at sandet gør skade på maskinen.

Har maskinen fået sandskade?

reparation

Hvis du lægger mærke til, at maskinen larmer mere end normalt eller på anden måde har problemer med driften efter en tur på stranden, kan der være kommet sand ind i resten af maskineriet. Det kan kræve, at maskinen skal skilles ad og renses. Derfor anbefaler vi, at du kontakter producenten og får en tekniker til at kigge på den.

Kilde: appliancesonlineblog.com

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk