70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
åben

Favoritter

Luk
Favoritter
0 Kurv
Menu

Spar 300,- på køb over 3000,-*

Brug koden SPAR300 *Gælder ikke i forvejen nedsatte varer, ydelser eller prisgaranti. Gælder t.o.m. 21/11-17

×

Vaskemaskiner

Stort udvalg af vaskemaskiner

Hvis du er på jagt efter en ny vaskemaskine, er du kommet til det helt rigtige sted. Vi har et væld af forskellige typer, modeller og funktioner, du kan vælge imellem i alle priskategorier. Men det kan være rigtig svært at få overblik over det hele. Derfor kan du her læse mere om, hvordan du kommer i gang med at vælge din nye maskine.

Hvilken type skal jeg vælge?

Allerførst bør du overveje, hvilken type af vaskemaskine, der er den rigtige for dig. Der er tre grundlæggende typer af vaskemaskiner, som du kan sortere efter.

Frontbetjent vaskemaskine

Frontbetjent vaskemaskine

En frontbetjent vaskemaskine er det mest almindelige valg. Det er sandsynligvis også en frontbetjent vaskemaskine, du forestiller dig, når snakken falder på vaskemaskiner. De betjenes, som navnet antyder, fra gennem lågen på fronten af maskinen. De er lette at fylde og tømme, og har typisk den største kapacitet.

Gå til frontbetjente vaskemaskiner

Topbetjent vaskemaskine

topbetjent vaskemaskine

Har du begrænset plads til din vaskemaskine, eller har du svært ved at bukke dig ned, så kan en topbetjent vaskemaskine være en bedre løsning for dig. Fordi du åbner maskinen fra toppen, kræver denne type vaskemaskine ikke plads foran maskinen. Typisk er maskinerne også smallere end de frontbetjente, så de er lettere at finde plads til.

Gå til topbetjente vaskemaskiner

Vaske-tørremaskine

En anden pladssparende løsning kan være en vaske-tørremaskine. Kombinationen af vaskemaskine og tørretumbler i én maskine sparer dig for den plads, to maskiner kræver. Du bør dog være opmærksom på, at de fleste vaske-tørremaskiner kun kan tørre cirka halvdelen af det tøj, du har vasket. En maskine med 8 kg vaskekapacitet kan altså typisk kun tørre 4 kg tøj ad gangen.

Gå til vaske-tørremaskiner

Hvad skal jeg holde øje med?

Når du har valgt den type af vaskemaskine, som du har brug, kommer alle de andre overvejelser. Hvilket mærke, hvilke funktioner, hvilket design. Alligevel er der tre grundlæggende faktorer, der spiller en vigtig rolle for alle, der skal købe en vaskemaskine.

Pris

Det er helt naturligt, at valget af vaskemaskine langt hen ad vejen styres af din pengepung. Det er også derfor vi gerne vil presse priserne helt i bund. Men der er flere omkostninger forbundet med din vaskemaskine, end selve købsprisen. Derfor spiller de næste to faktorer også en rolle i at vurdere, hvad vaskemaskinen koster.

Kapacitet

Vaskemaskinens kapacitet er helt afgørende for, hvilken husstand den vil passe til. Er I en familie på fem, vil en vaskemaskine med plads til 5 kg tøj slet ikke være nok. Men ud over hvor meget tøj, I har behov for at vaske, har størrelsen på vaskemaskinen også betydning for prisen. Jo mere tøj, du kan vaske på én gang, jo færre gange skal du vaske tøj i løbet af maskinens levetid. Færre vaske betyder mindre vand- og energiforbrug, og mindre slid på maskinen. Det kan altså godt være en god forretning, at købe en lidt større maskine.

Vælg en vaskemaskine i den rigtige størrelse

Motortype

For frontbetjente og topbetjente vaskemaskiner er det værd at være opmærksom på motortypen. Der findes to typer af motorer: tradtionelle og kulfri motorer. Den traditionelle motor er en kulmotor, mens kulfri motorer, som navnet antyder, ikke indeholder kul. En kulfri motor medfører en række fordele.

Hvad er forskellen på en kulfri motor og en traditionel motor i vaskemaskinen?

Energi- og vandforbrug

Vaskemaskiner bruger både strøm og vand. Derfor bør du også kigge på, hvor meget vand og energi, maskinen bruger. Energiforbruget kan du let få et overblik over, ved at kigge på maskinens energiklasse. Forskellen på din elregning mellem en A+++ og en A+ maskine kan være helt op til 1.100 kr. i løbet af maskinens levetid. Mange vaskemaskiner har også forskellige spareprogrammer, der tilpasser energi- og vandforbrug til mængden af tøj. Her kan der også være penge at hente.

Sådan læser du et energimærke

Ønsker du personlig rådgivning til vaskemaskiner bl.a., så kontakt os. Vi har mulighed for at vejlede dig på både telefon, chat og e-mail.

Favoritter

Luk