Der gik desværre noget galt i søgningen. Vi beklager ulejligheden. Vi håber at du vil prøve igen senere.
70 70 29 29
åben i dag kl. 8-22
Chatten er
åben
Sidste chance | Spar op til 50%*
*Kampagnen gælder udvalgte produkter på tilbud og kan ikke kombineres med rabatkoder eller andre kampagner. Tilbuddets varighed fremgår af det enkelte produkt.
null

Ny energimærkning for hvidevarer

Per marts 2021 vil energimærkeskalaen gå fra A til G på: vaskemaskiner, vaske-/tørremaskiner, opvaskemaskiner og køleprodukter (herunder også vinkøleskabe). Det sker fordi EU har lanceret et nyt energimærke, der stiller strengere krav til ydeevne, Eco-design og testmetoder. Det betyder at en vare med f.eks. A+++ energimærkning kan blive B eller endda D, uden at det samlede energiforbrug har ændret sig. Kravene til at opnå energiklasse A er desuden skærpet i en sådan grad, at der sandsynligvis vil gå nogle år, førend der findes varer med den bedste energimærkning.

I overgangen fra det gamle til det nye energimærke, vil du både kunne finde produkter med den nye energimærkning, og produkter med den gamle energimærkning på vores side. Grundet nye og strengere testmetoder på den nye energimærkning, kan den gamle og nye energimærkeordning ikke sammenlignes 1:1

De nye EU-regler bidrager til at reducere energiforbruget yderligere og beskytter derved miljøet, men samtidig bliver det også enklere at sammenligne varer.

Energimærkeskalaen ændrer sig ikke på nuværende tidspunkt for tørretumblere, ovne og emhætter, og derfor vil den gamle skala A+++ til D fortsat være gældende for disse hvidevarekategorier.

Læs mere hos EU-projektet Label 2020 her.


Nedenfor kan du læse flere detaljer om, hvad ændringen betyder for de forskellige hvidevarekategorier