70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Start din sommer her

*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og skarpe priser. Kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.

Emhætter

De mange forskellige typer af emhætter

Når du laver mad, udvikles der luft, som skal ud af dit køkken. Luften indeholder nemlig fedtstoffer og lugt, som kan sætte sig på væggene og hobe sig op. Derfor er en emhætte en vigtig del af din køkkenindretning. Der findes utrolig mange forskellige typer af emhætter og specifikationer, så det kan være svært at vælge den rigtige emhætte. Her gennemgår vi de typer der findes, samt de vigtigste egentskaber på dem.

Med i alt seks forskellige typer af emhætter er der en række forskellige navne, som du her kan stifte bekendtskab med. Du skal vælge typen efter indretningen af dit køkken, din smag og dine behov.

Frithængende emhætte

En frithængende emhætte er designet til at hænge ned fra dit loft over dit komfur eller kogezonen. Det er altså en meget synlig emhætte, og derfor kan det også være relevant for dig at overveje emhættens design. Det kan gøre en stor forskel i køkkenet, hvilket design du vælger.

Gå til frithængende emhætter

Væghængt emhætte

Væghængte emhætter minder langt hen ad vejen om frithængende emhætter, bortset fra at de monteres i væggen i stedet for i loftet. Væghængte emhætter er også meget synlige i køkkenet, så design kan være en vigtig faktor.

Gå til væghængte emhætter

Indsatsemhætte / indbygningsemhætte

Indsatsemhætter bygges ind i et køkkenmodul, af samme grund bliver de også kaldt indbygningsemhætter. Typisk bygges denne type emhætte ind i et overskab over kogezonen eller komfuret. Derfor er indsatsmodellerne også mindre synlige end de frit- og væghængte udgaver, fordi dele af emhætten gemmes inde i skabet.

Gå til indsatsemhætter

Udtræksemhætte

Ligesom indsatsemhætten kan udtræksemhætten bygges ind i et overskab. Forskellen på de to er, at udtræksemhætten, som navnet antyder, har en udtrækkelig emhætteplade. Det betyder i at emhætten kan gemmes væk, når den ikke anvendes.

Gå til udtræksemhætter

Bordemfang

Et bordemfang er en udtrækkelig emhætte, der bygges ind i selve kogezonen / køkkenbordpladen. Det betyder i praksis, at der bagerst på din kogeplade sidder en emhætte. Fordi emhætten står lodret bag kogezonen, i stedet for at hænge vandret over den, er udsugningsretningen en anden, og bordemfang opfanger typisk ikke samme mængde fedt og lugt, som andre emhætter. Til gengæld fylder de også markant mindre i køkkenet, og kan skjules når de ikke bliver brugt.

Gå til bordemfang

Loftemfang

Loftemfanget skal bygges ind i dit loft, og derfor er det vigtigt, at du har styr på at det kan lade sig gøre. Det er også en mere omfattende installation, hvilket du skal være forberedt på. Til gengæld er emhætten næsten usynlig i dit køkken. Det betyder mere lys over kogezonen og rene linjer i køkkenet.

Gå til loftemfang

Hvordan vælger jeg mellem emhætterne?

Når du har valgt emhættetype, er det tid til at kigge på specifikationerne. Det kan være svært at gøre sig klog på, hvad den enkelte specifikation betyder, så her er et overblik over de vigtigste:

Kapacitet og lydniveau

Emhættens kapacitet er dens sugeevne. Sugeevnen afgør, hvor effektivt emhætten kan rense luften i dit køkken. En god tommelfingerregel er, at emhætten skal have en sugeevne på 10 gange dit køkkens rumfang (højde x bredde x dybde). Så hvis dit køkken har et rumfang på 50 m3, skal din emhætte som minimum have en sugeevne på 500 m3/t.

Lydniveauet hænger tæt sammen med emhættens kapacitet, fordi en højere sugeevne også typisk medfører et lidt højere støjniveau. Fordi emhætten er i brug, mens du er i køkkenet, i modsætning til en vaskemaskine på dit badeværelse eller i et bryggers, er lydniveauet ekstra vigtigt. En normal samtale har et lydniveau på 60 dB, så du kan med fordel kigge efter emhætter, der ligger omkring 50 dB eller lavere.

Intern eller ekstern motor

Emhætter med intern motor er de nemmeste at montere, noget du ofte selv kan gøre, fordi det hele er bygget sammen som én enhed. Hvis din emhætte har en ekstern motor, skal denne motor typisk placeres på dit loft eller dit tag. Det kræver en mere omfattende installation, men til gengæld er lydniveauet lavere, fordi motoren flyttes ud af køkkenet.

Kulfilter eller udsugning

Emhætter med kulfilter (også kaldet recirkulation) suger ikke luften ud af dit køkken, men sender den i stedet gennem et filter og tilbage i køkkenet. Det renser luften, og du slipper for at skulle lave en udsugningskanal til emhætten. Til gengæld opfanger filteret ikke helt lige så meget fedt og andre partikler, som en udsugningsløsning vil gøre. Vær opmærksom på at emhætter med kulfilter ofte leveres uden et kulfilter, så du skal huske at købe kulfiltret med som tilbehør.

Centralventilation

Emhætter til centralventilation er beregnet til såkaldt kollektiv udsugning. Det betyder, at emhætten skal kobles til et allerede eksisterende udsugningssystem i din bygning. Et eksisterende udsugningssystem er typisk og fortrinsvis noget man finder i lejlighedsbyggerier. Med centralventilation skal du altså ikke tage stilling til, om dit emfang skal have intern eller ekstern motor, da det i stedet er erstattet af det centrale udsugningssystem.

Gå til emhætter beregnet til centralventilation

Design

Designet på en emhætte har meget at sige, hvis du vælger den type emhætte, som vil være fremtrædende i dit køkken. Emhætte-producenter har udviklet emhætter til i dag at være ikke kun praktiske, men også en decideret indretningsgenstand på niveau med designerlamper. Hertil kan nævnes de wirehængte emhætter, de skråtstillede emhætter og den mere diskrete type af emhætte, en loftsemhætte, der, som navnet antyder, monteres i loftet.

Gå til wirehængte emhætter

Gå til skråtstillede emhætter

Hvis du er usikker på, hvilken type emhætte du skal vælge eller blot har nogle spørgsmål, så kontakt os. Vi ved en masse om emhætter og ser frem til at hjælpe dig. Du kan træffe os på telefon, chat og mail, alle ugens dage.

Sæt kryds i kalenderen til Black Friday!

Du kan også finde en emhætte fra en specifik producent:

Favoritter

Luk