Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Vasketøj

Tør tøjet ude og spar penge - også efterår og vinter

Selvom vi går mod koldere tider, og vinteren snart banker på, betyder det ikke, at du skal gemme tørresnoren væk. Du kan faktisk tørre tøjet ude det meste af året, hvilket ikke bare sparer dig for en masse penge, men også er godt for miljøet og for dit indeklima.

Der er penge at spare ved at tørre tøjet ude

Samvirke anslår, at du kan spare op til 1.500 kr. på at tørre dit tøj udenfor frem for at bruge en tørretumbler. Hvor meget du helt præcist sparer, afhænger selvfølgelig af, hvilken tørretumbler du har. Energistyrelsen vurderer, at det koster 6 kr. per maskinfuld at tørre tøjet i en tumbler med energimærket A, mens det kun koster 2 kr. i en A+++ maskine.

Hvornår skal jeg tørre mit tøj ude?

Det virker umiddelbart mest logisk at tørre tøjet ude på en varm sommerdag med høj solskin. Men det vigtigste er faktisk, hvor meget fugt der er i luften. Luftfugtighed måles i procent, og jo højere luftfugtigheden er, des sværere er det for luften at optage fugten fra dit tøj. Derfor tager det også længere tid. Du skal altså på jagt efter tør luft, hvis du skal tørre tøjet ude.

244 perfekte tørredage

Du kan finde en oversigt over luftfugtigheden i Danmark lige nu hos DMI. Netop DMI har faktisk undersøgt, hvor ofte du kan tørre tøjet ude. De anslår, at 2 ud af 3 dage om året har helt optimale tørreforhold. Det svarer til 244 dage om året, hvor du sagtens kan tage tørresnoren i brug.

Vinden er din ven

Ud over luftfugtigheden findes der en anden vigtig faktor: vind. Vinden fungerer som speeder, fordi den fjerner fugten fra overfladen af tøjet, når det begynder at fordampe. Hvis luftfugtigheden er lav, og det blæser, kan du sagtens hænge tøjet ud - også selvom det er frostvejr. For selv om tøjet i starten bliver stift i frostvejr, kan iskrystallerne i tøjet også optages direkte i luften.

Hvad så på de sidste 121 dage?

Hvis vejret ikke er til at hænge tøjet ud, er det bedste, du kan gøre, at tage tørretumbleren i brug. Det er nemlig ikke en god idé at hænge tøjet indendørs, fordi det påvirker dit indeklima.

Hvis du helst ikke vil have gang i tumbleren, eller hvis du simpelthen ikke har én, skal du sørge for at lufte godt ud, når du tørrer tøjet inde.

Det er også en god idé at sikre god udluftning der, hvor din tørretumbler står, især hvis du har en kondenstørretumbler.

Sparetips

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk