70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Start din sommer her

*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og skarpe priser. Kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.

Kogeplader

Find din nye kogeplade

Hvis du er på udkig efter en ny kogeplade til køkkenet derhjemme, i sommerhuset, på kollegieværelset, tekøkkenet på første sal eller noget helt femte, så er du kommet til det rette sted. Her kan du finde den helt rigtige kogeplade til dine behov. Det er bare at se dig omkring og vælge din favorit.

På denne side har vi samlet hele vores udvalg af kogeplader inddelt efter type og varmekilde. Vælg den type plade, du gerne vil have og kig det store udvalg igennem. Er du ikke helt sikker på, hvilken type kogeplade du er ude efter, kan du læse med her og blive lidt klogere på, hvorfor en kogeplade ikke bare er en kogeplade.

Forskellige typer varmekilder

Det er med kogeplader, som det er med så mange andre typer af hvidevarer - der er lidt mere at sætte sig ind i end man umiddelbart skulle tro. Ofrer du lidt tid på at sætte dig ordentligt ind i produktet, falder risikoen for at du vælger forkert, og chancen for at du vælger det helt rigtige stiger, så du kan være glad for dine nye hvidevarer i mange år fremover.

Noget af det vigtigste at tage stilling til, når det gælder køb af ny kogeplade er, hvilken type varmekilde den skal have. Gaskogeplader er, som navnet antyder, gasdrevne, mens glaskeramiske kogeplader, induktionsplader og kogeplader med integreret emhætte er eldrevne. Og der hører ligheden så også op. Lær om de forskellige typer af kogeplader nedenfor.

Gaskogeplader

Hvis du har mulighed for at blive tilsluttet gasforsyningen eller blot sværger til madlavning over gas og gerne selv vil bikse med en gasbeholder derhjemme, er en gaskogeplade lige noget for dig. Gaskogepladerne kan skifte temperatur lynhurtigt og er derfor både nemme, hurtige og praktiske at lave mad på. Det er da heller ikke uden grund, at mange professionelle kokke svæger til denne varmekilde.

Gå til gaskogeplader

Glaskeramiske kogeplader

Nogle af de mest populære kogeplader i dag er glaskeramiske kogeplader. De er kendetegnede ved en helt glat overflade opdelt i kogezoner. Pladerne er nemme at holde rene, de tager sig flot ud i køkkenet og de er nemme at lave mad på. Temperaturen kan ikke justeres lige så hurtigt som fx gas og induktion, men til gengæld behøver du hverken en gastilslutning eller nyt kogegrej for at lave mad på denne type kogeplade.

Gå til glaskeramiske kogeplader

Induktionskogeplader

Glaskeramiske kogeplader kan også fås med induktion. Induktionskogeplader virker fundamentalt anderledes end andre kogeplader, idet den danner et kraftigt magnetfelt, der leder energi op i gryden eller panden. Derfor virker denne type kogeplader kun med gryder og pander, der har en magnetisk bund. Lige som med gaskogepladerne kan denne type plade skifte temperatur meget hurtigt. Du kan fx få en god mængde vand til at koge på blot ca. 90 sekunder.

Gå til induktionskogeplader

I tvivl om hvilken type kogeplade du skal vælge?

Er du i tvivl om hvilken type kogeplade du skal vælge?

Få oplistet fordele og ulemper ved de forskellige typer af kogeplader

Fritstående kogeplader

Oplever du tit at du godt kunne bruge en ekstra kogeplade eller vil du bare gerne have muligheden for at kunne koge noget, uden hele huset kommer til at lugte af det? Så er fritstående kogeplader måske en løsning for dig. Med en fritstående kogeplade har du et ekstra kogefelt tilgængeligt, hvis behovet melder sig og du kan evt. placere det i værkstedet, hvis du skal tilberede noget med en stærk lugt.

Gå til fritstående kogeplader

Grillplader

Når sommeren melder sin ankomst ser de fleste frem til at kunne tilberede mad over grill. Er du en stor tilhænger af at tilberede din mad på grill eller er du en gastronomisk eventyrer, så er en grillplade måske noget for dig. Grillplader nedfældes i bordpladen på samme måde som en almindelig kogeplade.

Gå til grillplader

Nedfældning eller planlimning af kogeplade

Inden du investerer i en ny kogeplade, er det også værd at gøre sig en overvejelse omkring, hvordan kogepladen skal monteres. Ønsker du en almindelig nedfældning af kogepladen eller overvejer du en planlimning af kogepladen.

Ramme eller ikke ramme på kogeplade

Langt de fleste kogeplader til nedfældning kommer med en ramme, mens hele ideen med planlimning af en kogeplade er, at du undgår at have en kant på kogepladen. Hvis der er ramme på en kogeplade, består rammen typisk af en såkaldt facetsleben glaskant eller en ramme af rustfrit stål.

Læs mere om nedfældning, planlimning og ramme på kogeplader

Vi ved en hel del om kogeplader, så hvis du er i tvivl om, hvilken kogeplade du skal vælge, eller du har andre spørgsmål om hårde hvidevarer, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi kan nås på telefon, mail og chat alle ugens dage.

Favoritter

Luk