70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
0 Kurv
Menu

Spar 300,- på køb over 3000,-*

Brug koden SPAR300 *Gælder ikke i forvejen nedsatte varer, ydelser eller prisgaranti. Gælder t.o.m. 21/11-17

×

Køleskabe

En verden af køleskabe

Køleskabet er en helt central del af vores hverdag. Derfor er det også vigtigt at overveje hvilke behov man har, inden man køber et nyt skab. Men med mange forskellige typer, funktioner og størrelser at vælge imellem, kan det være svært at få et overblik. Derfor får du her en gennemgang af, hvad du især skal være opmærksom på, når du skal kigge på køleskabe.

De forskellige typer af køleskabe

Det første stop i dine overvejelser bør være, hvilken type køleskab du er på jagt efter. Her er en kort gennemgang af de mange forskellige typer af køleskabe.

Fritstående køleskab

De fritstående køleskabe er designet til at være, præcist hvad navnet antyder – fritstående. Det betyder at skabene har sidebeklædninger og kan placeres præcis hvor du har lyst til, og er altså ikke afhængige af integration med andre elementer i dit køkken.

Gå til fristående køleskabe

Integreret køleskab

Køleskabet er ofte det største element i dit køkken. Så hvis du er på jagt efter et stilrent look, hvor alle køkkenets overflader er ens, bør du kigge nærmere på integrerede køleskabe. De leveres uden en egentlig front – i stedet monteres en køkkenlåge på skabet, som du køber fra din køkkenleverandør. Det giver et fuldendt look i køkkenet.

Gå til integrerede køleskabe

Lille køleskab

Bor du alene, eller har du brug for et supplement til dit store køleskab – for eksempel hvis du skal køle mad ned i andre rum end dit køkken – så kan det være, at du skal kigge efter et småt køleskab. Små køleskabe har typisk en kapacitet på mellem 40 og 160 liter, så de største svarer nogenlunde til lidt mere end et halvt køleskab.

Gå til små køleskabe

Retro køleskab

Kan du ikke få nok af 50’erne, eller vil du bare gerne have et køleskab, der skiller sig ud fra mængden, kan du med fordel kigge på et retro køleskab. Det er primært et spørgsmål om design, da der ikke er nogen funktionel forskel mellem normale køleskabe og retro køleskabe.

Gå til retrokøleskabe

Hvad skal jeg ellers holde øje med?

Den første ting, man typisk kigger efter, er naturligvis prisen. Men der er flere ting, der er væsentlige, når du skal købe et køleskab. De tre vigtigste egenskaber på køleskabe er kapacitet, indretning og energiforbrug.

Kapacitet

Spændvidden i kapacitet på køleskabe er rigtig stor. De mindste kan rumme 40 liter, mens de største har plads til helt op til 395 liter. Derfor bør du overveje, hvor meget plads du har brug for. Har du en stor familie, eller kan du bare godt lide at købe stort ind, så har du selvfølgelig brug for mere plads.

Indretning

Køleskabets indretning har en betydning for, hvor effektivt du kan udnytte pladsen i skabet. Mange skabe kommer med køleskuffer, justerbare hylder og andre elementer, som lader dig indstille køleskabet til præcist dine behov. Derfor kan det være en god idé at kigge efter disse skabe, hvis du har meget specifikke behov.

Klimaklasse

De færreste er måske klar over, at det har en betydning, hvilken temperatur der er i det rum, hvor køleskabet placeres. Særligt hvis du ønsker køleskabet placeret i et til tider uopvarmet sommerhus eller i et koldt bryggers, er det vigtigt at være opmærksom på køleskabets klimaklasse. Klimaklassen angiver i hvilke temperaturer køleskabet fungerer optimalt ved.

Læs mere om, hvilke klimaklasser der findes

Energiforbrug

Køleskabe er tændt døgnet rundt, hele året. Så det er en rigtig god idé også at overveje, hvor meget energi det bruger. Forskellen på din elregning mellem et A+++ og et A+ køleskab, kan være helt op til 1.300 kr. i løbet af skabets levetid.

Få mere viden om energiklasser

Læs også vores komplette købsguide til, hvordan du vælger det helt rigtige køleskab til dit behov. Hvis du har spørgsmål, er vi selvfølgelig også klar med personlig rådgivning. Vi kan vejlede dig på både telefon, chat og e-mail.

Favoritter

Luk