Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Vasketøj
Guides

Guide: Sådan vasker du jeans, så de holder på farven

Har du problemer med jeans, der mister farven? Selv om det slidte denim-look er moderne, kan det være rigtig irriterende, når de sorte cowboybukser falmer og bliver triste og grå. Her giver vi dig tips til, hvordan du skal vaske dine denimbukser for at beholde farven så længe som muligt.

Skru ned for temperaturen

For at holde liv i farven længst muligt anbefaler vi, at du vasker dine jeans ved så lave temperaturer som muligt. Er bukserne kun let beskidte, kan du skåne dem ved at skrue temperaturen ned på 20 grader. Vi garanterer, at dine bukser sætter mere pris på et koldt bad, end du gør - og de vil takke dig ved at holde sig pæne i lang tid.

Husk altid disse 3 ting, inden du smider dine jeans i gabet på vaskemaskinen:

  • Vend vrangen ud
  • Luk lynlåsen
  • Luk knapperne

Sådan forlænger du både farvens og buksernes holdbarhed, fordi bukserne vaskes i den form, de bruges. Du risikerer dermed ikke, at de bliver vasket skæve i maskinen, og du skåner resten af dit tøj, som ikke er i fare for at hænge fast i en åben lynlås.

Vask med lignende farver

Den gyldne og eviggyldige regel: Husk altid vaske denim sammen med andre cowboybukser eller tøj i samme farvenuance. Desuden kan det være en god idé at skifte vaskepulveret ud med flydende vaskemiddel, fordi pulveret kan sætte sig i stoffibrene og give bukserne hvide striber.

… men ikke for tit!

Vask dine bukser så sjældent som muligt – kan du nøjes med at tørre dem over med en klud eller lave lidt hurtig pletfjerning, er det perfekt. Er du ikke så vild med tanken, kan du en gang i mellem ”snyde” lidt ved at hænge dem på badeværelset, når du går i bad. På den måde bliver de dampet og selvfølgelig ikke 100 % rene, men dampen fjerner lugten af f.eks. røg.

Hvis skaden er sket

Hvis dine jeans er blevet slidte og har mistet farven, er alt håb heldigvis ikke ude. Problemknuseren hedder Dylon og er en tekstilfarve, du kan købe i Matas eller de større supermarkeder for under 100 kr. Hæld Dylon-farven og 500 g salt i vaskemaskinen sammen med de jeans, du vil have farvet – start vaskemaskinen, og så er dine jeans næsten så gode som nye.

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk