Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
Hvidevarer der passer til dit IKEA køkken

Komfurer til dit IKEA køkken

Det er ikke alle hvidevarer, der passer til IKEA køkkener på grund af særlige mål. Derfor har vi på denne side samlet alle de hvidevarer,

der passer, så du kan være sikker på at finde et godt match.


Brug for vejledning? Ring til os på 70 70 29 29


Kalder dit IKEA køkken på et komfur til at lave varme retter og bagværk?

Dit IKEA køkken skal selvfølgelig forkæles med et IKEA komfur. Det vil sige et komfur, der matcher din IKEA køkkenløsning – og det finder du hos os. Vi har mange tilpassede IKEA komfurer, så vores sortiment er stort. Kombinationen af ovn og kogeplade er almindelig i mange danske hjem. Men moderne komfurer kommer i mange former og med mange forskellige funktioner. Derfor er det en god idé at undersøge, hvilke IKEA komfurer der passer til dine behov. Er du f.eks. glad for at invitere hele familien til andesteg, skal der naturligvis være plads til at kokkerere større mængder mad på dit IKEA komfur.  


Forskellige typer IKEA komfurer

Induktionskomfur: Induktionskomfurer har induktionskogeplader. Det er kogeplader, der producerer varme gennem en elektrisk spole under kogefeltet på dit IKEA komfur med induktion. Derfor skal du have kogegrej med magnetisk bund for at kunne bruge kogepladen. Induktionskogepladen giver høj temperaturstyring, og du kan få en god mængde vand til at koge på kun ca. 90 sek.

Keramisk komfur: På keramiske IKEA komfurer ligger kogezonerne under en plade. Det giver en god varmeudnyttelse, og gør det nemmere for dig at holde kogepladen ren. I modsætning til induktionskogepladen kræver den keramiske kogeplade ikke noget særligt kogegrej.

Gaskomfur: Gaskomfurer kan være lidt mere komplekse at installere i forhold til andre typer komfurer. De skal nemlig installeres med gasdyser. Derfor er det vigtigt, at du tjekker, du har mulighed for dette i dit hjem. Det bør være en autoriseret VVS-installatør, der installerer og afinstallerer dit IKEA gaskomfur. Med et gaskomfur får du en utrolig hurtig temperaturregulering og fuld kontrol over din madlavning. Det er blandt andet derfor, at rigtig mange kokke foretrækker komfurer med gas. Og så er komfurer med gas også rigtig nemme at rengøre.

 

Hvad skal jeg ellers overveje, inden jeg køber nyt komfur til mit IKEA køkken?

Når du har fået et overblik over, hvilken type IKEA komfur, du har brug for til dit køkken, er det tid til at kigge nærmere på de funktioner, der kan gøre din hverdag nemmere.

Energiforbrug

Dit valg af komfurets energiklasse betyder noget for, hvor dyrt dit komfur bliver i drift i løbet af dets levetid. Hvis du for eksempel bruger din ovn 500 timer om året, kan du spare op til 250 kr. årligt ved at vælge et komfur med en god energiklasse. Når det kommer til selve kogepladen, er der stor forskel på, hvor gode de forskellige kogeplader er til at udnytte energien. Fx udnytter induktionskogepladen helt op til 80%. Resten af energien forsvinder dog ikke, men opvarmer i stedet rummet, hvor dit komfur står.

Kapacitet

Når du skal vælge et komfur, er det også vigtigt at vurdere, hvor stort det skal være. Det kommer an på, hvor mange mennesker der er i din husstand, og hvor store mængder mad, der bliver lavet. Jo flere personer og større mængder mad, desto flere kogefelter og større ovnrum bør du vælge. Almindelige komfurer kommer oftest med enten 4 eller 5 kogefelter, mens induktionskomfurer ofte har fleksible kogefelter, der kan kombineres.

Rengøring

De to mest almindelige selvrensefunktioner i forhold til ovnen er pyrolyse og katalyse. Pyrolysefunktionen kører, efter du er færdig med at bruge ovnen, og brænder fedt og snavs til aske inde i ovnen. Bagefter kan det let fjernes med en våd klud. Katalyse er derimod en emalje i ovnen, der afviser fedt og snavs, mens ovnen er tændt på mere end 200°C. Af sikkerhedshensyn kræver katalysefunktionen derfor, at du er til stede i din bolig, mens ovnen selvrenser. I forhold til komfurets kogeplade er langt de fleste i dag ret lette at rengøre – hvad enten du vælger gaskomfur, induktionskomfur eller keramisk komfur til dit IKEA køkken.  

 

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl?

Vi er kun et opkald væk! Ring 70 70 29 29 – alle dage mellem kl. 8-22 – eller kontakt os på chatten. Vi har et team af hvidevarespecialister, som sidder klar til at hjælpe dig.