Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
  • MandagLukket
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop

Sund og lækker weekendsnack - ristede kikærter

Næste gang du handler ind til weekenden, kan du købe to pakker kikærter i stedet for snacks. Bag dem i ovnen med krydderier og olie, så har du en sund weekendsnack, som ikke giver dig dårlig samvittighed.

I Indien er det helt normalt at købe kikærte-snacks på gaden, men i Danmark kender vi mest til kikærter som ingredienser i falafel, hummus eller som proteinkilde for vegetarer.

Rige på protein og fibre

Kikærter hører til bælgfrugtfamilien og indeholder derfor forholdsvis mange proteiner og kostfibre (8,9 og 7,6 g per 100 g) samt stivelse, mineraler og vitaminer.

Bælgfrugter indeholder faktisk op til dobbelt så meget protein som ris, og stivelsen fordøjes langsomt. Det betyder, at mæthedsfølelsen holder meget længere.

Men kan kikærter virkelig erstatte chips og saltstænger?

Vi har testet det, og svaret er et klart ja! Kikærterne bliver ikke helt så sprøde som chips, men de har en knasende konsistens, som giver god tyggemodstand. Og den mæthedsfølelse, de giver, hjælper dig med at stoppe, inden du spiser for meget af det gode.

Vi forsøgte os med opskriften nedenfor, men du kan sagtens selv eksperimentere dig frem til din egen yndlingskrydderiblanding. Det eneste, du skal bruge, er kikærter, olie og krydderier. Så kan du helt selv vælge, hvordan du blander det, og hvor spicy (eller ikke-spicy) du gerne vil have smagen.

Det skal du bruge

2 dåser kikærter (ca. 400 g)
2 spsk olie
Krydderiblanding, f.eks. salt, peber, paprika- og chilipulver
Forvarmet ovn på 175 °C.
Tid: 40 min

Så nemt er det

Hæld kikærterne i en si, skyl dem grundigt og læg dem på et stykke køkkenrulle. Derefter lader du bare vandet løbe fra af sig selv. Bland din krydderiblanding med olie, enten i en skål eller i en plasticpose, og hæld kikærterne i. Bland det hele grundigt og hæld blandingen ud på en bageplade med bagepapir på. Du kan også bruge et ildfast fad, men læg stadig bagepapir i bunden.

Efter 20 minutter er det en god idé at ryste dem i fadet eller bruge en ske til at vende dem, så de bliver jævnt opvarmede.

Når de 40 minutter er gået, hælder du bare kikærterne ud på en tallerken med et stykke køkkenrulle på. Papiret opsamler resten af olien, og du er nu klar til at servere kikærterne.

Tip: Pas på med at bruge for meget olie, så det ikke ender på bagepladen. Ellers står du med et kedeligt rengøringsarbejde.

Forslag til krydderiblandinger

  • Den franskinspirerede med hvidløg og citronskræl
  • Den indiskinspirerede med Garam Masala
  • Den italienske med oregano, salt og peber og revet parmesan, som blandes i, når ærterne er færdige
Snacks

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk