Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
 • Mandag8-22
 • Tirsdag8-22
 • Onsdag8-22
 • Torsdag8-22
 • Fredag8-22
 • Lørdag8-22
 • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Guides
Opskrifter

Guide: Vælg den rigtige saftpresser eller slowjuicer

Med en saftpresser i køkkenet er det nemt og lækkert at leve sundere. Bare gør frugter og grøntsager klar, put dem i saftpresseren og voila; så er der serveret lækker og nærende juice. Du kan være så kreativ, som du vil, og lave alverdens sammensætninger - alt fra sunde broccolibomber til søde og lækre citrusdrikke. Du har måske hørt om slowjuicere og saftpressere, men hvad er egentlig forskellen? Her i guiden giver vi dig alle svarene, så du kan vælge den juicer, der passer til dit behov.

To typer: Slowjuicer og traditionel saftpresser

Der er overordnet to typer saftpressere, som ved første øjekast ligner hinanden til forveksling: Slowjuicere og traditionelle saftpressere, også kaldet centrifugaljuicere. Der er dog forskel på de to typer, og du skal derfor både overveje, hvad du godt kan lide, og hvad du er villig til at betale.

slowjuicer

Slowjuiceren

Det specielle ved slowjuiceren er, at den kværner grøntsager og frugter og moser dem gennem en snegl. På den måde minder den om de traditionelle æblepressere fra gamle dage og udvinder mere saft end den traditionelle saftpresser.

Saften fra frugten eller grøntsagerne presses langsomt ud ved omkring 40-90 omdrejninger i minuttet og drypper gennem en si eller et filter. Derfor får du en juice, som er skånsomt tilberedt og har en klar konsistens uden meget skum.

Hvad kan jeg putte i?

Slowjuiceren egner sig bedst til frugter og grøntsager i den bløde ende, men du kan også putte bladgrøntsager, urter og grøntsager i. Faktisk kan du også lave mandelmælk, sorbet, puré og babymos med en slowjuicer.

Nogle dyrere modeller med kraftigere motor kan også klare hårdere grøntsager som rødbeder og gulerødder.

Næring og anvendelighed

Generelt indeholder juice fra en slowjuicer mindre ilt, fordi slowjuiceren udvinder saften langsomt og skånsomt. Det betyder, at juicen kan holde sig længere tid i køleskabet, og at du kan nyde frisk juice, som stadig er vitaminholdig og nærende, uden at skulle juice så ofte.

På grund af det lave omdrejningstal er slowjuiceren mindre støjende end den centrifugerende, traditionelle saftpresser, men det tager også længere tid af juice større mængder.

Resterne kan bruges i brød og middagsretter

Resterne af grøntsagerne og frugterne, også kaldet pulpen, er mere tør end fra traditionelle saftpressere. Derfor er det oplagt at bruge det til grøntsagsfrikadeller eller i bagværk. På den måde kan du bruge mest muligt af råvarerne, så intet går til spilde.

Udstyr - hvad følger med?

Der følger ofte diverse udstyr med til slowjuiceren såsom en kande med lufttæt låg og forskellige sier og filtre. Så du kan bestemme, hvor meget af frugt- og grøntsagskøddet der må komme med i juicen.

Den traditionelle saftpresser

En traditionel saftpresser bliver også kaldt en saftcentrifuge eller centrifugaljuicer og udvinder juicen ved at slynge frugt og grøntsager gennem meget fine rasper. Det sker med høj hastighed - omkring 10-20.000 omdrejninger i minuttet.

Saften centrifugeres ud af frugterne og grøntsagerne lidt på samme måde, som en vaskemaskine centrifuger vandet ud af vasketøjet. Det er den grundlæggende forskel mellem centrifugaljuicere og slowjuicere.

Bosch råsaftcentrifuge

Hvad kan jeg putte i?

En traditionel saftpresser kan håndtere stort set alle slags frugt og grønt. Selv hårde grøntsager bliver effektivt omdannet til saft i saftpresseren.

Næring og anvendelighed

På grund af det høje omdrejningstal iltes juicen i højere grad end ved slowjuicere, og derfor bevarer juicen ikke næringen helt så lang tid på køl. Juicen bliver heller ikke helt så klar som med en slowjuicer. Til gengæld kan du lave en større mængde juice på kortere tid med en centrifugaljuicer i forhold til en slowjuicer.

Udstyr

Til de fleste centrifugaljuicere medfølger en kande til juice samt beholder til pulp. Nogle centrifugaljuicere leveres også med en tragt til påfyldning af større mængder frugt og grønt.

Slowjuicer vs. saftpresser

Slowjuicer
Fordele

 • Udvinder juicen skånsomt
 • Laver klar juice næsten uden skum
 • Egner sig bedst til bløde frugter, bladgrøntsager, urter og mandler
 • Højere indhold af fibre i juicen

Ulemper

 • Langsommere end en traditionel saftpresser
 • Ofte dyrere end en traditionel saftpresser
 • Ikke så velegnet til hårde grøntsager


Traditionel saftpresser
Fordele

 • Juicer hurtigere end slowjuiceren
 • Kan lave juice i store mængder på kort tid
 • Er ofte billigere end slowjuicere
 • Kan juice alle frugter og grøntsager

Ulemper

 • Efterlader mere skum i juicen end slowjuicere
 • Juicen har højere iltindhold, som nedsætter holdbarheden


Blenderen - et billigere alternativ

Selvom en blender ikke kan tælles med som en saftpresser eller juicer, er den ofte et populært værktøj til at få noget sundt og lækkert indenbords. Med en blender kan du nemt blende store stykker frugt og grønt til en lækker smoothie.

Kan knuse isterninger og frosne bær

Fordi blendere bruger knive i stedet for at for at centrifugere ellere presse, kan du også bruge blenderen til at knuse isterninger eller frosne bær og grøntsager.

Især Blendtec blendere har kraftigere motorer til at knuse is og meget andet.

Flere fibre i kosten

Du får den noget tykkere konsistens, der kendetegner en smoothie, og ikke en klar og ren juice. Omvendt får du langt flere fibre i en smoothie end i en juice, da hele grøntsagen og frugten blendes. Det betyder, at du ikke har et restprodukt som ved slowjuicere eller traditionelle saftpressere.

opskrifter

Lækre juice-opskrifter

Har du bestemt dig for at købe en juicer? Så lad dig inspirere af disse lækre opskrifter fra Philips, som du både kan lave i slowjuicere og traditionelle saftpressere. Du kan også bruge blendere, men her får du en tykkere smoothie/puré-konsistens.

Spinat- og agurkejuice

Her får du en lækker grøn juice med masser af næring, som er baseret på agurk, spinat og lidt honning. Juicen har et højt indhold af C, A-, og K-vitamin samt kalium og magnesium. Den grønne vitaminbombe styrker led, muskler, knogler og syn og hjælper din krop med at optage mere jern.

Du skal bruge:

 • ½ agurk
 • 5 håndfulde spinat
 • 1 spsk økologisk honning
 • 100 ml mineralvand

spinatjuice

Boost dit immunforsvar

Hold dit immunforsvar kampdygtigt med denne juiceopskrift, der indeholder store mængder C- og A- vitamin. Juiceren er baseret på en lækker blanding af æble, grapefrugt, honningmelon og ingefær. Er du ikke den store fan af ingefær, kan det sagtens udelades.

Du skal bruge:

 • 1 æble
 • 1 grapefrugt
 • ½ honningmelon
 • 1 cm ingefær (dosér efter ønske)

immunforsvar

Soja- eller mandelmælk

Selvom dette ikke er en juice i normal forstand, er det et eksempel på, hvad du også kan bruge din saftpresser til. Soja/mandelmælken hjælper nemlig med at sænke kolestorolniveauet i kraft af sunde fedtstoffer og antioxidanter og styrker også dine knogler.

Sådan gør du:

 1. Læg mandler eller sojabønner i blød i 1 l vand mindst 8 timer
 2. Skyl bønnerne/mandlerne grundigt og bland dem herefter med 2 dl vand
 3. Kom bønnerne/mandlerne i juiceren og tænd. Tilsæt 4 dl vand lidt ad gangen

soja mandelmælkjuice

Læs flere gode tips til juice

Drikke

Sara fra whiteaway

Sara er madlavningsentusiast, der elsker at inspirere med nye opskrifter og tips til madlavningen. Hun er glad for genbrug og de små ting, der giver hverdagen lidt mere smag og farve.

Favoritter

Luk