Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Kontakt os
på mail her
Favoritter

Sådan indretter du dit badeværelse bedst muligt

Badeværelset er et sted som skal rumme en masse praktiske funktioner og samtidig være et sted hvor du kan koble helt af. Første skridt mod at opfylde begge kriterier, er at indrette dit badeværelse på en smart og velovervejet måde. Derfor har vi samlet de bedste tips og tricks til dig, som har brug for inspiration til indretningen af dit badeværelse.

Badeværelsesmøbler hos whiteaway

Størrelsen på dit badeværelse 

Størrelsen på dit badeværelse er med til at diktere, hvilke muligheder du har for indretningen på dit badeværelse. Et mindre badeværelse er dog ikke ensbetydende med udfordringer og begrænsninger - det handler blot om at gå mere taktisk til opgaven. Det samme gør sig faktisk gældende på et stort badeværelse, hvor mulighederne kan synes uendelige.


1. Vær opmærksom på at skabe luft på det lille badeværelse

Det lille badeværelse, hvor kvadratmeterne er dyrebare, sætter krav til din kreativitet. Det gælder både når det kommer til indretningsstilen, men især også det praktiske aspekt af indretningen. Som tommelfingerregel, vil en lys indretning og ledig gulvplads give fornemmelsen af at større badeværelse. Sidstnævnte kan opnås ved at løfte opbevaringen fra gulvet. 


Udnyt skabspladsen: Du kan med fordel montere et underskab til din håndvask eller et hjørneskab til opbevaringen af håndklæder og andre større badartikler. Det giver samtidig et mere ryddeligt badeværelse. Men måske er det ikke alt du har lyst til at gemme væk bag skabslåger. Duftpindene, smykketræet og dine flotte parfumeflasker kan også pryde din indretning fra en badeværelseshylde, så din personlige stil skinner tydeligt igennem. På den måde sparer du også pladsen omkring din håndvask, hvor disse ting normalt vil stå. 


Vælg et vægthængt toilet: En anden effektiv måde at spare på den trange plads, er ved at montere et væghængt toilet med indbygningscisterne. Udover at være en pladsbesparende løsning, så er det væghængte toilet en moderne og stilren tilføjelse til dit badeværelse, som samtidig gør rengøringen nem.


Skab rum med et spejl: Badeværelsesspejlet er ikke blot en nødvendighed når du gør dig klar om morgenen, det er også med til at få dit badeværelse til at synes større. Spejlet skaber naturligt en fordybelse i rummet, hvilket kan have en stor effekt på et mindre badeværelse. Denne visuelle effekt kan kombineres med praktisk opbevaring i et spejlskab, så du også har alle dine fornødenheder lige ved hånden.

Badeværelsesmøbler, spejle og toiletter

2. Mere plads betyder flere muligheder - og flere overvejelser

Har du et stort badeværelse kan mulighederne synes endeløse, og netop derfor er det også vigtigt at du er velovervejet i din indretning af et stort badeværelse. Sometimes less is more, så pas på med ikke bare at købe de største badeværelsesmøbler bare fordi det er en mulighed, selvom det kan være fristende.


En eller to håndvaske? Er i en stor familie som deles om badeværelset, kan en stor - eller måske to håndvaske være en rigtig god idé. Udover at der er plads til flere tandbørsteglas, kan det fjerne de værste skulderskub under morgenrutinerne, hvilket er gavnligt i en travl hverdag.


Plads til selvforkælelse: Skulle du også have plads nok til at donere nogle kvadratmeter til ren og skær selvforkælelse, er et badekar en af de hurtigste veje til fornemmelsen af, at have et wellness-center hjemme hos dig selv. Et fritstående badekar vil ligeledes stå som et eksklusivt og smukt element i indretningen af dit badeværelse.


Skab naturligt lysindfald: Ligesom at et spejl kan få et mindre badeværelse til at føles større, kan det skabe en intens dybde på et større badeværelse. Udover at reflektere et naturligt lysindfald, kan spejlet også være en lyskilde i sig selv. Med et badeværelsesspejl med lys får du de bedste forudsætninger når makeuppen skal lægges eller barberet skal trimmes.

Håndvak og håndvaskarmaturer

3. Glasdør eller bruseforhæng?

Når du skal vælge om din bruseniche skal have glasdør eller bruseforhæng, er der nogle overvejelser du skal gøre dig ved begge løsninger. Vælger du at gå med en glasdør får du et stilrent og minimalistisk udtryk, som passer godt ind i den skandinavistiske stil. På et mindre badeværelse, vil en transparent glasdør ikke få badeværelset til at føles endnu mindre. En glasdør stille dog nogle krav til rengøringen, da snavs og kalk ses tydeligere. 


Med et bruseforhæng får du rig mulighed for at ændre udtrykket på dit badeværelse, efter behag. Badeforhænget er et stort og iøjnefaldende element på badeværelset, og det spiller derfor også en rolle i den gennemgående stil på dit badeværelse. Har du lyst til at ændre denne stil, starter du blot med at udskifte badeforhænget. Vedligeholdelsen er også nem, da de tåler maskinvask.

Brusearmaturer

4. Funktionel opbevaring på badeværelset 

De remedier du dagligt bruger på dit badeværelse, skal opbevares således, at de er indenfor rækkevidde. Vi kalder det funktionel opbevaring. Det er der flere måder at imødekomme på, med hver deres fordele.

Underskab m./uden indbygget vask 

Håndvasken er måske det sted vi bruger det meste af vores tid på badeværelset, om det er for et hurtigt besøg, eller den faste morgenrutine foran spejlet. Derfor får du glæde af, at have de ting du bruger mest, lige ved hånden. Dette opnår du med et underskab til din håndvask. Her kan du se vores udvalg af underskabe, både med eller uden indbygget håndvask.


Højskabet 

Et højskab opfylder flere praktiske funktioner på dit badeværelse. Udover at det giver god opbevaringsplads til håndklæder og lignende, opfylder højskabet kriterierne for at spare på den værdifulde gulvplads ved at opbevare i højden. Du kan se hele vores udvalg af højskabe og andre badeværelsesmøbler her.


Hylder

Alt opbevaring på badeværelset behøver selvfølgelig ikke at være bag skabslåger. Ligesom vi stolt udstiller billeder, planter og bøger i stuen og soveværelset, klæder det badeværelset, at man ikke er i tvivl om, hvem der bor der. Det får du god mulighed for med en badeværelseshylde, hvor dine duftpinde, smykker og flotte parfumeflasker kan spille en aktiv rolle i din badeværelsesindretning.

5. Husk at fokusere på de små ting 

Uanset hvilken størrelse eller type badeværelse du har, vil det ikke føles som dit personlige helle, hvis ikke detaljerne er på plads. Dit personlige touch vil altid være prikken over i’et, ligesom i hjemmets øvrige rum. Om det er at matche bestemte materialer og farver, eller være kreativ med opbevaringen. Selvom at vi hos whiteaway hjertens gerne ville hjælpe dig her, må vi henvise dig til din familie og dig selv. Her er I større eksperter end os. 


Her kan du læse mere om, hvad ofte overset tilbehør kan gøre for indretning på dit badeværelse og hvorfor det er vigtigt at du indtænker et godt lys i dit badeværelse indretning.


Badeværelseshylder

Se vores store udvalg af produkter til badeværelset

Badeværelsesmøbler
Spejle & spejlskabe
Håndvaske
Toiletter
Badekar & tilbehør
Brusearmaturer & brusevægge
Tilbehør til badeværelset
Håndvaskarmaturer