Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Rengøringstips

Skinnende rene hvidevarer: Nem rengøring af overfladerne i køkkenet

Den udvendige side af hvidevarerne er sjældent del af hjemmet, der får mest kærlighed under rengøringen. Du er måske i tvivl om, hvilke rengøringsmidler de kan tåle - eller du glemmer dem simpelthen, fordi støvede hylder og fedtede bordplader stjæler opmærksomheden. Her guider vi dig gennem rengøring af overflader af forskellig slags.

De fleste hvidevarer har en overflade, der enten er hvid, sort eller udført i rustfrit stål. De kræver alle forskellig behandling, og det kan du blive meget klogere på her - og bare rolig, det er hverken kompliceret eller særligt tidskrævende.

Hvide overflader

De hvide overflader er måske de mest almindelige, især på køleskabe og opvaskemaskiner. Heldigvis er de også de mindst krævende, når det gælder rengøring. De beder faktisk kun om en ren klud, som er vredet op i lunkent vand og mildt opvaskemiddel - så bliver de så gode som ny.

Sorte overflader

De sorte overflader kan du give samme behandling som de hvide – dvs. en klud med lunkent vand og opvaskemiddel. Den eneste forskel er, at de sorte overflader har en tendens til, at opvaskemidlet danner striber. Det kan du undgå ved at tørre efter med en tør og ren klud.

Overflader i rustfrit stål

Overflader i rustfrit stål

Hvidevarer i rustfrit stål er de mest tricky at rengøre. Her skal du passe ekstra meget på ikke at lave ridser – det betyder, at skuresvampe og grydesvampe er absolut no-go.

Brug mikrofiberklude

Ellers ligger fremgangsmåden tæt på den, du følger, når du rengør hvide og sorte overflader. Forskellen er bare, at de hvide og sorte overflader kan rengøres med almindelige engangsklude, mens overfladerne i rustfrit stål kræver mikrofiberklude.

Sådan gør du:

 1. Opløs en smule opvaskemiddel i en skål med varmt vand.
 2. Vrid en mikrofiberklud op i sæbevandet og vask overfladen.
 3. Tør overfladen efter med en tør mikrofiberklud.
 4. Hæld lidt madolie på kluden og polér overfladen.
 5. Lad madolien trække et kvarters tid og polér med en tør klud

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk