70 70 29 29 åben i dag kl. 8-22
  • Mandag8-22
  • Tirsdag8-22
  • Onsdag8-22
  • Torsdag8-22
  • Fredag8-22
  • Lørdag8-22
  • Søndag8-22
Luk vindue
Chatten er
lukket
Favoritter
×

Favoritter

0 Kurv
Menu

Få gratis oplevelse med i køb over 500,-

Brug rabatkoden DGDA - læs mere her - Gælder kun t.o.m 23/2

×

Knive

Pris (kr)
Min:
Max:
-
Vi fandt 1 produkter

Fritel EK3270

Bestillingsvare: 2-4 hverdage

Denne elektriske kniv fra Fritel gør det nemt at skærer igennem alle former for madvarer. Designet er lavet så kniven...

399,-
399,-

Få de skarpeste knive i skuffen hos WhiteAway.com

En god kniv er halvdelen af et godt måltid

Det er måske en tilsnigelse at sige, at en god kniv udgør halvdelen af et godt måltid mad. Det kræver naturligvis også nogle gode råvarer og en kok, der ved, hvad han eller hun laver. Men kniven er et meget vigtigt redskab i køkkenet.

Vi har formentlig alle prøvet at skære tomater med en sløv kniv. At skære franskbrød med en grønsagskniv. Forsøge at skære gulerødder med en brødkniv. Eller andre mere eller mindre lade-sig-gørlige køkkenprojekter. Det er hverken specielt sjovt eller specielt effektiv. Mest af alt er det frustrerende at stå med en smattet tomat, der er blevet trykket helt flad i bestræbelserne på at skære den i fine, tynde skiver. Næh tak - så hellere have en skarp kniv, der kan bruges til det meste, og som aldrig fejler. En perfekt køkken-følgesvend.

Hvad kendetegner en god kniv?

Det er meget individuelt, hvilken kniv forskellige mennesker har som sin favoritkniv, men én ting er sikkert - for at kniven skal blive en kandidat som den bedste kniv, skal den være skarp. Og ligge godt i hånden. Det kræver også, at den er harmonisk i designet, så knivsbladet ikke er for langt i forhold til skaftet og vice versa.

Det gør naturligvis heller ikke noget, at en kniv er pæn at kigge på og kan tåle at ligge fremme. Knive bliver i øvrigt hurtigere sløve, hvis de ligger ubeskyttet i en skuffe og gnider stålet op ad andre knive. For ikke at tale om risikoen for dine fingre, hvis du griber ned i skuffen og får fat i knivsbladet i stedet for skaftet. Men du kan ikke nødvendigvis kende en god kniv på, om den er pæn eller ej. En dyr og flot kniv kan være nærmest ubrugelig, mens en knap så pæn kniv, der ikke koster en bondegård, kan være den bedste kniv, du nogensinde har haft inden for dine døre.

Der er mange forskellige typer knive på markedet, og der er helt sikkert en feinschmecker-kultur omkring, hvilke knive der er de 'rigtige'. Trenden skifter fra år til år, og hvor det tidligere var hårdstålsknive (som for eksempel Global-knivene, der er støbt i ét stykke), der var højest besunget, er det i dag blandt andre santoku-knive (en særlig form, hvor knivsbladet er meget bredt næsten hele vejen, og æggen svajer modsat traditionelle knive) eller knive i damasceret stål (stål, der er støbt i mange lag og efterfølgende slebet helt blank og glat).

Hvor vigtigt er det egentlig med en god kniv?

Skal man lytte til eksperterne, er en god kniv vigtigere end som så. For selv om der er en vis grad af trend og lir over køkkenknivene, så har det også noget at sige i forhold til, hvordan de skærer i eksempelvis en steg. Forsøger du at skære en steg med en lille kniv, skal du skære uforholdsmæssigt mange gange, hvilket giver et ujævnt snit, hvor kødsaften fosser fra. Det samme gør sig gældende, hvis du bruger en brødkniv. Bruger du derimod en rigtig kødkniv, der er skarp og har den rigtige størrelse, bliver snittet helt rent og minimerer safttab fra stegen.

Køb din nye køkkenkniv hos WhiteAway.com

Hos WhiteAway.com har vi samlet et udvalg af fremragende køkkenknive, der skærer igennem både kød, brød og grøntsager, som var det smør. Du kan vælge mellem individuelle knive eller hele knivblokke med et sæt knive i, så du får både brød-, grønsags- og kødknive i én samlet pakke.

Knivene er - naturligvis - knivskarpe, og grebene er lavet af materialer, der er behagelige at holde ved og ligger sikkert i hånden.

Spørg os til råds, før du køber en ny kniv

Har du spørgsmål til de knive, vi fører her hos WhiteAway.com, er du altid velkommen til at kontakte os. Vores kundeservice kan nås på telefon 7070 2929, og hvis du foretrækker at skrive, kan du gøre det på vores onlinechat, som du finder nederst på denne side.