Logo
70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Shop
Tips & tricks
Køkkentid

VIDEO: Sådan fylder du opvaskemaskinen på den smarteste måde

Har du ejet en opvaskemaskine i lang tid, tænker du nok ikke meget over, hvordan du fylder den. Det er blevet lidt som at køre på cykel eller at børste tænder - ren rutine. Alligevel kan det måske betale sig at ændre vanerne en smule, for med et par enkle tommelfingerregler kan du være sikker på at få helt rent service hver gang.

Hver ting har sin plads

Det er ikke lige meget, hvor i opvaskemaskinen du placerer de forskellige ting. Det er heller ikke lige meget, hvordan du vender dine skåle, tallerkener og dit bestik. Ved at placere tingene rigtigt hjælper du din opvaskemaskine med at vaske allerbedst. Se videoen for at få tips til at fylde opvaskemaskinen rigtigt - eller læs med nedenfor, hvor vi forklarer det punkt for punkt.

LÆS OGSÅ:Hvilken vej skal bestikket vende i opvaskemaskinen?

Embedded content: https://www.youtube.com/embed/UB2xPCYm0Xs

Skrot de dårlige vaner – det betaler sig!

Tag et kig på billedet nedenfor. Ligner det en god fyldning af en opvaskemaskine, eller er det mon gået lidt for hurtigt? Vi holder på det sidste, og vi er ret sikre på, at ejeren af opvaskemaskinen bliver træt af at åbne opvaskeren og finde snavsede tallerkener og skåle fyldt med vand. Her kan du se, hvordan du undgår de mest almindelige fejl (eller blive bekræftet i, at du gør det rigtigt i forvejen – i så fald er der virtuelle skulderklap fra os til dig!).

opvaskemaskine forkert

1. Glas og kopper

Glas og kopper hører hjemme i overkurven. Det kommer nok ikke som nogen overraskelse, at de skal vende nedad, så der ikke samler sig vand i dem under opvasken. Pas på ikke at sætte skrøbelige vinglas for tæt på hinanden, for så er der større risiko for, at de går i stykker.

LÆS OGSÅ: Undgå glaspest fra din opvaskemaskine

2. Mindre skåle

Også de mindre skåle og dybe tallerkener har deres plads i den øverste kurv. De skal naturligvis også vende nedad for ikke at samle vand. Sørg for, at de ikke blokerer for spulearmenes rotation

3. Gryder, pander og store skåle

De store ting skal placeres i den nederste kurv (hvilket nok også er det eneste sted, de kan være). Giv dem en plads bagerst eller helt ude i siden, så de ikke forhindrer opvaskemidlet i at nå tingene i den øverste kurv.

4. Tallerkener

Tallerkener skal naturligvis stå lodret i maskinen. Vend dem ind mod midten, så bliver de rengjort mere effektivt. Sørg også for, at der er en lille smule luft mellem dem, hvor opvaskemiddel og vand kan komme ind.

5. Bestik

Dit bestik skal vende opad – dvs. at håndtagene skal være nede i kurven. Bland knive, skeer og gafler, så bestikket ikke klumper sammen og bliver sværere at rengøre. I skuffen er det fint, men i opvaskemaskinen må bestikket ikke ”ligge i ske”. Har du et gitter til at holde bestikket adskilt i din bestikkurv, er det altid en god ide at bruge det.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du flyverust i opvaskemaskinen og på bestikket

Til sidst: Tjek, at alle spulearmene kan rotere frit – og lad være med at overfylde maskinen.

Flere gode råd til dig og din opvaskemaskine

Nu er du og din opvaskemaskine godt klædt på til at vaske effektivt op. Har du flere gode ideer til at udnytte pladsen i opvaskemaskinen, er du meget velkommen til at skrive dem i kommentarfeltet nedenfor. Er du på udkig efter flere tips og tricks til din opvaskemaskine, anbefaler vi dig at læse vores guide til at holde opvaskemaskinen i topform - eller et af vores blogindlæg:

Vedligeholdelse

Christian fra WhiteAway

Christian har altid et godt råd til, hvordan du får mest ud af dine husholdningsapparater. Han hjælper dig med at løse små hverdagsproblemer på smarte måder, og derudover er han musikelsker og vild med kreative projekter af enhver slags.

Favoritter

Luk