70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Kontakt os
på mail her

Favoritter

Luk
Favoritter
Favoritter
Kurv
Kurv
Menu

Start din sommer her

*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og skarpe priser. Kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.

Tørretumblere

Den uundværlige tørretumbler

Mange danskere har ikke mulighed for at tørre vasketøjet udenfor, og så er en tørretumbler tæt på uundværlig. Mange børnefamilier har også stor glæde af en tørretumbler. Vi guider dig til at gøre det rigtige køb. Der er nemlig flere ting, du skal overveje, inden du køber en tørretumbler. Er der ikke så meget plads i dit hjem kan du i stedet overveje en vaske tørremaskine.

Find alle bedst i test tørretumblere her!

Forskellige typer af tørretumblere

Der findes tre produkter, der kan give dig tørt tøj: Aftrækstørretumblere, kondenstørretumblere og tørreskabe. Der er stor forskel på de tre - særligt på de krav, der stilles til installationen af dem.

Aftrækstørretumblere

En aftrækstørretumbler er en maskine, der kræver et aftræk ud i det fri. Altså skal tumbleren enten erstatte en gammel aftrækstørretumbler, eller også skal du være bevidst om, at du skal have (eller lave) et hul i husmuren ud til det fri. Det er sådan, denne type tumbler kommer af med den varme, fugtige luft. Maskinen bruges oftest i rækkehuse eller villaer, men kan også installeres i lejligheder med eksisterende aftrækskanal. Aftrækstørretumbleren tørrer ofte mere effektivt end kondenstørretumbleren, til gengæld er den mindre energivenlig.

Gå til aftrækstørretumblere

Kondenstørretumblere

Kondenstørretumbleren kræver ikke et aftræk, da den omdanner fugt og varme fra det våde tøj til vand, som opsamles i en kondensbeholder. Den skal tømmes efter hver tørring, medmindre maskinen har mulighed for, at du kan tilkoble en slange og føre den ned i et afløb. På nogle maskiner følger slangen med. Du skal være opmærksom på, at en kondenstørretumbler skal placeres i et rum, som har god udluftning og ikke er for småt. Selv de bedste tørretumblere kan nemlig ikke opfange al fugten, så en del af den vil udledes i luften.

Gå til kondenstørretumblere

Er du i tvivl om hvilken tørretumbler du skal vælge? Vi har listet fordele og ulemper op for de to typer:

Tørreskabe

Et tørreskab er ideelt til at tørre uld, silke og andre sarte materialer, der ikke har godt af at komme i tørretumbleren. Derudover er det oplagt at tørre sko, støvler og overtøj i tørreskabet. Tørreskabet er altså et supplement til en tørretumbler og ikke en afløser for den.

Gå til tørreskabe

Prisen på tørretumblere

Mange ser prisen som en meget vigtig faktor. Det er blot vigtigt at huske, at der er mere at tage højde for end blot prisen her og nu. Vælger du en energivenlig tørretumbler, kan den i det lange løb blive billigere end en model med en højere købspris, især hvis du bruger din tørretumbler tit. En aftrækstørretumbler kan også medføre udgifter til installation - og du skal altid overveje, hvor lang tørretumblerens forventede levetid er.

Energiforbrug på tørretumblere

Uanset hvilke hårde hvidevarer, du anskaffer dig, er det altid en god idé at holde øje med energimærkningen. Og det samme gør sig naturligvis gældende med tørretumblere. Skalaen, der går fra A-G har A i top som den bedste mærkning, der er inddelt i niveauer fra A+ til A+++. Jo flere plusser, jo bedre. Energimærkningen viser, hvilke tørretumblere, der er mest hensigtsmæssige at købe rent energimæssigt, så du kan både spare penge og passe på miljøet ved at have øjnene med dig. En tørretumbler med den bedst tænkelige energimærkning koster gerne mere end en maskine med en ringere mærkning, men husk på, at du kan hente pengene ind igen i løbet af produktets levetid på den energi, du sparer.

Kapacitet på tørretumblere

Det er vigtigt at tænke over, hvor mange personer der skal tørre tøj i din tørretumbler. Tommelfingerreglen er temmelig logisk: Jo større husholdning, jo større tørretumbler. Den lille husstand på 1-2 voksne kan typisk klare sig med en kapacitet på 3-5 kg, mens den lidt større husstand med fx et barn skal gå efter 6-7 kg. Den gennemsnitlige familie med 2-3 børn vil blive glade for en tørretumbler i størrelsen 8-9 kg, mens 10-12 kg egner sig til den store familie med et stort behov for at tørre tøj.

Har du brug for personlig rådgivning, kan du kontakte os på mail, chat og tlf. Vi ser frem til at hjælpe dig med en ny tørretumbler.

Sæt kryds i kalenderen til Black Friday hos whiteaway!

Favoritter

Luk