Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer
Guides

Sådan vender du køleskabsdøren

Mange køleskabe (og enkelte andre hvidevarer) leveres i dag med en vendbar dør. Det vil sige, at du kan skrue døren af, flytte hængslerne og sætte døren på igen i modsatte side, så den åbner til den anden side. Det er overraskende nemt! Læs med og lær hvordan.

Det er slet ikke så svært

Køleskabe med vendbar dør leveres med en dør, der er gjort klar til at blive flyttet. Du skal altså ikke have gang i avanceret udstyr og værktøj. Typisk er det eneste, du skal bruge, en skruetrækker eller boremaskine og lidt fingersnilde.

Men husk at tjekke brugsvejledningen

Inden du går i gang er det dog en god idé at tjekke brugsanvisningen til dit køleskab. For nogle skabe kan din garanti nemlig bortfalde, hvis du selv vender skabsdøren. Er du i tvivl, kan du også tage kontakt til producenten.

Klargør køleskabet

Inden du vender køleskabsdøren, skal du sørge for at tømme skabet og koble det fra strømmen. Det tager ikke ret lang tid at vende døren, så du kan godt bare stille madvarerne på køkkenbordet eller eventuelt lægge sarte varer i fryseren, indtil døren er vendt.

Pas på kompressoren

Det er nemmest at vende døren, hvis skabet er lænet bagover eller lagt ned. Du skal dog sørge for at skabet ikke ligger på bagvæggen, fordi kompressoren kan blive beskadiget. Lad skabet skabet hvile på eller op ad noget, inden du går i gang.

køleskabslåge

Tag døren af og sæt den på igen

Hullerne til både de nye beslag og de eksisterende beslag ligger typisk skjult bag plasticpropper eller lignende. Disse kan du normalt bare lirke af og så skrue beslagene af. Afhængigt af, hvilken skruetype der er brugt, er det her, det kan blive lidt besværligt. Der kan nemlig være anvendt alt fra almindelige skruer til sekskantskruer, der kræver en unbraconøgle.

Ikke lad dig forskrække af elektronikken

Hvis der er elektronik i din køleskabsdør, for eksempel et digitalt display eller en sensor, vil der være en ledning, som du skal tage med ud. Den er beregnet til at blive flyttet, så du skal ikke lade dig forskrække af elektronikken – bare tag ledningen ud. 

Når du har fået døren af, er det faktisk bare at sætte den på igen i den modsatte side. Det hele skal sættes i på præcis samme måde, som det sad da du skruede det af.

31 paa udkig efter koleskab 1920x540

Husk håndtaget

Når du har fået døren på plads igen, skal du huske at flytte håndtaget til den anden side også. Det fungerer på samme måde som håndtaget, ved at du skruer håndtaget af i den ene side og sætter det på i den anden. Skruerne og hullerne til skruerne vil igen være skjult bag et stykke plastic, som du let kan vippe af.

Se fremgangsmåden på video

Vil du hellere se det på video, kan du her se, hvordan man vender døren på et Brandt køleskab. Det er selvfølgelig ikke 100 % det samme for alle skabe, men den grundlæggende idé er den samme.

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/nls6qj9_zBo

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk