Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
kundeservice er lukket
Kontakt os
på mail her
Favoritter
Grill

Hvordan tænder man op i en grill?

Inden du begynder at grille, skal du altid sørge for, at din grill er placeret udendørs og på et solidt underlag. Nedenfor finder du en simpel guide til, hvordan man tænder op for henholdsvis en gasgrill eller en kulgrill. Følg altid brugsanvisningen til den pågældende grill. 

Gasgrill

Hvis du er ejer af den populære gasgrill, er det altid en god idé først at tjekke, om du har nok gas i gasflasken. Inden du monterer gasflasken på grillen, skal du sørge for at åbne for grillåget, da et lukket låg kan forårsage en eksplosion. Monter nu gasflasken – sørg for at regulatoren er lukket, dvs. at der endnu ikke skal være åbent for gastilførselen. Placer altid gasflasken ved siden af grillen og aldrig under.

Når gasflasken er monteret korrekt, kan du åbne for regulatoren. Herefter tændes for grillens ene brænder. Du kan både høre og se, når brænderen bliver tændt. Såfremt brænderen ikke tændes, sluk for grillen og prøv igen.

Så snart der er gang i den ene brænder, kan du tænde for grillens resterende – hvis den har mere end blot en. Luk nu låget i og vent på at grillen bliver opvarmet. Grillen skal typisk bruge 5-10 min. på at blive helt varm. Du kan følge termometeret uden på grillen, og så snart grillen har opnået den ønskede temperatur, er den klar til brug. Når du er færdig med at grille, skal du huske at rengøre grillristen. Læs mere under: Hvordan gør man en grill ren.


Kulgrill

Til antænding af en kulgrill er en grillstarter den nemmeste og mest effektive måde at få gang i flammerne. Grillstarten kan placeres i bunden af grillen. Du skal blot lægge optændingsblokke eller avispapir under eller på grillstarterens rist og herefter hælde kul eller briketter i grillstarteren.

Derefter sætter du ild til optændingsblokkene/papiret. Så snart gløderne og flammerne begynder at gribe fat i toppen, kan du hælde kullet eller briketterne over i grillen. Fordel dem godt, luk låget og lad risten blive varm inden råvarerne lægges på. En kulgrill tager ca. 15-30 min. om at blive varm.

Grill

Hvorfor bliver min grill ikke varm nok?

Hvis du er indehaver af en gasgrill og oplever problemer under eller efter tændingsprocessen, så bør du først og fremmest tjekke, om der er nok gas tilbage i gasflasken. Du bør ligeledes tjekke, om gasflasken er monteret korrekt. Såfremt du fortsat oplever, at din grill ikke opnår den ønskede temperatur, så kan det være fordi brænderne er tilstoppet, og du bør derfor rengøre disse. Desuden kan vejret også spille ind på både din gas- og kulgrills ydekraft – nyere gasgrill er dog mere robuste.

Find din nye grill her