Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer

Undgå sæberester og uopløste opvasketabs i opvaskemaskinen

En uopløst opvasketab eller klumper af opvaskepulver kan sommetider findes i bunden af opvaskemaskinen eller i beholderen til opvaskemiddel. Det er ikke nødvendigvis din maskine, den er gal med - sandsynligvis er der en meget nem løsning på problemet, og den kan du finde her.

Kan problemet skyldes opvaskemaskinen?

Det korte svar er, at ja, det kan godt være opvaskemaskinens skyld. Det er det dog sjældent. Der kan enten være problemer med vandets recirkulation i maskinen eller med opvarmningen af vandet, men før du tilkalder en tekniker, bør du lige tage et kig på listen over mulige problemer:

Hvis du bruger opvaskepulver

Opvaskepulver har den fordel, at du kan dosere det efter vandets hårdhed (hårdt vand kræver mere sæbe), og hvor snavset dit service er. Ulempen ved vaskepulveret er, at det lettere kan give problemer med sæberester. Her ser du de typiske årsager, hvis du finder sæberester i kammeret til opvaskemiddel eller i bunden af opvaskemaskinen.

Du bruger for meget opvaskepulver

Overdoserer du vaskepulveret, kan maskinen have svært ved at opløse det hele. Husk at læse anvisningerne på pakken med vaskepulver og tænk over vandets hårdhed - bor du i et område med blødt vand, skal du måske bruge lidt mindre pulver, end producenten anbefaler.

Opvaskepulveret er klumpet eller for gammelt

Også klumpet opvaskepulver kan give opvaskemaskinen vanskeligheder, især hvis vaskepulveret har stået i skabet lidt for længe. Resultatet bliver, at klumperne ligger tilbage i beholderen, selv efter maskinen er færdig med at vaske op.

Opvaskemaskine whiteaway

Der kan også komme klumper i vaskepulveret, hvis beholderen i opvaskemaskinen er våd, når du hælder pulveret i. Sørg derfor for at tørre af, hvis der sidder lidt vand tilbage.

Se vores store udvalg af populære opvaskemaskiner her

Hvis du bruger opvasketabs

Opvasketabs er generelt lettere at bruge end opvaskepulver – i med en enkelt tab, og så er opvasken i gang. Alligevel sker det en gang imellem, at der ligger en uopløst opvasketab tilbage, når du åbner opvaskemaskinen efter opvasken. Det kan skyldes flere forskellige ting:

Vaskeprogrammet er for kort eller for koldt

Mange opvasketabs har brug for en vis temperatur, eller at programmet har en vis længde. Derfor kan det være en fordel at bruge opvaskepulver, hvis du bruger hurtigprogrammet eller spareprogrammet – så kan du nemlig dosere, så det passer.

Du bruger opvasketabs i en lille opvaskemaskine

Har du en helt lille bordopvaskemaskine, vil en opvasketab typisk indeholde for meget sæbe til den relativt lille mængde service, der kan være i maskinen. Også her er det en god ide at erstatte dine opvasketabs med opvaskepulver, selv om det er en lille smule mere besværligt.

Se vores sortiment af smarte bordopvaskemaskiner her

Generelle problemer

Nogle problemer kan opstå, uanset om du bruger opvaskepulver eller holder dig til opvasketabs. Men også dem er der heldigvis råd for.

Spulearmene er tilstoppede eller blokerede

En klassisk fejl er blokering af spulearmene, så de ikke kan dreje rundt. Det skyldes tit store ting i bunden af opvaskemaskinen som f.eks. gryder og skærebrætter. Det kan også være ting, der er faldet ned gennem kurven i toppen – f.eks. en ske, der forhindrer spulearmen i at rotere.

spulearm i opvaskemaskine

Dyserne i spulearmen kan også trænge til at blive rengjort. Er de tilstoppede, kan vandet ikke komme ud med kraft nok til at vaske optimalt.

Kammeret til opvaskemiddel er blokeret

I de fleste opvaskemaskiner er kammeret til opvaskemiddel placeret øverst på lågen. Du skal derfor være opmærksom på, at du ikke blokerer kammeret med en tallerken eller et skærebræt - opvaskemidlet skal kunne strømme frit, når det er opløst.

Du bruger opvaskemiddel af dårlig kvalitet

Det kan simpelthen også være dit opvaskepulver eller dine opvasketabs, den er gal med. Hvis alt andet fejler, kan du prøve at skifte mærke og se, om det hjælper.

Se vores store udvalg af opvaskemaskiner her

Køkken

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk