Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
SummerDEALS | Spar op til 50%*
*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.
Hvidevarer der passer til dit IKEA køkken

Opvaskemaskiner til dit IKEA køkken

Det er ikke alle hvidevarer, der passer til IKEA køkkener på grund af særlige mål. Derfor har vi på denne side samlet alle de hvidevarer,

der passer, så du kan være sikker på at finde et godt match.


Brug for hjælp? Kontakt os på 70 70 29 29

Kalder dit IKEA køkken på en opvaskemaskine til det beskidte service?

Kører din opvaskemaskine på sidste vers, eller er du ved at være træt af at vaske op i hånden? Det forstår vi godt. Det er også langt sjovere at fylde en opvaskemaskine, end at bruge lang tid på at skrubbe løs med vand og sæbe på det beskidte service. Der findes flere forskellige typer af opvaskemaskiner. Så når du er på udkig efter en ny opvaskemaskine til dit IKEA køkken, vil vi foreslå, du starter med at undersøge hvilken slags der passer ind i dit IKEA køkken.

 

Forskellige typer opvaskemaskiner

Underbygningsopvaskemaskine: En almindelig underbygningsopvaskemaskine sættes blot under køkkenbordpladen ved siden af køkkenets andre skabselementer.

Integreret opvaskemaskine: På en integreret opvaskemaskine monteres en køkkenlåge på fronten af opvaskemaskinen, hvilket giver opvaskemaskinen en mere diskret fremtoning blandt køkkenets øvrige elementer. Vær opmærksom på, at når du vælger en integreret opvaskemaskine til dit IKEA køkken, har vi et særligt udvalg som passer i målene. Og frontpladen skal du købe hos IKEA, så det kommer til at matche resten af din køkkenløsning. Har du et køkken med 2-3 delte låger er udvalget et andet. I så fald vil vi anbefale dig at ringe til os, så vi kan hjælpe dig med at finde en, som passer helt perfekt til dit køkken.

Bordopvaskemaskine: Det er også muligt at få en bordopvaskemaskine, der er beregnet til at stå på køkkenbordet. Denne er kun i stand til at vaske få kuverter ad gangen, men kan være en god løsning til et køkken, hvor pladsen er meget trang. Alternativt fås den traditionelle opvaskemaskine også i en smallere udgave.

Smalle opvaskemaskiner: Smalle opvaskemaskiner er, som navnet antyder, smallere end almindelige opvaskemaskiner. En almindelig opvaskemaskine har en standardbredde på ca. 60 cm, mens smalle opvaskemaskiner har en bredde på ca. 45 cm.

 

Hvad skal jeg ellers overveje, inden jeg køber ny opvaskemaskine til mit IKEA køkken?

Kapacitet: Hvor mange personer er der i din husstand? Opvaskemaskiner fås i den traditionelle størrelse med plads til 12-14 kuverter, mens bordopvaskemaskinen kan vaske mellem 4-6 kuverter ad gangen. En husstand bestående af 4-5 beboere vil typisk have brug for en opvaskemaskine med kapacitet til 12-14 kuverter, mens en husstand på 1-2 personer, kan nøjes med mindre. Når det er sagt afhænger det naturligvis også af, hvor meget service I generelt bruger. Du bør vælge størrelsen af dit IKEA køleskab ud fra dit kapacitetsbehov, men også af dine boligforhold. Start derfor med at finde ud af, hvor din opvaskemaskine skal stå i dit IKEA køkken, og hvor meget plads du har til den.

Lydniveau: Da opvaskemaskinen typisk er placeret i køkkenet, kan et højt støjniveau være generende. For nogen mere end andre. Læg derfor mærke til decibelniveauet (dB), som typisk ligger omkring 50. Jo lavere tallet er, jo mindre er støjen.

Funktioner: Det er også værd at overveje, om du foretrækker, at opvaskemaskinen er indrettet på en bestemt måde med eksempelvis bestikbakke eller kurv. Eller om der fx skal være et lynprogram, et eco-program eller sensorstyring, som tilpasser strøm- og vandforbruget.  

Energiforbrug: Vil du gerne spare på strømregningen og samtidig mindske Co2-udslippet, bør du tage et kig på opvaskemaskinernes energiklasse. 1. marts 2021 kom der nye krav til energimærkningen fra EU. Det betyder at energiskalaen nu går fra A-G på opvaskemaskiner.

Har du spørgsmål, eller er du i tvivl?

Vi er kun et opkald væk! Ring 70 70 29 29 – alle dage mellem kl. 8-22 – eller kontakt os på chatten. Vi har et team af hvidevarespecialister, som sidder klar til at hjælpe dig.