Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Hvidevarer
Guides

Guide: Sådan vælger du det rigtige vinkøleskab

Er du vinentusiast, men ikke sikker på om du er klar til at tage springet og købe et vinkøleskab? Vi hjælper dig med at finde rundt i de mange funktioner, så du bliver klædt på til at tage det rigtige valg.

Hvad har du brug for?

Inden du køber et vinkøleskab, er det vigtigt at overveje, hvad du har brug for. Der findes vinkøleskabe i alle størrelser fra de mindste med plads til 12 flasker til enorme køleskabe med plads til flere hundrede flasker.

vin i moderne skandinavisk hjem

Hvis du skal investere i et skab med plads til 100+ flasker, skal du være sikker på, at dine vine skal opbevares over flere år, og at de udvikler sig positivt ved lagring i en længere periode.

Det er også aktuelt med et vinkøleskab, hvis dit hjem bliver mere end 25 grader om sommeren, hvis du vil servere din vin ved den helt rigtige temperatur, eller at du blot ønsker de mest optimale forhold for dine vine.

Skal du bruge skabet til opbevaring eller servering?

Der findes flere forskellige typer af vinkøleskabe. Helt grundlæggende kan de inddeles efter deres temperaturindstillinger:

1. SingleZone: kan indstilles til én fast temperatur og er derfor perfekt til opbevaring af din vin over lange tidsperioder.

2. DualZone: har to adskilte rum, det er typisk delt på midten af en plade og en gummiliste, der sørger for, at du kan have 2 forskellige temperaturer.

3. MultiZone: lader dig indstille temperaturen i top og bund og sørger for at fordele luften, så midten af skabet får en gennemsnitstemperatur af de to indstillinger.

DualZone

DualZone-vinskabe har to adskilte rum, det er typisk delt på midten af en plade og en gummiliste, der sørger for, at du kan have 2 forskellige temperaturer. Det er et oplagt serveringsskab, hvis du har en nogenlunde lige fordeling af rød- og hvidvine.

Se alle vores DualZone vinkøleskab her.

CASO WineChef Pro 126-2D

MultiZone

MultiZone-skabe lader dig indstille temperaturen i top og bund og sørger for at fordele luften, så midten af skabet får en gennemsnitstemperatur af de to indstillinger. Derfor er MultiZone-skabe bedst som serveringsskabe, hvis du har flere forskellige typer af vin såsom rødvin, hvidvin, portvin og champagne.

vin i vinglass

Udstilling eller lager?

Hvis du gerne vil vise din vinsamling frem (og hvem vil ikke det?), har du sikkert kig på et vinkøleskab med en glasdør, så du kan se din vin. Men som vi var inde på, er lys og vin en rigtig dårlig kombination, men bare rolig der er en løsning.

UV-beskyttende lag

De fleste nye vinkøleskabe har et UV-beskyttende lag i døren, så du kan se på din vin, uden at vinen tager skade af lyset. Det er typisk en god idé med et serveringsskab, mens et opbevaringsskab i kælderen ikke behøver have en glasdør.

Stabil opbevaring og rigtig luftfugtighed

For at vinkøleskabet opbevarer din vin optimalt, er det vigtigt, at vinen ligger stabilt, at du undgår uren luft, og at luftfugtigheden har et fast niveau på 50-75 %.

Mand skåler med vin

Hold lydniveauet nede

De fleste skabe er udstyret med træhylder, hvilket er en fordel, men hvis vinen skal ligge 100 % stabilt, er det en god idé at undersøge om skabets kompressor har en støddæmper. Den hjælper i øvrigt også med at holde lydniveauet nede, hvilket er en fordel, hvis du skal have skabet stående i dit køkken.

Vælg et skab med kulfilter

For at holde styr på lugte har de fleste vinkøleskabe også et effektivt ventilationssystem, men det allerbedste er at vælge et skab med et kulfilter. Og så skal skabet selvfølgelig sørge for at tilpasse luftfugtigheden, for ellers skal du selv holde øje med det.

Hvor stort skal skabet være?

Vinkøleskabes kapacitet angives i antal flasker. Flaskerne, som skabet bliver målt med, er såkaldte Bordeaux 75 cl standardflasker.

Fordi de fleste vinsamlere har mere end én type flaske, vil du ofte opleve, at du reelt set har plads til færre flasker, end skabets produktinformation angiver.

Har du for eksempel primært Bourgogneflasker, vil du opleve, at du har plads til omkring 30 % færre flasker.

vinrestaurant

Størrelsen på skabet afhænger altså af, hvor stor din vinsamling er (eller hvor stor du regner med, den bliver), og hvilken type flasker du har.

Køb et større skab

En god tommelfingerregel er dog at købe et større skab, end du umiddelbart regner med at kunne fylde. Din vinsamling bliver sikkert udbygget over tid, og det er billigere at købe ét stort skab end at skulle købe et ekstra skab senere.

Hvad skal jeg ellers tænke på?

Når du har fundet et skab, der lever op til alle dine behov, er der nogle andre detaljer, du kan kigge på. Hvor meget energi bruger skabet? Hvor meget larmer det? Synes du, at skabet ser pænt ud?

Tænk over lydniveauet

Lydniveauet afhænger lidt af, hvor skabet skal stå. Hvis det skal være i et rum, hvor du opholder dig ofte, er det oplagt at gå efter et lavt lydniveau. Hvis skabet skal stå i din kælder, betyder lydniveauet til gengæld mindre.

Stort udvalg

Med mere en +70 vinkøleskabe, har vi helt sikkert et som kan opfylde dine behov. Om det er et lille vinkøleskab med plads til 7 flasker eller et af entusiast vinkøleskabe med plads til over 200 flasker, så kan du helt sikkert finde det som passer perfekte hjem til dit hjem.

Ønske du at spare nogle penge på dit nye køleskab til dine vine eller champagner, så er vores tilbudsside et godt sted at besøge.

Køkken

Casper fra whiteaway

Casper hjælper dig med at forstå dine hvidevarer lidt bedre. Han dykker gerne ned i brugsanvisningerne og forklarer dig, hvad de tekniske betegnelser betyder. Derudover er han kaffenørd, som går utroligt meget op i en velsmagede kop kaffe.

Favoritter

Luk