Logo
70 70 29 29 kundeservice er lukket
 • MandagLukket
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • SøndagLukket
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides

Vælg en kaffemaskine, som passer til dine behov

At vælge den rigtige kaffemaskine er lidt af en kunst og samtidig et spørgsmål om, hvor meget du vil være involveret i bryggeprocessen. Der er nemlig stor forskel på kaffemaskiner med filter og espressomaskiner, og så er der oven i købet forskellige typer espressomaskiner – bare for at gøre forvirringen total.

De 5 typer kaffemaskiner

Der findes helt overordnet 5 typer kaffemaskiner. Her bliver du klogere på dem alle - du kan også se gennemgangen i videoformat ovenfor og vælge, hvilke maskiner du gerne vil høre mere om. Til slut kan du læse om, hvilket tilbehør vi anbefaler til forskellige typer kaffemaskiner.

Kaffemaskine med filter

 • Den mest almindelige type kaffemaskine
 • Brygger en god, sort kop kaffe
 • Til dig, der brygger hele kander kaffe

filterkaffemaskine

Den klassiske filterkaffemaskine er typen med en tragt oven på en glaskande eller termokande, hvor maskinen selv opvarmer vandet og hælder det over den kværnede kaffe. Du skal ikke gøre andet end at skifte filter, dosere kaffen og fylde vand i vandbeholderen.

Den traditionelle filterkaffemaskine fås i alle prisklasser. Prisen er ikke nødvendigvis en indikator for kvaliteten, men ofte er de lidt dyrere maskiner bedre til at holde den rigtige temperatur og en stabil vandtilførsel under brygningen. Den optimale temperatur ligger mellem 94 °C og 96 °C. Er temperaturen for lav, udnyttes kaffens aromaer ikke optimalt, og ved for høje temperaturer bliver kaffen bitter.

Nogle kaffemaskiner er udstyret med en ekstra varmeplade, som holder kaffen varm efter brygningen. Alligevel anbefaler vi, at du hælder kaffen over på en termokande, da den mister smag og fylde ved at stå for længe på varmepladen. Desuden sparer du på strømmen ved at slukke for kaffemaskinen lige efter brygningen.

Semiautomatisk espressomaskine

 • Du får fuld kontrol over hele bryggeprocessen
 • Perfekt til kaffenørden med baristadrømme
 • Det er mere tidskrævende at brygge en kop kaffe
 • Al rengøring foregår manuelt

semiautomatisk espressomaskine

Med en semiautomatisk espressomaskine har du selv kontrollen over alt, der foregår i maskinen. Du skal f.eks. selv både kværne og stampe bønnerne, og du bestemmer, hvor meget vand der skal løbe igennem kaffen. Du kan også brygge caffe latte eller andre mælkedrikke. Det foregår ved hjælp af damp, en stålkande og et rør og kræver, at du køber en mælkepitcher som tilbehør.

Det er en stor fordel at købe en espressokværn til din semiautomatiske espressomaskine. Den formalede kaffe, du køber i supermarkedet, er nemlig som regel malet til filterkaffe og giver ikke et lige så godt resultat i en espressomaskine. I det hele taget kræver den semiautomatiske espressomaskine, at du køber en hel del tilbehør, hvis du vil have det fulde udbytte af den. Rengøringen er manuel og vigtig for kaffens kvalitet og smag.

Se vores udvalg af espressomaskiner

Automatisk espressomaskine

 • I bund og grund en semiautomatisk espressomaskine med indbygget kaffekværn
 • Har i modsætning til den semiautomatiske espressomaskine automatisk brygning
 • Du skal stadig selv steame mælken til mælkedrikke
 • Giver den gode kaffeoplevelse uden alt for meget arbejde

automatisk espressomaskine

Den indbyggede kaffekværn i den automatiske espressomaskine gør det let at tilpasse styrken på kaffen. Jo stærkere kaffe du ønsker, jo mere kaffe maler kværnen til hver kop. Du kan også som regel bestemme, hvor stor en kop kaffe maskinen skal brygge. Maskinen kværner og stamper kaffen, og vandets gennemløbstid skal du heller ikke bekymre dig om.

Skal du tilberede en caffe latte eller en cappucino, skal du bruge steameren og en mælkepitcher. Det foregår på præcis samme måde som med en semiautomatisk espressomaskine. Er du storforbruger af mælkedrikke, kan det betale sig at overveje en fuldautomatisk espressomaskine i stedet for den automatiske, da det er den eneste model, som kan tilberede dem ved et enkelt tryk på en knap.

Se vores udvalg af espressomaskiner

Fuldautomatisk espressomaskine

 • Har som den eneste espressomaskine automatisk mælkesystem
 • Mange forskellige kaffevariationer og indstillinger
 • Har ofte automatisk rengøringsprogram
 • Til dig, der vil have et stort udvalg og god kaffe helt uden besvær

fuldautomatisk espressomaskine

Den største forskel på den fuldautomatiske espressomaskine og de øvrige espressomaskiner er det automatiske mælkesystem. Det betyder, at du ikke selv skal steame mælken og ikke behøver at købe noget tilbehør til formålet. Du kan brygge en lang række kaffevarianter med mælk, og stadig kun med et enkelt tryk på en knap.

Derudover er de fuldautomatiske espressomaskiner ofte udstyret med et automatisk rengøringsprogram og sensorer, der fortæller dig, hvornår det er tid til at starte rengøringsprogrammet, og hvornår det er tid til at skifte filter. Med en fuldautomatisk espressomaskine får du hele kaffeoplevelsen med minimalt arbejde - perfekt til kaffenyderen, der ikke vil gå på kompromis med smagen og heller ikke bruge en masse tid på brygningen.

Se vores udvalg af espressomaskiner

Kapselkaffemaskiner

 • Både nemme at bruge og rengøre
 • Du får et stort udvalg af kaffevarianter
 • Maskinerne er billigere end espressomaskinerne
 • Kaffekapslerne er dog forholdsvis dyre

kapselkaffemaskine

Med en kapselkaffemaskine får du en god smagsoplevelse hver gang, og det er både nemt og hurtigt at lave en kop kaffe. Derfor er kapselkaffen også god i hverdagen, hvor der måske ikke altid er tid og overskud til at dedikere lang tid til kaffebrygning. Andre fordele er, at maskinerne ofte har et rengøringsprogram, og at det er relativt billigt at anskaffe sig en kapselkaffemaskine i forhold til f.eks. en fuldautomatisk espressomaskine. Er du vild med kaffevarianterne med mælk, fås nogle kapselkaffemaskiner også med mælkefunktion.

En vigtig overvejelse er dog, hvor mange penge du er villig til at bruge pr. kop kaffe. Prisen på en kop kapselkaffe er ofte op til 3 gange så høj som på almindelig kaffe, og prisen på længere sigt afhænger derfor i høj grad af dit kaffeforbrug. Desuden går du glip af duften - og smagen - af friskmalet kaffe, fordi kaffen er malet i forvejen og lukket inde i kapslerne.

Se vores udvalg af kapselkaffemaskiner

Anbefalet tilbehør

Med forskelligt tilbehør kan du gøre din kaffeoplevelse endnu bedre. Vi giver dig her et overblik over det mest almindelige udstyr.

Kaffekværn

At kaffen er friskkværnet er vigtigt for en frisk og fyldig smag. Derfor er det en meget god ide selv at kværne kaffen, lige inden du brygger. Du kan også eksperimentere med formalingsgraden og på den måde få hele baristaoplevelsen. Vælger du en semiautomatisk espressomaskine, kan du slet ikke undvære en kaffekværn, og med en filterkaffemaskine kan kaffekværnen tilføre flere nuancer til din smagsoplevelse.

kaffekværn

Kaffekværne findes i et bredt prisfelt, og hvilken kværn du skal kigge efter, afhænger af, hvilken maskine du skal lave kaffen i. Til filterkaffe og stempelkaffe kan en kaffekværn til omkring 500 kr. dække de flestes behov. Køber du en semiautomatisk eller automatisk espressomaskine, bør du overveje en dyrere kværn, der er fremstillet til at kunne kværne meget fint og ensartet.

Se vores udvalg af kaffekværne

Mælkeskummer

Hvis du altid bruger mælk i kaffen eller er vild med caffe latte og cappucino, kan det være en fordel at se efter maskiner med mælkefunktion. Har du en kaffemaskine med filter, er der ingen muligheder for at skumme mælken i kaffemaskinen, og så kan en mælkeskummer være en rigtig fin investering. Du kan f.eks. vælge en fuldautomatisk mælkeskummer, som både varmer mælken op til de optimale 72-74 °C og skummer den. Den fungerer næsten som en lille elkedel.

En manuel mælkeskummer - eller en mælkepisker - er dybest set et lille piskeris, der kører på batterier. Her skal du selv varme mælken.

Til semiautomatiske og automatiske espressomaskiner skal du bruge en mælkepitcher for at lave caffe latte og cappucino. Maskinerne er udstyret med en steamer, men den rigtige opskumning af mælken kræver, at den kan rotere i en mælkepitcher, som er en kande i stål.

Se vores udvalg af mælkeskummere

Vandfilterkande

Med en vandfilterkande minimerer du mængden af kalk, der kommer ind i kaffemaskinen - dermed slipper du for kalkaflejringer, der kan skabe problemer i maskineriet. Nogle mener desuden, at det giver vandet og dermed også kaffen en bedre smag.

Vandfilterkanden fungerer ved, at du hælder vand i den fra vandhanen. Vandet løber igennem en tragt, inden det kommer helt ned i selve kanden. Du kan dermed hælde det filtrerede vand direkte fra vandfilterkanden og i din kaffemaskine.

Tamper

Vælger du en semiautomatisk espressomaskine, har du brug for en tamper til at stampe kaffen med. At kaffen er stampet rigtigt og jævnt har betydning for gennemløbstiden og dermed også smagen på din espresso.

Ofte følger der en tamper af plastic med til espressomaskinen, men mange foretrækker at skifte den ud med en tamper, der har metal i bunden. De fås i flere udformninger med flad eller buet bund (også kaldet konveks bund), men det vigtigste er, at din tamper passer i størrelsen til din filterkurv. Det mest almindelige er en diameter på 58 mm.

Køkkenmaskiner
Kaffe

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk