Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Favoritter
SummerDEALS | Spar op til 50%*
*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.
null


Ny energimærkning for vaske-tørremaskiner

Ny energimærkning. Hvad betyder det for dig, når du vælger vaske-tørremaskine? Det behøver slet ikke være så bøvlet. Vi gør det dejlig nemt for dig. Her får du overblikket over de nye ændringer for vaske-tørremaskiner pr. 1. marts 2021


De vigtigste ændringer

  • Energiskalaen går nu fra A-G.
  • Energiklasserne A+, A++ og A+++ udgår.
  • Kravene til at opnå den bedste energiklasse er blevet strengere – produkterne er altså ikke blevet dårligere.
  • Energiforbruget fremgår tydeligere.
  • Flere ikoner forbliver uændret – ganske få er helt nye.
  • Ny QR-kode som giver adgang til EU-produktdatabase. 


Baggrunden for de nye regler

De nye EU-regler som gør det sværere at opnå den bedste energiklasse, skaber et større incitament for at udvikle hvidevarer med et reduceret energiforbrug. På den måde er de nye ændringer med til at beskytte miljøet.

Samtidig skaber den nye energiskala (A-G) større intervaller. Det betyder, at gennemsigtigheden for dig som forbruger er blevet større.

null

På det nye energimærke finder du

Foroven: En QR-kode som giver adgang til en EU-database med produktinformation.

Venstre og højre side foroven: Energieffektivitetsskalaen – fra grøn til rød. Varens energiklasse (A til G) – angivet i en sort rubrik.

I midten: Under energieffektivitetsskalaerne er vaske-tørremaskinens vægtede energiforbrug pr. 100 omgange angivet i kWh for hhv. vask og tørring og kun for vask. Vask og tørring er testet ved maks. tørrekapacitet, hvor det tidligere blev testet ved maks. vaskekapacitet.

Nederst: Forbedrede og enkelte nye symboler.

Hvad betyder de forskellige symboler?

Vasketøjskurven: Viser maskinens vaskekapacitet opgjort i kilo. Til venstre står den nominelle kapacitet for en vask og tørring, mens der på højre side står den nominelle kapacitet for en vask alene.

Dryppende vandhane: Viser vandforbruget pr. vask i liter. I venstre side angivet for en vask og tørring, mens det til højre står angivet for en vask alene.

Uret: Viser den maksimale tid opgjort i timer/minutter på en hel fyldt maskine. I venstre side angivet for en vask og tørring, mens det til højre står angivet for en vask alene.

Opvreden t-shirt: Viser energiklassen for maskinens centrifugeringsevne.

Megafon: Viser vaske-tørremaskinens støjniveau under centrifugering – både opgjort i decibel og bogstavklasse.