70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Start din sommer her

*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og skarpe priser. Kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.

Køleskabe

En verden af køleskabe

Køleskabet er en helt central del af vores hverdag, og derfor er det også vigtigt at overveje, hvilke behov man har, inden man køber et nyt. Med de mange forskellige typer, funktioner og størrelser kan det være svært at få et overblik. Vi har lavet en køleskabsguide, så du kan se, hvad du især skal være opmærksom på, når du skal kigge på køleskabe.

Har du brug for hjælp? Se vores køleskabsguide her

De forskellige typer af køleskab

Det første stop i dine overvejelser bør være hvilken type køleskab, du er på jagt efter. Her er en kort gennemgang af et par af de forskellige typer af køleskabe. Foruden de gennemgåede typer finder du også minikøleskabe - et helt lille køleskab, der er anvendeligt i for eksempel campingvognen eller som ekstra køleskab til kolde drikkevarer om sommeren. Går du meget op i vin, og vil have det meste ud af smagen i flaskene, er det en god idé at vælge et vinkøleskab at opbevare dine flasker i. Med et vinkøleskab får du total kontrol over temperaturen og opbevaringsmulighederne. Det findes modeller med flere zoner, for at få en optimale opbevaringen til hver type af vin.

Du kan læse mere om de forskellige typer nedenfor.

Fritstående køleskab

De fritstående køleskabe er – som navnet antyder - designede til at stå frit i køkkenet. Det betyder, at det har sidebeklædning, og derfor kan placeres, lige hvor du vil have det. Der kræves ikke skab til indbygning af køleskabet.

Integreret køleskab

Køleskabet er ofte det største element i dit køkken, så hvis du er på jagt efter et stilrent look, hvor alle køkkenets overflader er ens, bør du kigge nærmere på et integreret køleskab. De leveres uden en egentlig front – i stedet monteres en køkkenlåge på skabet. Det er derfor vigtig, at være sikker på at målene passer med lågen.

Et integreret køleskab bliver altså en del af de øvrige køkkenelementer og ligner blot et almindeligt skab.

Hvad skal jeg ellers holde øje med?

Det første de fleste kigger efter, er prisen. Vi vil gerne give vores kunder mulighed for at få fingrene i de allerbedste køleskabe på markedet, så derfor har vi jævnligt tilbud på de forskellige modeller. Vores markeringer på de enkelte produkter angiver besparelsen på tilbudsvarerne, så du nemt kan se, hvor du kan gøre et ekstra godt køb og få fat i et køleskab i topkvalitet til billige penge. Du kan se alle vores køleskab på tilbud her.

Prisen er naturligvis ikke det eneste, der er væsentligt, når du skal købe et køleskab. De tre vigtigste egenskaber på køleskabe er kapacitet, indretning og energiforbrug.

Kapacitet

Forskellen på kapaciteten for de forskellige køleskabe er stor. De mindste kan rumme 40 liter, mens de største har plads til helt op omkring 400 liter. Derfor bør du overveje hvor meget plads, du har brug for. Har du en stor familie, eller kan du bare godt lide at købe stort ind, har du selvfølgelig brug for mere plads, end hvis du bor alene. Har du meget plads, og vil have stor kapacitet kan du med fordel vælge et amerikanerkøleskab. Med et amerikanerkøleskab kan du ved de fleste modeller også få indbygget isterningmaskine med isterninger og iskoldt vand direkte fra køleskabsdøren.

Indretning

Køleskabets indretning har en betydning for, hvor effektivt du kan udnytte pladsen i skabet. Mange køleskabe kommer med køleskuffer, justerbare hylder og andre elementer, som lader dig indrette køleskabet til dine specifikke behov.

Ventilation

I dag har mange køleskabsmodeller et ventilationssystem som hjælper med at stabilisere temperatur og luftfugtighed i køleskabet. Dette system bruger sofistikeret sensorteknologi og bidrager til et mere jævnt klima inde i køleskabet, både i bund og top. Det betyder at der ikke er forskel på temperatur (medmindre du har 0-zone), og at maden trives lige så godt uanset hvor i køleskabet den bliver placeret. Du bliver fri for at gå på kompromis med plads og risikerer ikke at få frostskader på maden, eller at den bliver for varm. Dette sker nemlig nemt i køleskabe uden ventilation, og de fleste har nok oplevet det i ældre køleskabsmodeller.

Få maden at holde længere

Flere producenter har begyndt at inkludere specielle skuffer eller temperaturzoner i køleskabet, hvilket giver dig mulighed for at tilpasse opbevaringen af forskellige typer af mad, og på den måde få maden at holde længere. Et eksempel er at nogen grøntsagsskuffer har en speciel luftfugtighed, hvilket gør at frugt og grønt holder bedre og under en længere tid. Mange af de nye køleskabe, har også en zero-zone skuffe, hvor temperaturen er lavere end resten af køleskabet, samtidig som luften er lidt tørrere. Dette er en perfekt opbevaring for fisk og kød. Med en smart indretning af køleskabet, kan du altså være med til at mindske madspild, samtidig med at du sparer penge.

Design og placering

For dig er leder efter et fritstående køleskab, findes der en hel masse forskellige designs at vælge mellem. Rustfrit, sort og hvid er de mest almindelige farverne, men hos os finder du alt fra stærke farver som orange og blå, til retrokøleskabe i rød eller creme. Hvis du vælger at gå for et rustfrit køleskab, er det en stor fordel, hvis materialet har en anti-fingerprint overflade, så du er fri for at se på fedtpletter og fedtede fingeraftryk på håndtaget og selve køleskabet.

Integrerede køleskab som bygges ind i køkkenet, er også en model som bliver ved med at stige i popularitet. Det integrerede køleskab bliver leveret uden front, og du monterer selv en skabsdør som går i linje med øvrige køkkenskabe. Det giver en flot finish, hvor du ikke kommer til at kunne se, hvilket skab der er køleskab. På den måde kan du ”gemme” alle dine hvidevarer og få en flot finish i dit køkken.

Husk at altid tjekke, hvilken vej døren på det køleskab du vælger vender. Det kan nemlig være forskelligt fra model til mode, og nogen køleskabe kan du vælge om du vil have en model med venstre- eller højrehængt dør. Hvis du er usikker på hvad du foretrækker, findes der modeller hvor du selv kan vende døren.

Lydniveau

Hvor meget man bliver påvirket af lyden fra køleskabet, er meget individuelt, nogen er mere følsomme for baggrundslyde end andre. Placeringen spiller selvfølgelig også en rolle i forhold til hvor meget du hører det. Hvis du har et separat køkken, hvor du kun laver maden, er det måske ikke så vigtig med lydniveauet. Men hvis du har et kombineret køkken-alrum, eller hvis du har spisebord i køkkenet, kan det være du skal tænke lidt ekstra over det. De fleste køleskabe har et lydniveau på omkring 40dB, men nogen kan komme helt ned på omkring 30 dB. Men du skal huske at sammen med dine andre hvidevarer, kan lyden opleves mere forstyrrende. Derfor er det også en god idé at overveje lydniveauet på for eksempel din fryser og opvaskemaskine.

Mål

Husk at måle den plads, hvor køleskabet skal stå så du sikrer at det kan være der før du bestiller. Det er også vigtigt at tjekke hvor meget plads køleskabet skal have rundt om, så det ikke står væg i væg der hvor det bliver placeret. Køleskabene har brug for nogen centimeter rundt om, for termostaten og kompressoren skal kunne fungere optimalt. Hvis der ikke er luft nok, risikerer du et køleskab på overarbejde, og et højere strømforbrug. Sørg også for at køleskabsdøren kan åbnes, uden at den rammer kanten eller vægen.

Klimaklasse

De færreste er måske klar over, at rumtemperaturen har betydning for, hvor meget energi køleskabet bruger. Særligt hvis du ønsker køleskabet placeret i et til tider uopvarmet sommerhus eller i et koldt bryggers, er det vigtigt at være opmærksom på køleskabets klimaklasse.

Klimaklassen angiver hvilke temperaturer, køleskabet fungerer bedst ved. De fleste køleskabe fungerer optimalt ved en rumtemperatur mellem 10°C og 38°C. Det betyder, at rum, hvis temperatur falder uden for spektret, vil medføre, at køleskabet belastes ekstra.

Energiforbrug

Køleskabe er tændt døgnet rundt, hele året. Derfor er det en god idé også at overveje, hvor meget energi det bruger. Det kan være fristende at vælge en billig løsning i form af et køleskab med dårlig energimærkning. Det er dog et dårligt valg, set på den lange bane, da forskellen på elregningen for et køleskab med en god energiklasse og en dårlig energiklasse er betydelig. Det er derfor ikke nødvendigvis den billigste løsning at vælge det billigste køleskab.

Favoritter

Luk