Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks

Sådan vasker du jeans, så de holder på farven

Har du problemer med jeans, der mister farven? Selv om det slidte denim-look er moderne, kan det være rigtig irriterende, når de sorte cowboybukser falmer og bliver triste og grå. Her giver vi dig tips til, hvordan du skal vaske dine denimbukser for at beholde farven så længe som muligt.

Skru ned for temperaturen

For at holde liv i farven længst muligt anbefaler vi, at du vasker dine jeans ved så lave temperaturer som muligt. Er bukserne kun let beskidte, kan du skåne dem ved at skrue temperaturen ned på 20 grader. Vi garanterer, at dine bukser sætter mere pris på et koldt bad, end du gør - og de vil takke dig ved at holde sig pæne i lang tid.

Husk altid disse 3 ting, inden du smider dine jeans i gabet på vaskemaskinen:

  • Vend vrangen ud
  • Luk lynlåsen
  • Luk knapperne

Sådan forlænger du både farvens og buksernes holdbarhed, fordi bukserne vaskes i den form, de bruges. Du risikerer dermed ikke, at de bliver vasket skæve i maskinen, og du skåner resten af dit tøj, som ikke er i fare for at hænge fast i en åben lynlås.

LÆS OGSÅ: Skån miljøet og spar penge - vask tøjet i koldt vand

Vask med lignende farver

Den gyldne og eviggyldige regel: Husk altid vaske denim sammen med andre cowboybukser eller tøj i samme farvenuance. Desuden kan det være en god idé at skifte vaskepulveret ud med flydende vaskemiddel, fordi pulveret kan sætte sig i stoffibrene og give bukserne hvide striber.

… men ikke for tit!

Vask dine bukser så sjældent som muligt – kan du nøjes med at tørre dem over med en klud eller lave lidt hurtig pletfjerning, er det perfekt. Er du ikke så vild med tanken, kan du en gang i mellem ”snyde” lidt ved at hænge dem på badeværelset, når du går i bad. På den måde bliver de dampet og selvfølgelig ikke 100 % rene, men dampen fjerner lugten af f.eks. røg.

LÆS OGSÅ: Vasker du også forkert? 7 tips til at passe bedre på dit tøj

Hvis skaden er sket

Hvis dine jeans er blevet slidte og har mistet farven, er alt håb heldigvis ikke ude. Problemknuseren hedder Dylon og er en tekstilfarve, du kan købe i Matas eller de større supermarkeder for under 100 kr. Hæld Dylon-farven og 500 g salt i vaskemaskinen sammen med de jeans, du vil have farvet – start vaskemaskinen, og så er dine jeans næsten så gode som nye.

Flere nyttige vasketips

Sparetips
Vedligeholdelse

Christian fra WhiteAway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk