70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Start din sommer her

*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og skarpe priser. Kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.

Komfurer

Lækker mad på et lækkert komfur

Du kender sikkert allerede komfuret rigtig godt. Kombinationen af ovn og kogeplade er almindelig i mange danske hjem. Men moderne komfurer kommer i mange former og med mange forskellige funktioner, så hvis du skal skifte dit komfur ud, eller skal købe komfur til et nyt køkken, kan det være svært at holde overblikket. Derfor gennemgår vi nedenfor de mest almindelige overvejelser, der følger med valget af et nyt komfur.

De fire type af komfurer

De forskellige komfurtyper er inddelt efter hvilken type kogeplade, der er indbygget i komfuret. Det har altså typisk ikke noget med ovnen at gøre. Forskellene er vigtige at være opmærksom på, fordi de kan stille forskellige krav til dit køkken og/eller dit køkkenudstyr.

Induktion

Induktionskomfurer har induktionskogeplader. Det er kogeplader, der producerer varme gennem en elektrisk spole under kogefeltet. Derfor skal du have kogegrej med magnetisk bund for at kunne bruge kogepladen. Til gengæld giver induktionskogepladen høj temperaturstyring og du kan få en god mængde vand til at koge på kun ca. 90 sek.

Gå til induktionskomfurer

Du kan også se vores udvalg af kogeplader med induktion og indbygningsovne, hvor du har to separate enheder indbygget i dit køkken.

Komfurer med massekogeplade

Massekogepladen er den traditionelle, eller gammeldags om man vil, kogeplade, som de fleste tænker på, når der bliver sagt komfur. Kogefelterne stikker op over selve komfuroverfladen, hvilket kan gøre det mere besværligt at holde dem rene. Derudover har massekogeplader et højere energiforbrug og temperaturstyringen er ikke nær så god i forhold til de øvrige typer af kogeplader. Til gengæld kan et komfur med massekogeplade erhverves til relativt få penge.

Gå til masseplade komfurer

Glaskeramiske komfurer

På glaskeramiske komfurer ligger kogezonerne under en glasplade. Det giver en bedre varmeudnyttelse end massekogepladen, og gør det nemmere for dig at holde kogepladen ren. I modsætning til induktionskogepladen kræver den keramiske kogeplade ikke noget særligt kogegrej.

Gå til glaskeramiske komfurer

Komfurer med gas

Gaskomfurer kan være lidt mere besværlige at installere i forhold til almindelige komfurer. De skal nemlig installeres med gasdyser, så du skal være sikker på, at du har mulighed for dette i dit hjem. Gaskomfurer skal også altid installeres og afinstalleres af en autoriseret VVS-installatør. Til gengæld får du en utrolig hurtig temperaturregulering og fuld kontrol over din madlavning. Det er blandt andet derfor, at rigtig mange kokke foretrækker komfurer med gas. Og så er komfurer med gas også rigtig nemt at gøre rent.

Gå til gaskomfurer

Andre vigtige overvejelser om dit nye komfur

Nu har du fået et overblik over, hvilke typer af komfurer, der findes. Måske ved du også allerede, hvilken type du vil have i dit køkken. Derfor er det tid til at kigge nærmere på de funktioner, der kan gøre dit liv nemmere med dit nye komfur.

Forbrug

Energiklassen betyder selvfølgelig meget for, hvor dyrt dit komfur bliver i løbet af dets levetid. Hvis du for eksempel bruger din ovn 500 timer om året, kan du spare op til 250 kr. årligt ved at vælge et energivenligt komfur. Når det kommer til kogepladen, er der stor forskel på, hvor gode de forskellige kogeplader er til at udnytte energien. Massekogepladen udnytter kun ca. 60%, mens induktionskogepladen udnytter helt op til 80%. Resten af energien forsvinder naturligvis ikke, men opvarmer i stedet rummet hvor dit komfur står.

Kapacitet

Når du skal vælge et komfur, er det også vigtigt at vurdere, hvor stort det skal være. Det er delvist et spørgsmål om, hvor stort ovnrummet skal være, og delvist et spørgsmål om hvor mange kogefelter, kogepladen har. Komfurer kommer med enten 4 eller 5 kogefelter, men induktionskogeplader har ofte fleksible kogefelter, der kan kombineres.

Rengøring

Rengøring af komfurer kan godt være en tidssluger, så det er værd at vurdere, hvordan du kan spare tid på det. Som vi beskrev, så er det sværere at holde en massekogeplade ren, men det er også en god idé at kigge på selvrensefunktioner til ovnen. De to mest almindelige selvrensefunktioner er pyrolyse og katalyse. Pyrolysefunktionen kører efter du er færdig med at bruge ovnen, og brænder fedt og snavs til aske inde i ovnen. Bagefter kan det let fjernes med en våd klud. Katalyse er derimod en emalje i ovnen, der afviser fedt og snavs mens ovnen er tændt på mere end 200 °C.

Få mere viden om selvrensfunktionerne pyrolyse og katalyse

Vi hjælper dig gerne

Har du et spørgsmål til komfurer, eller ønsker du personlig vejledning til at vælge det rette komfur? Så tag kontakt til os. Vores kundeservicemedarbejdere er klar til at hjælpe dig hele ugen, både på chat, mail og telefon.

Leder du efter et komfur fra en specifik producent?

Hos whiteaway kan du også kigge nærmere på de forskellige producenter vi forhandler. Herunder er listet nogle af dem, som sælger komfurer. Det kan også være en løsning med en ovn og en kogeplade, du er på udkig efter. Mulighederne er mange.

Favoritter

Luk