Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Kontakt os
på mail her
Favoritter

Optimal belysning til badeværelset

Badeværelset er et rum, hvor du bruger meget tid, med flere forskellige formål. Om det er for at tage et opkvikkende bad og gøre dig i stand om morgenen, eller den selvforkælende søndag i badekarret med dæmpet belysning. Derfor spiller det også en ekstra stor rolle, specielt i dette rum, at belysningen er i orden. Det optimale lys er derfor også afhængigt af hvilket behov du har i den givne situation. Det er der heldigvis svar for, og hos whiteaway finde du den bedste badeværelsesbelysning til netop dit badeværelse.

Optimal belysning til badeværelset

Forholdsregler du skal tage med lys på badeværelset

Badeværelset er et vådrum og derfor er der en række tekniske sikkerhedskrav til badeværelsesbelysningen. Vand og elektricitet er ikke gode venner, og du skal derfor være opmærksom på afstanden mellem dine lamper og armaturet på din håndvask og i bruseren/badekarret. Du kan ikke nødvendigvis bruge al badeværelsesbelysning på hele badeværelset. Her skal du være opmærksom på IP-certificeringen, som fortæller, hvor godt lampen tåler vand. Jo højere tallet er, desto mere vand tåler lampen. Vi har gjort det nemmere for dig og lavet tre forskellige zoner, som hver stiller krav til IP-certificeringen:


Zone 0: Er lys som er direkte installeret i steder, hvor lamperne vil stå i vand. Det kan eksempelvis være i et badekar. Her skal du have lamper med IP68. 


Zone 1: Lys der er installeret direkte over zone 0. Det kan eksempelvis være lamper ved dit spejl, over håndvasken. Hvis lampen installeres mindre end 2,25 meter over zone 0, skal have lamper med IP65.


Zone 2: Dækker området der er 60 cm fra brusenichen, håndvasken og/eller badekarret, og op til en højde af 2,25 meter. Her kan du bruge lamper med IP44.  

Hvis der er mere end 2,25 meter til loftet på dit badeværelse, kan du installere en almindelig loftlampe. Den skal dog have en IPX2-certificering, som minimum, samt placeres mindst 120 cm fra brusehovedet.

Belysning i vådrum og badeværelset

Konsekvensen af dårlig belysning 

Badeværelset er muligvis det rum i hjemmet, hvor belysningen har den største betydning. Hvis ikke lyset er optimalt, opdager du det først på vej ud af døren, hvor makeuppen allerede sidder forkert, eller skægget er trimmet skævt. Specielt lampernes placeringen har stor betydning. Hvis lamperne er placeret i loftet eller på den modsatte væg af spejlet, vil der blive kaste skygger på dit ansigt. Det kan du modvirke med lys forfra, eksempelvis ved at have lamper installeret ved siden af dit spejl, eller blot have et badeværelsesspejl med lys.


Korrekt belysning bringer det bedste frem

For at dit badeværelse kan opfylde alle dine personlige behov, må din badeværelsebelysning også imødekomme dine behov. Vi har her nogle tips til hvordan du skaber de bedste lyskilder på dit badeværelse. En loftslampe - eller downlight, som det også kaldes - vil give dig en god generel belysning på dit badeværelse. Har du et større badeværelse, vil du få en mere balanceret lysfordeling med flere små lyskilder, end med enkelte store. For at undgå skygger når du er i gang med din morgenrutine, anbefaler vi at installere lamper rundt omkring spejlet, eller at få et spejl med indbygget lys. Og hvis du skal skrue op for selvforkælelsen og wellness-følelsen under det lange bad i weekenden, kan du skrue ned for lyset med en lysdæmper.

Belysning på badeværelset

Spejl med indbygget LED

Et spejl vil altid, udover at skabe dybde i det rum det hænger i, kaste lys fra sig, hvad end om det er fra lamper eller vinduer. For at få et spejl der kaster mest muligt lys fra sig, kan du få et spejl med indbygget LED. Et badeværelsesspejl med LED giver dig de absolut bedste forudsætninger for din styling, barbering eller make-up, da der ikke kastes skygger med en frontal lyskilde.


Forskellen på et rundt og firkantet spejl 

Når du skal vælge det helt rigtige spejl til dit badeværelse er formen og størrelsen noget du bør overveje, da forskellige spejle giver vidt forskellige udtryk. Det runde spejl skaber balance med de lige og hårde linjer, som vores badeværelser ofte er indrettet med. Med et rundt spejl får du hurtigt et mere blødt og elegant udtryk på dit badeværelse. Har du et mindre badeværelse som du gerne vil have til at synes større, vil et firkantet spejl give dig mest for pengene. Det firkantede spejl kan fylde mest mulig plads ud på væggen over håndvasken, og dermed skabe den størst mulige fordybelse af rummet.

Spejl med LED lys

Det oversete men funktionelle badeværelsestilbehør

For at du kan indrette dit badeværelse ned til mindste detalje, må du tage højde for det badeværelsestilbehør, som du måske ikke tænker så meget over normalt. Det er den røde tråd der springer i øjnene, når den er gennemført. Er håndklædekrogene i samme materiale som toiletpapirholderen? Og har de samme farve som toiletbørsten? Tilbehøret til dit badeværelse skal ses som værende funktionelt og ikke de kedelige nødvendigheder. Den store familie vil eksempelvis have stor glæde af håndklædestangen med varme, så alle de våde håndklæder når at tørre hurtigt, eller holderen til det ekstra toiletpapir, når rullerne hurtigt får ben at gå på. Hos whiteaway har vi samlet et stort udvalg af tilbehør til badeværelset, så du kan få sat prikken over i’et på dit badeværelse.


Skal du pifte dit badeværelse op?

Er du i gang med at bygge et helt nyt badeværelse, eller vil du bare gerne pifte dit nuværende badeværelse lidt på, så kan du her se alle vores produkter til indretning af dit badeværelse. Et nyt håndvaskarmatur, bruserarmatur eller badeværelsesspejl har en stor effekt og vil give dit badeværelse et helt nyt udtryk. Især hvis du gennemfører din personlige stil i de store såvel som de små detaljer. 

Laufen skammel til badeværelset

Se vores store udvalg af produkter til badeværelset

Badeværelsesmøbler
Spejle & spejlskabe
Håndvaske
Toiletter
Badekar & tilbehør
Brusearmaturer & brusevægge
Tilbehør til badeværelset
Håndvaskarmaturer