Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
Køleskab guide whiteaway

Hvilket køleskab skal du vælge?

Valg af køleskab behøver ikke at være vanskeligt. Der er mange muligheder, men størrelsen af din familie er én af de vigtigste faktorer

I denne guide kan du få gode råd omkring blandt andet størrelse, energimærke og lydniveau.

Størrelsen af familien spiller en stor rolle!

Størrelse og energimærke

to børn kigger ind i et åben køleskab

Hvor stort skal det være?

Kølekapaciteten er måske den vigtigste faktor, når du skal vælge nyt køleskab. Jo flere I er i husstanden, og jo større I køber ind, jo større skal køleskabet være. Energistyrelsens tommelfingerregel lyder: Én person har brug for mindst 100 liter, og derefter kan du lægge 50 liter til per person. Handler du ind til flere dage af gangen, eller er der ofte gæster på besøg, kan køleskabet med fordel være større endnu. Er I få i husstanden, er et køle-fryseskab oplagt.

> Se vores udvalg af køle-fryseskabe her

kvinde og 2 børn sidder ved et køkkenbord

Hvor meget betyder energimærket?

Dit køleskab er tændt døgnet rundt. Derfor kan du skåne både miljøet og pengepungen ved at vælge et skab med lavt energiforbrug. Køle-fryseskabe og store køleskabe bruger generelt mere strøm, men din bedste indikator er energiklassen – jo flere plusser, jo bedre. Energistyrelsen anslår, at forskellen på et A+++ og et A+ køleskab er hele 1300 kr. i skabets levetid. Til gengæld er forskellen på A++ og A+++ ikke stor, og du kan sagtens ”nøjes” med A++.

Ny energimærkning træder i kraft d. 1 marts 2021

Fra og med marts 2021 gælder en ny energimærkning for køleskabe. Det betyder, at skalaen ændres, så den nu går fra A-G. Du kan læse alt om den nye energimærkning, og hvad der gælder her.

Hvilken type køleskab har du brug for?

Hvilke funktioner bør køleskabet have?

Hvilke køleskabe sørger for ekstra frisk frugt og grønt?

Foretrækker du at handle stort ind til flere dage af gangen, er det en fordel, hvis køleskabet kan holde dine madvarer friske i længere tid. En 0-zone-skuffe giver dig særlig opbevaring til frugt og grønt, så det er friskt 2-3 gange længere, mens ventileret køl sikrer optimal temperatur- og luftfugtighed i hele køleskabet. Disse funktioner er også oplagte, hvis du ofte køber økologi og fersk kød.

Sultne teenagere eller små fedtede fingre i husstanden?

Har du børn og teenagere i husstanden, er det ikke nødvendigvis nok med et større køleskab. Teenagere har det med at åbne køleskabet oftere, hvorfor ventileret køling kan være en god ide til at sænke temperaturen hurtigt, mens ”soft close” slider mindre på hængslerne. Derudover kan du undgå fedtede fingre fra de små på skabet med Anti-Fingerprint.

Hvor meget må køleskabet larme? 

En faktor, som er nem at glemme i jagten på det nye køleskab, er lyd- og støjniveau. Men hvem gider at have et larmende køleskab stående? Skal det stå i et åbent køkken/alrum, anbefaler vi, at det har et lydniveau på maksimalt 39 DB. Skal det derimod stå i et lukket køkken, hvor lyden isoleres, er et højere lydniveau okay. 

null

På udkig efter flere forskellige hvidevarer?

null
null
null