Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Kontakt os
på mail her
Favoritter
Hvidevarer der passer til dit IKEA køkken

Kogeplader til dit IKEA køkken

Det er ikke alle hvidevarer, der passer til IKEA køkkener på grund af særlige mål. Derfor har vi på denne side samlet alle de hvidevarer,

der passer, så du kan være sikker på at finde et godt match.


Brug for vejledning? Ring til os på 70 70 29 29


Kalder dit IKEA køkken på nye kogeplader til at lave lækre, varme retter?

Dit IKEA køkken skal selvfølgelig forkæles med en IKEA kogeplade. Heldigvis har vi mange tilpassede IKEA kogeplader. De kommer i mange former og med forskellige funktioner. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilke IKEA komfurer der passer til dine behov. Inviterer du ofte gæster til varm mad? Så skal der naturligvis være plads til at kokkerere større mængder mad på din IKEA kogeplade. Og er I flere personer i husstanden, eller laver du kun mad til dig selv? Det er nogle af de spørgsmål, du bør overveje inden du køber en ny kogeplade til dit IKEA køkken. Følg med herunder, så guider vi dig til at træffe det helt rigtige valg.


Forskellige typer IKEA kogeplader

Der findes fire forskellige typer:

Induktionskogeplader: Induktion fungerer markant anderledes end de andre typer. Via et kraftigt magnetfelt bliver varmen ledt op i kogegrejet. Induktionskogepladen er den mest energivenlige type – og så er den både stilren og nem at rengøre.

Gaskogeplader: Gaskogeplader opvarmer maden ved hjælp af en gasflamme. Fordelen ved gasblus er, at de har et lavt energiforbrug og er hurtige til at varme op og justere temperaturen. Ulemperne er, at de kræver tilslutning til gas og er mere besværlig at rengøre.

Keramiske kogeplader: Disse består af en plade i hærdet glas, og under den er der placeret en varmekilde. Fordelen er, at glaspladen udnytter varmen optimalt. Derudover har den en glat overflade, son nemt kan rengøres, og alle typer gryder og pander passer til denne type kogeplade. I forhold til induktionskogeplader er den dog mindre energivenlig og langsommere til opvarmning og nedkøling.

Kogeplader med indbygget emhætte: For dit indeklimas skyld er det en rigtig god idé at have en emhætte i dit IKEA køkken, når du kokkererer løs på kogepladerne. Mangler dit IKEA køkken en emhætte, eller søger du et mere stilrent og diskret køkkenudtryk, kan du slå to fluer med et smæk og vælge en kogeplade med indbygget emhætte.

 

Hvad skal jeg ellers overveje, inden jeg køber ny kogeplade til mit IKEA køkken?

Når du har fået et overblik over, hvilken type IKEA kogeplade, du har brug for til dit køkken, er det tid til at kigge nærmere på nedenstående overvejelser. Så er du sikker på at træffe det rigtige valg, når du vælger din IKEA kogeplade.

Kogefelter

Du kan med fordel overveje, hvor mange og hvor store kogefelter du har brug for. Alt efter hvor mange mennesker der er i din bolig, og hvor store mængder mad der bliver lavet. Det er også forskelligt, hvordan kogfelterne er inddelt på pladen. Du kan med fordel tage udgangspunkt i dine gryder, pander og madlavningsvaner, når du skal beslutte, hvilken kogefeltsinddeling der passer til dig. Kogefelternes størrelse bør altid passe til størrelsen på bunden af dine gryder og pander, så du undgår spildvarme og langsom opvarmning. Du kan også overveje, om en flexzone, som er et kogefelt i din kogeplade, som kan tilpasses en hvilken som helst gryde- eller pandestørrelse. Nogle flexzoner tilpasser automatisk, mens andre skal indstilles manuelt.

Energiforbrug

Kogepladens effekt er et udtryk for, hvor meget energi kogepladen bruger pr. sekund. Det varierer alt efter type, og hvor højt du skruer op for din IKEA kogeplade. Der er meget forskel på energiudnyttelsen alt efter, hvilken kogepladetype du vælger. Induktionskogeplader udnytter ca. 80% af energien, mens keramiske kogeplader typisk udnytter mellem 60% og 70% af energien. Det er værd at have for øje, når du vælger ny kogeplade til dit IKEA køkken, da der på længere sigt er både penge og Co2 at spare.

Funktioner

Nogle kogepladefunktioner kan bare gøre hverdagen nemmere. Derfor kan du overveje, om der er nogle af nedenstående egenskaber, der møder dine behov.

  • Booster funktion: Denne funktion findes i nogle induktionskogeplader. Når du aktiverer funktionen, bliver dine gryder og pander lynhurtigt varmet op. Funktionen tilknyttes ofte 1-2 af kogefelterne.
  • Stegesensor: Mange vælger også en kogeplade med stegesensor. En stegesensor måler og justerer automatisk temperaturen. Nogle stegesensorer kan også fastholde temperaturen eller deaktivere en kogezone, når en bestemt temperatur er opnået.
  • Timerfunktion: Ligesådan har flere og flere fået øjnene op for at købe en kogeplade med timerfunktion. Med denne funktion kan du time, hvornår et kogefelt skal aktiveres og deaktiveres.
  • Grillplade: Savner du duften af grillmad, kan det også lade sig gøre indendørs. Du kan nemlig tilkøbe en grillplade, som du kan sætte ved siden af din kogeplade. Ligesom på en udendørs grill kan du stege eller grille direkte på pladen - helt uden brug af en pande.
  • Børnesikring: Det er vigtigt ikke at gå på kompromis med sikkerheden i dit køkken. Er der små børn i hjemmet, anbefaler vi du køber en kogeplade med børnesikring, så der ikke sker uheld.


Har du spørgsmål, eller er du i tvivl?

Vi er kun et opkald væk! Ring 70 70 29 29 – alle dage mellem kl. 8-22 – eller kontakt os på chatten. Vi har et team af hvidevarespecialister, som sidder klar til at hjælpe dig.